Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
45 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gospodarczo jak najbardziej, jednak mocno konserwatywny światopogląd to nie moja bajka ... Konfa to sojusz państwa z Kościołem, a tego bardzo nie popieram, im jedni dalej od drugich tym lepiej dla nich ...

A mu dzisiaj mieliśmy świąteczne spotkanie z osobami samotnymi i proboszcz powiedział do posła oficjalnie przez mikrofon, że kościół się polityką nie zajmuje🤷

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Nieustraszony1044 jestem innego zdania ... Lewactwo nie jest dobre, ale prawactwo jest tak samo niebezpieczne ... Widzisz, ja nie popieram LGBT w szkołach, ale tak samo nie popieram religii katolickiej w szkołach.

Akurat religia katolicka przekazuje dużo pozytywnych wartości 

26 minut temu, slawek74 napisał(a):

Na kogo 🤔🤦

Już Ci poprawiłem, to i tak pikuś przy twoim pisaniu 🤭

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

A mu dzisiaj mieliśmy świąteczne spotkanie z osobami samotnymi i proboszcz powiedział do posła oficjalnie przez mikrofon, że kościół się polityką nie zajmuje🤷

A ja mogę powiedzieć przez mikrofon że nie zajmuje się rolnictwem. Tyle samo prawdy w tym będzie ...

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Akurat religia katolicka przekazuje dużo pozytywnych wartości 🤭

Sama religia może i tak, tylko te same wartości przekazuje też prawosławie czy protestantyzm, dlaczego o nich też nie opowiedzieć dzieciom w szkole, dlaczego nie opowiedzieć o hinduizmie, buddyzmie, żeby wiedziały jakie wartości są wyznawane w innych wiarach ? Chce Kościół indoktrynować to niech to robi w salkach parafialnych za swoje pieniądze lub z składek osób które chcą aby ich dzieci brały w tym udział. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Akurat religia katolicka przekazuje dużo pozytywnych wartości 

Już Ci poprawiłem, to i tak pikuś przy twoim pisaniu 🤭

Pikuś to ty jesteś 🤣🤣🤣🤦

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja mogę powiedzieć przez mikrofon że nie zajmuje się rolnictwem. Tyle samo prawdy w tym będzie ...

Ale akurat on się nie zajmuje...jak mu wywiesili banery wyborcze przy kościele, to dał czas do sumę, żeby zniknęły...a potem jeszcze przez miesiąc grzmiał o tym z ambony...pisałem o tym...czyli w jego parafii kościół się polityką nie zajmuje.. a nawet w dwóch, bo ma dwie parafie...wychodzi na to, że nie kłamał 🤷

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Ale akurat on się nie zajmuje...jak mu wywiesili banery wyborcze przy kościele, to dał czas do sumę, żeby zniknęły.

Widzisz, u was tak jest, a u mojego na płocie domu parafialnego wisiały PiSowskie plakaty ... I księdzu nie przeszkadzały ...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Wszystko zależy od ludzi🤷

Ja i tak do Kościoła nie chodzę, z klerem chcę mieć jak najmniej wspólnego, a te plakaty na płocie tylko upewniły mnie w mojej decyzji. A i ten sojusz władzy z kościołem w latach 2015-2023 mam wrażenie że bardziej zaszkodził Kościołowi niż mu pomógł.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Poszukaj normalnie, a nie na TikTakach czy innych Tinderach to jest szansa że znajdziesz podobną jak na tym zdjęciu ...

Teraz szukam tylko na forach rolniczych, bo te miastowe to nie wiem nawet o czym one do mnie rozmawiały

A powiedzcie mi, czy wasze kobiety dokładają się do rodzinnego budżetu co najmniej 50% . Bo jak mniej to ja nie chcę

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

A powiedzcie mi, czy wasze kobiety dokładają się do rodzinnego budżetu co najmniej 50% . Bo jak mniej to ja nie chcę

Wiesz co, nigdy na to nie zwracałem uwagi xD Pracuje, zarabia, ale ile to %% budżetu to nigdy mnie nie interesowało. Zresztą tak samo jak to jaki majątek miała ... Jakoś na pieniądze nie zwracałem uwagi, bardziej na to kim jest a nie na to co ma.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Godzinę temu, Strongman napisał(a):

A co ty myślisz takie proste, ludzie zawsze będą chorować lub umierać, może zakład pogrzebowy, albo kurs masażu byś staruszki masował, masz gadane to byś ich jeszcze czarował byli by zadowolone.

O nie! Jeszcze mi potrzebny bałagan z konserwatorem zabytków 

Opublikowano
Teraz, gregor1284 napisał(a):

O nie! Jeszcze mi potrzebny bałagan z konserwatorem zabytków 

Zostań aktywistą klimatycznym na pewno jakiegoś sponsora znajdziesz

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja i tak do Kościoła nie chodzę, z klerem chcę mieć jak najmniej wspólnego, a te plakaty na płocie tylko upewniły mnie w mojej decyzji. A i ten sojusz władzy z kościołem w latach 2015-2023 mam wrażenie że bardziej zaszkodził Kościołowi niż mu pomógł.

Ja narazie mam dobre opinie, nie poznałem u siebie w parafii takich księży co mieszali się do polityki 

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A wyobraź sobie, że ja też regularnie nie uczęszczam, ale wierzący jestem...nie w kler, tylko w zasady katolickie...te dwie rzeczy należy rozgraniczyć, nie wrzucam księdza i wiary do jednego worka. Ksiądz to człowiek...tak samo grzeszny jak inni ludzie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to wy nie w separacji ?? Niektórzy tak tutaj twierdzą ...

A jak w separacji to nie można wspólnego budżetu?🤷

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Moja to 87%

A pisałeś, że Ryszard nierób a tu proszę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v