Skocz do zawartości

Claas Ares 656 rz

NetisandCharon

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Witam 

Ostatnio zakupiliśmy Claasa Aresa 656 rz . I mam kilka pytań co do tej maszyny . Zacznę od rewersu , a mianowicie gdy rewers dam do tyłu to łagodnie rusza , gdy dam do przodu i opuszczę  sprzęgło ciągnik strasznie szarpie . Moje pytanie brzmi czy da się wyregulować w tym modelu agresywność rewersu . Na komputerze pokładowym nie widać za dużo .  Drugie pytanie to kod błędu ,przy ehr jest taka kłudka i przy niej  dioda świeci 3-2 bądź 2-3  wie ktoś co to może oznaczać i gdzie szukać przyczyny . I ostatnie pytanie co do podnośnika tylnego , przy zapiętym pługu gdy się go opuści to tak jakby swobodnie opadał i strasznie tłucze nim o ziemię , kręcenie kołem ehr nic nie daje , może to wina tego błędu co się wyświetla .

Pozdrawiam 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Szymon74637
      Witam. Wie ktoś może co to za błąd claas arion 510

• Przez Piotrekxc21
      Witam, tak jak w temacie poszukuje mechanika a może bardziej elektro mechanika w województwie Lubelskim najlepiej okolice Lublina godnego polecenia . Mam problem z nie świecącym się wyświetlaczem na słupku, biegi przerzuca niby po kolei ale czasami szarpie i przy wyższej prędkości potrafi tak jakby wyrzucić bieg i znowu załączyć, do jesieni wszystko było ok , wyświetlacz działał a teraz włączy się po pewnym czasie jazdy i następnego dnia znowu ciemno , następna sprawa to problem z siłą uciągu no i jeszcze problem ze światłami , pali bezpiecznik na płytce od prawej pozycji przez co nie mam świateł z prawej tylniej strony , roboczych oraz w gnieździe, lampy rozbierałem ,do gniazda zaglądałem i nic nie widać , a niestety orłem w elektryce nie jestem . Podsumowując jakby ktoś kojarzył kogoś kto mógłby pomóc byłbym wdzięczny. Pozdrawiam 
    • Przez yack3
      Tak jak w temacie. Jak odpalę ciągnik przez chwilę działa normalnie. Po 3-4 włączeniach-wyłączeniach joystickiem przestaje działać i zaczyna migać szybko zielona kontrolka na panelu. Mogę w tym czasie załączać/wyłączać ręcznie dźwigniami na rozdzielaczu. Serwis bez żadnego sprawdzenia powiedział że to prawdopodobnie uszkodzona kryza w sekcji rozdzielacza i kazał przełączyć na nieużywaną sekcję. Ale to nie pomogło, bo na tej sekcji jest tak samo: nie działa. Wydaje mi się że to jednak kwestia sterowania (elektroniki), skoro problem dotyczy wszystkich sekcji. 
      Jakiś pomysł, jak się za to zabrać? 
    • Przez Szumi1
      Witam posiadam Class Arion 520 kupiłem z adaptacją MX teraz kupiłem ładowacz czołowy mx T 12 i po podłączeniu nic nie działa. Niewiem w czym jest problem. Proszę o pomoc

• Przez Reagner
      Witam. Orientuję się może ktoś gdzie się odpowietrza wspomaganie hydrauliczne hamulca to co jest przy pompkach. Claas arion 610 cis 2008rok
  • Dodaj nową pozycję...
v