Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Bananek napisał(a):

Pytanie mam: czy można gdzieś w irz zamówić duplikaty kolczyków? Coby nie jeździć do tego przybytku. Bez zbędnych komentarzy proszę, bo to pierwsza sztuka w moim gospodarstwie co zgubiła oba kolczyki. Reszta odjeżdżała z kompletem lub jednym uchem i nikt nie robił problemów. Tu wiem, że trzeba zamówić i uzupełnić przed sprzedażą. Nie oddam go przecież jako NN

Dobrze że pytasz bo też muszę zamówić duplikat

Opublikowano
27 minut temu, malaczarna napisał(a):

Ja e/f zazdroszcze zonie. 

chyba nie masz czego 

31 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak szczerze to taki zakaz powinien być tylko na odcinku Warszawa-Łódź, bo tu rzeczywiście jest ciasno, te ciężarówki stwarzały często zagrożenie, ale na "pustej" A1 to już np nie rozumiem.

bo tamtendy najczęściej jeździsz 😆😆😆😆

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Możesz, jeśli jej nie przekroczysz 🤷...no i jakiś bezpieczny odstęp od pojazdu wyprzedzanego musi być 

Chłopaki, pierwsze co to ja odnosiłem sie do filmiku tutaj omawianego, a co do dalszych akcji to tak jak piszecie w szczególnych przypadkach jest to dozwolone, ale nie zawsze .

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

U nas nie ma takiego czegoś...

Obejrzałem film jak ksiądz z parasolem ... Dziwne to dla mnie...

Gdzie pod parasolem 🤔

a teraz zobaczyłem coś tak bałor Małopolski wrzucił

U nas normalnie chodzi 

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

bo tamtendy najczęściej jeździsz 😆😆😆😆

Może, ale jadąc A2 dalej w kierunku Poznania, A1 nad morze czy A2 z Warszawy do Siedlec jest dużo mniejszy ruch niz na odcinku Warszawa-Łódź.

Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Chłopaki, pierwsze co to ja odnosiłem sie do filmiku tutaj omawianego, a co do dalszych akcji to tak jak piszecie w szczególnych przypadkach jest to dozwolone, ale nie zawsze .

Grześ poczytaj.

Na filmie też mogli wyprzedzac.

Tyle że nie zachowali ostrożności i raczej przekroczyli szybkość 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Miałem w domyśle bezpośrednio przed ;) Wiadomo, że 200m przed skrzyżowaniem można ;) 

Nawet i bliżej..np spowolniony ruch.

Prawdę mówiąc to jak kupiłem motocykl to dokładniej się tym zainteresowałem.

Wcześniej bardziej jak Grześ to widziałem.

Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

W innych częściach kraju też wczoraj w święto św. Szczepana święci się owies 🤔 i księdza się  posypuję żeby urodzaj był 🤔 

U nas też tak. Jeszcze kiedyś to owsem i grochem się rzucało, ale poprzedni proboszcz wyjaśnił, w pierwsze święta po swoim przyjściu na parafię, że grochem nie, bo to jest pokarm dla ludzi, a w św. Szczepana święci się owies jako pokarm wyłącznie dla zwierząt. Od tamtego czasu grochu zaniechali, ale owies to lata garściami. Ksiądz po mszy bycse mógł z morgę nim obsiać...

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

W innych częściach kraju też wczoraj w święto św. Szczepana święci się owies 🤔 i księdza się  posypuję żeby urodzaj był 🤔 

tak pislalismy o tym wczoraj 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

U nas też tak. Jeszcze kiedyś to owsem i grochem się rzucało, ale poprzedni proboszcz wyjaśnił, w pierwsze święta po swoim przyjściu na parafię, że grochem nie, bo to jest pokarm dla ludzi, a w św. Szczepana święci się owies jako pokarm wyłącznie dla zwierząt. Od tamtego czasu grochu zaniechali, ale owies to lata garściami. Ksiądz po mszy bycse mógł z morgę nim obsiać...

