Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, soltys48 napisał(a):

To żeś się obudził 

Ano...nie mogę blisko zdobyć nigdzie...w ogłoszeniach piszą, a jak zadzwonisz to nie mają 🤦...ogłoszenie typu facelia, gryka, trwają sudańska, proso...w opisie i wiele innych...a dzwonisz i ni ma🤬

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał(a):

Dobre i trochę może się wstydzi 

Może by mu polać...na odwagę 🤔😉

50 minut temu, radekz200 napisał(a):

ja jutro będę kukurydzę siał 😂

Znowu🤔🙆🤭

Opublikowano
18 minut temu, malaczarna napisał(a):

Miał polewkę ze mnie niezla. 8 lat auto a ja maski w tym samochodzie nie otwieralam. Co się stało? 

Skąd ja to znam 🤷

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Etam lichy...dobry...gruntu nakupił 🤔😃

Od lasów polskich?

Opublikowano
20 minut temu, malaczarna napisał(a):

Miał polewkę ze mnie niezla. 8 lat auto a ja maski w tym samochodzie nie otwieralam. Co się stało? 

To jest pikuś...miewałem lepsze ubawy z dam...za kierownicami🙆...

Jak se przypomnę to mi się jeszcze gęba śmieje😂

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Leszy napisał(a):

Ee, ja też jutro jeszcze będę siał 😜

O kurde 🤔,ale ty to co innego 😉

Po życie też tak siałem koło 15tego 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał(a):

Od lasów polskich?

Jego... stać 😉😁

4 minuty temu, Leszy napisał(a):

Ee, ja też jutro jeszcze będę siał 😜

Ja siałem w sobotę 

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

plyn do spryskiwaczy wlewałam może z 5 raz od ślubu... Wczoraj moja rada poskutkowała?

10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No tak to jest bez drugiej połówki.

Niby blachostki że ale docenia się pomoc jak trochę zabraknie...

...już niedługo...

Niech Pani dba, nie o auto znaczy...😉

jutro chyba do domu. Zobaczy się czy to się nada po tym liflingu do życia czy szukać jakiegoś innego

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Nic mi nie mów dopiero wróciłem bo musiałem swoją żonkę ratować bo wzięła auto syna i dzwoni że zgasł i nie jedzie ,no ale jak się imo nie wyłączy to jak ma jechać już nawet zły nie jestem 

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie kto tylko co...odpowiedź cwana...lub precyzyjniej- cwanie napisana...i, w zasadzie, stąd już można wyprowadzić logiczne stwierdzenie kto cwany😉🤭

ja? Nie. Bym w domu siedziała i nic nie robiła a nie 3 rzeczy na raz robię.

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał(a):

Nic mi nie mów dopiero wróciłem bo musiałem swoją żonkę ratować bo wzięła auto syna i dzwoni że zgasł i nie jedzie ,no ale jak się imo nie wyłączy to jak ma jechać już nawet zły nie jestem 

zeby zatankować auto mojego męża należy wcisnąć przycisk zeby otworzyć wlew do paliwa. Skąd mam takie rzeczy wiedzieć?

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał(a):

plyn do spryskiwaczy wlewałam może z 5 raz od ślubu... Wczoraj moja rada poskutkowała?

3 minuty temu, Łolek napisał(a):

"Proszę Pani, nie działa tylne światło, dowód rejestracyjny do zatrzymania, chyba, że Pani wymieni tutaj i teraz żarówkę" "dobrze wymienię"...po czym obeszła samochód dookoła, wróciła do nas i mówi "wie pan co, żeby wymienić żarówkę trzeba otworzyć bagażnik?" "tak dokładnie" "ale ja nie wiem jak ten bagażnik otworzyć"...zgadnijcie jak to się skończyło 🤷...

😂

Opublikowano
7 minut temu, malaczarna napisał(a):

ja? Nie. Bym w domu siedziała i nic nie robiła a nie 3 rzeczy na raz robię.

Kobiety tak już mają, że robią wszystko po drodze i przy okazji...jakby nie można było najpierw jedno, potem drugie a następnie trzecie...ja podziwiam ...

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Też Child Alert dostaliście czy to tylko lokalna "akcja" ??

Przyszedł...

Opublikowano
radekz200 napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

O to jeszcze czas...

Miastowy juZ będzie.

Kurde, ja już bym kosił, ale opady...dziś ostatnia bela siana....jak żyć?...😢

ja jutro będę kukurydzę siał 😂

kto dwa razy sieję ten licho zbiera 🤭🤦

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

"Proszę Pani, nie działa tylne światło, dowód rejestracyjny do zatrzymania, chyba, że Pani wymieni tutaj i teraz żarówkę" "dobrze wymienię"...po czym obeszła samochód dookoła, wróciła do nas i mówi "wie pan co, żeby wymienić żarówkę trzeba otworzyć bagażnik?" "tak dokładnie" "ale ja nie wiem jak ten bagażnik otworzyć"...zgadnijcie jak to się skończyło 🤷...

😂

Wymieniłeś jej czy po chłopa dzwoniła 

Opublikowano

Wymieniłem...niegodnym.by było, żeby o 23 chłop musiał gonić 15 km, żeby żarówkę wymienić...

Ale otwierając ten bagażnik zastanawiałem się czy coś z niego nie wyskoczy😉😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tak myślałem. Bagażnik u kobiecym aucie jest jak torebka🤭

Miałem kiedyś sytuację podobną tylko ja kierowałem i nie było lewej postojowki z przodu. Się policjanty pośmiały jak zobaczyli mnie z czterema paniami i kazali jechać "odwieźć je do domów bo już bardzo późno"😄

Edytowane przez Buszmen11
  • Haha 1
Opublikowano

Bardziej się obawiałem o to, co w tym bagażniku mąż tej niewiasty mógł schować wiedząc, że ona go nie otworzy 😉🤭, a stała obok...to był samochód jej męża...wracała z popołudniowej zmiany 

2 minuty temu, konteno napisał(a):

to nie szafa 

Oj zdziwiłbyś się co ludzie potrafią mieć w bagażnikach...a na nockach obligatoryjnie zaglądaliśmy do wszystkich...

Miało to sens i dawało efekty...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v