Skocz do zawartości

Fendt 211 grzeje się bez obciążenia sprawdzilem juz wszystko

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Posiadam fendt 211 vario 2016r bez scr z budą 2012. Ciągnik ma 1000mth, jestem drugim właścicielem tej maszyny.

ciągnik podczas jazdy bez obciążenia nagrzewa się do 6-7 kresek, a podczas pracy gruberem osiągną temperature ponad 105stopni.

ciagnik byl na hamowni, nie jest chipowany.

wymienione zostalo:

czujnik plynu chlodniczego

termostat

wiskoza

Cały układ chłodniczy jest sprawny, obieg płynu działa zgodnie jak ma być.

zostaly sprawdzone wtryski- są sprawne, aktualnie chcę zaslepic uklad egr, ale myslę ze nadal to nie bedzie przyczyną.

podczas zakupu nie bylo zadnych bledow a po przepracowaniu 100mth w histori zapisalo blad 1E.1.08. W ksiazce serwisowej nie ma tego błędu. Na internecie znalazlem ze jest to od niskiego cisnienia paliwa.

Przed sprawdzeniem wtrysków, podczas hamowni ciągnik mocno dymił. Jeszcze nie probowalem teraz, ale na sprawdzeniu wtrysków okazalo się ze są sprawne.

moze ktos cos doradzic, lub miał ktos podobną sytuację?

Opublikowano

Zakupiłem w serwisie w Niemczech, mowili ze zmienil na nowy a tego dal w rozliczeniu. Podczas zakupu nie zostalem poinformowany o wadzie zakupionego ciągnika.

Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał:

jaka cześć poslki

polski?

Okolice Krakowa

1 minutę temu, jacor73 napisał:

Ciągnik 8 lat a tylko 1000 mth, trochę to skromniutko.

Ogolnie po wszystkich zewnętrznych czynnikach widac ze ciagnik nowy, Ciagnik robil przy koniach, zmienil na nowszy model w tym samym dealerze.

Opublikowano (edytowane)

Może i masz rację, ale jak widać ta zmiana nie była bez powodu. W transporcie się nie ..jebał.

A on tam ma pompę wysokiego ciśnienia paliwa, sprawdzałeś?

Edytowane przez jacor73
Opublikowano

Skoro był/jest błąd niskiego ciśnienia paliwa, to raczej z pompą bym wiązał.

Jak go kupiłeś, to chodził dobrze, czy problem jest od samego początku?

Wg mnie, bez dobrego mechanika specjalizującego się w fendach, problem bedzię ciężko rozwiązać

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez msnirk
      Witam wszystkich na tym forum pisze tu pierwszy raz wiec wybaczcie za błędy. Mam ciagnik fendt  farmer 209S 2007r mechaniczna skrzynia biegowt  mam go rok i od zakupu jest z nim  problem dymi przy zapalaniu na biało czasem bardziej szary dym. Dym  ukazuje się  przy zapalaniu  cieplego silnika. Gdy ciagnik stoi cała noc ,rano go zapale bez żadnych dymów. Podczas pracy i największych obciążeń silnik nie kopci. Filtr oleju i olej silnikowy był wymieniony.  Były  wymieniane końcówki wtryskowe gdyż laly i regulowane luzy zaworowe na dwóch prawie nie było luzow. Silnik o oznaczeniu silnika BF4L914. Dodam jeszcze że czasami tak jak by nie było czuć  mocy  w nim.  Podczas użytkowania  go przez okres roku zdarzyły  mi się z cztery sytuacje że  po zgaszeniu gdy pracował  kilkanaście godzin  nie moglem go zapalić rozrusznik kręcił ale tak jak by nie było  paliwa po odczekaniu z 15 minut da rade go już  zapalić  nie wiem czy to jest  powiązane z poprzednim problemem.
    • Przez daniel373
      Fendt na najbliższej Agritechnice zaprezentuje nowy model 200 vario przez co Fendt będzie oferował ciągniki wyłącznie z przekładnią bezstopniową.
      Nowy Fendt będzie najmniejszym ciągnikiem na rynku z przekładnią beztopniową (60 KM) istotną nowością w tym ciągniku będzie oprucz bestopniówki wprowadzeni silników AGCO-Sisu power. Ciągnik ten wnętrzen kabiny nawiązóje do seri 300 vario ale maska i kabina to całkiem nowy dezign. Dla mnie jest to bardzo ciekawa oferta dlatego zakładam ten temat i chciałbym poznać opinie inych użytkowników forum na temat tego ciągnika.Fendt 200 vario
    • Przez fREAKY
      Witam .\Jaka jest cena ciagnika Fendt Vario 209 - 80 km ?
    • Przez Damian505
      Witam. Mam do was pytanie czy ten ciągnik byłby dobry na około 20 hektarowe gospodarstwo jako główny. Miałby funkcjonować z takimi maszynami jak: Zestaw uprawowo-siewny 3m bierny (chyba że dałby rade z aktywnym), pług Overum 3 skibowy obrotowy, gruber 6 łap. Oczywiście z czasem będzimey starać sie powiększać działalność o kolejne ha.
  • Dodaj nową pozycję...
v