Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Baks00 napisał(a):

Nie mam łąk nie mam mrozu🤔

Jak od rana strasznie żwacz chodzi🙆🙋

Drożdży, najlepi w postaci bimbru 😁

2 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

Wszyscy posiali kukurydzę? Ja jak zwykle na końcu....czekam na deszcz...

Ja nie posiał jeszcze...

2 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Dzień dobry 🤝 🙋 mam pytanie ile wołać za cielaka byczka hf 2 tyg. 1100 będzie ok

Handlarzom nie chcę sprzedawać bo to oszusty jepane

Waga razy 18...

Dzień dobry...dzisiaj jakby ciepłej...takie mam odczucie 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

18 minut temu, marulekk napisał(a):

Kiedy pogoda będzie normalna?

Przecież jest normalna, majowe przymrozki to nic nadzwyczajnego, co roku są ...

@Rolnik1973 zmartwie cię, kolejna noc bez strat, o 1 w nocy zeszło do -1 przy gruncie a potem zaczęło się ocieplać.

pogoda jest normalna tylko już głupot nie pisz o ciągnikach 🤦 minimum 150km albo i 180 ciężki tuz wom z przodu ...

• Haha 1
Opublikowano

Kurła zimno

Musi nic nie będę robił dziś

Można by zębatkę w kombajnie zmienić ale musi P0czekam żeby w krótkim rękawie dało się chodzić. 

Coś sąsiada jęczmień Jary przyżółkł

Musi zanim wstawał to zmroziło 

A jak się wstawało P0 8 to nie było mrozuf

Opublikowano

przymrozku brak ,ale zimno 7 .slonce swieci,wiatru brak.

ocieplenie klimatu powoduej jego ochlodzenie..ot taki paradoks.

rozregulowala sie pogoda i nie wiadomo czy wroci kiedykolwiek normalna dla naszej strefy klimatycznej..

Opublikowano
szymon09875 napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał(a):

pogoda jest normalna tylko już głupot nie pisz o ciągnikach 🤦 minimum 150km albo i 180 ciężki tuz wom z przodu ...

Oj Sławek Sławek 🫣

co 🤔 trzeba myśleć krok do przodu z doświadczenia a nie teoria 🙋‍♂️

Opublikowano
50 minut temu, slawek74 napisał(a):

taki mały to chyba do rozsiewacza tylko. stać cię na więcej 

• Haha 1
Opublikowano
Mateusz1q napisał:

50 minut temu, slawek74 napisał(a):

taki mały to chyba do rozsiewacza tylko. stać cię na więcej 

bezorkowiec 2.5m i 150km może być mało warunki klimatyczne do tego zmuszają albo głębosz tam też potrzebna moc

do rozsiewacza mam 120km 🙋‍♂️😁

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-case-ih-puma-150-przyjmujemy-ciagniki-w-rozliczeniu-CID757-ID12YiJt.html taki jak już...

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Kurła zimno

Musi nic nie będę robił dziś

Można by zębatkę w kombajnie zmienić ale musi P0czekam żeby w krótkim rękawie dało się chodzić. 

Coś sąsiada jęczmień Jary przyżółkł

Musi zanim wstawał to zmroziło 

A jak się wstawało P0 8 to nie było mrozuf

Zobacz jakie ładne, to dzięki twoim życzeniom przyjacielu xD a to wszystko dzięki pracy w niedzielę ;)

IMG_20250509_090137.jpg

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

A na h*j mi 180 KM jak ja porzadnie 90 nie wykorzystuje ?? 🤭

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Drożdży, najlepi w postaci bimbru 😁

Ja nie posiał jeszcze...

Waga razy 18...

Dzień dobry...dzisiaj jakby ciepłej...takie mam odczucie 

Dzięki wlales w me serce ❤️ trochę optymizmu że nie ja ostatni 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v