U nas też lata , najwięcej z chóru sypią 🙂

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

tak pislalismy o tym wczoraj 

Nie jestem na bieżąco

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może, ale jadąc A2 dalej w kierunku Poznania, A1 nad morze czy A2 z Warszawy do Siedlec jest dużo mniejszy ruch niz na odcinku Warszawa-Łódź.

dlatego ten nie dobry PiS mial robić na tym odcinki 3 pasy i to by usprawnilo,ale teraz pewnie nie będzie bo pieniędzy nie ma i nie będzie 😆😆😆😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

dlatego ten nie dobry PiS mial robić na tym odcinki 3 pasy i to by usprawnilo,ale teraz pewnie nie będzie bo pieniędzy nie ma i nie będzie 😆😆😆😆

Kurcze, ciągle im musieli kłody pod nogi rzucać skoro przez 8 lat się nie udało nic w tej sprawie zrobić xD Jakieś projekty na kartce za które znajomi królika zarobili, coś więcej ? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nawet i bliżej..np spowolniony ruch.

Prawdę mówiąc to jak kupiłem motocykl to dokładniej się tym zainteresowałem.

Wcześniej bardziej jak Grześ to widziałem.

Ale raczej nie pchasz się na siłę jak Ci na filmie ? 🤔

Ja wiem ze wszystko wolno jak się zmieścisz tylko czy czasem warto ryzykować jak nie ma się tej 100% widoczności i pewności? 

Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Ale raczej nie pchasz się na siłę jak Ci na filmie ? 🤔

Ja wiem ze wszystko wolno jak się zmieścisz tylko czy czasem warto ryzykować jak nie ma się tej 100% widoczności i pewności? 

A to zupełnie inna kwestia.

Jedynie o przepisach napisałem 

Rumakowanie nie zawsze wskazane...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A wieta, że spowodowałem kiedyś kolizję, bo zatrzymałem samochód. I się normalnie zatrzymał. Ale to co zrobił potem to🙆

o tych Twoich przygodach to może kiedyś Vegą pitbulla nakręci 😂

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...bo to zły samochód był?

Trochę też. Koło targowiska jechał sobie taki starszy człowiek. Wypiął mu się  że zderzaka halogen i wlókł po asfalcie. Za nim jechało kilka samochodów. Prędkość może z 10 km/h. No to go zatrzymałem, żeby mu uwagę zwrócić na to. Faktycznie stwierdził, że nie zauważył. To była chwila rozmowy bez zjeżdżania z drogi. Chłop mówi, że zaraz się zatrzyma na parkingu i poprawi. Ja mu na to, że dobra i niech jedzie, żeby korka nie robić. Bez legitymowania, czy innych takich. A on wsteczny i jebut w samochód, który stał za nim. No i już trzeba było pisać 🤦🤭

1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Rozwiń 🧐🤭

Powyżej 😊

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał(a):

o tych Twoich przygodach to może kiedyś Vegą pitbulla nakręci 😂

A gdzie ja tutaj przygody opowiadałem 🤔...to w zasadzie jest pierwszą anegdota 

Teraz, Baks00 napisał(a):

@Qwazi tam że tego nie rozmyślił es się przez święta....🤔😉

IMG20241227101601.jpg

Nie nie...Panie ja do taczkowania nie wracam 🙆🤦🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Trochę też. Koło targowiska jechał sobie taki starszy człowiek. Wypiął mu się  że zderzaka halogen i wlókł po asfalcie. Za nim jechało kilka samochodów. Prędkość może z 10 km/h. No to go zatrzymałem, żeby mu uwagę zwrócić na to. Faktycznie stwierdził, że nie zauważył. To była chwila rozmowy bez zjeżdżania z drogi. Chłop mówi, że zaraz się zatrzyma na parkingu i poprawi. Ja mu na to, że dobra i niech jedzie, żeby korka nie robić. Bez legitymowania, czy innych takich. A on wsteczny i jebut w samochód, który stał za nim. No i już trzeba było pisać 🤦🤭

Powyżej 😊

...no ale nie widzę tu ....roboty samochodu....🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v