Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
45 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gospodarczo jak najbardziej, jednak mocno konserwatywny światopogląd to nie moja bajka ... Konfa to sojusz państwa z Kościołem, a tego bardzo nie popieram, im jedni dalej od drugich tym lepiej dla nich ...

A mu dzisiaj mieliśmy świąteczne spotkanie z osobami samotnymi i proboszcz powiedział do posła oficjalnie przez mikrofon, że kościół się polityką nie zajmuje🤷

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Nieustraszony1044 jestem innego zdania ... Lewactwo nie jest dobre, ale prawactwo jest tak samo niebezpieczne ... Widzisz, ja nie popieram LGBT w szkołach, ale tak samo nie popieram religii katolickiej w szkołach.

Akurat religia katolicka przekazuje dużo pozytywnych wartości 

26 minut temu, slawek74 napisał(a):

Na kogo 🤔🤦

Już Ci poprawiłem, to i tak pikuś przy twoim pisaniu 🤭

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

A mu dzisiaj mieliśmy świąteczne spotkanie z osobami samotnymi i proboszcz powiedział do posła oficjalnie przez mikrofon, że kościół się polityką nie zajmuje🤷

A ja mogę powiedzieć przez mikrofon że nie zajmuje się rolnictwem. Tyle samo prawdy w tym będzie ...

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Akurat religia katolicka przekazuje dużo pozytywnych wartości 🤭

Sama religia może i tak, tylko te same wartości przekazuje też prawosławie czy protestantyzm, dlaczego o nich też nie opowiedzieć dzieciom w szkole, dlaczego nie opowiedzieć o hinduizmie, buddyzmie, żeby wiedziały jakie wartości są wyznawane w innych wiarach ? Chce Kościół indoktrynować to niech to robi w salkach parafialnych za swoje pieniądze lub z składek osób które chcą aby ich dzieci brały w tym udział. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Akurat religia katolicka przekazuje dużo pozytywnych wartości 

Już Ci poprawiłem, to i tak pikuś przy twoim pisaniu 🤭

Pikuś to ty jesteś 🤣🤣🤣🤦

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja mogę powiedzieć przez mikrofon że nie zajmuje się rolnictwem. Tyle samo prawdy w tym będzie ...

Ale akurat on się nie zajmuje...jak mu wywiesili banery wyborcze przy kościele, to dał czas do sumę, żeby zniknęły...a potem jeszcze przez miesiąc grzmiał o tym z ambony...pisałem o tym...czyli w jego parafii kościół się polityką nie zajmuje.. a nawet w dwóch, bo ma dwie parafie...wychodzi na to, że nie kłamał 🤷

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Ale akurat on się nie zajmuje...jak mu wywiesili banery wyborcze przy kościele, to dał czas do sumę, żeby zniknęły.

Widzisz, u was tak jest, a u mojego na płocie domu parafialnego wisiały PiSowskie plakaty ... I księdzu nie przeszkadzały ...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Wszystko zależy od ludzi🤷

Ja i tak do Kościoła nie chodzę, z klerem chcę mieć jak najmniej wspólnego, a te plakaty na płocie tylko upewniły mnie w mojej decyzji. A i ten sojusz władzy z kościołem w latach 2015-2023 mam wrażenie że bardziej zaszkodził Kościołowi niż mu pomógł.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Poszukaj normalnie, a nie na TikTakach czy innych Tinderach to jest szansa że znajdziesz podobną jak na tym zdjęciu ...

Teraz szukam tylko na forach rolniczych, bo te miastowe to nie wiem nawet o czym one do mnie rozmawiały

A powiedzcie mi, czy wasze kobiety dokładają się do rodzinnego budżetu co najmniej 50% . Bo jak mniej to ja nie chcę

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

A powiedzcie mi, czy wasze kobiety dokładają się do rodzinnego budżetu co najmniej 50% . Bo jak mniej to ja nie chcę

Wiesz co, nigdy na to nie zwracałem uwagi xD Pracuje, zarabia, ale ile to %% budżetu to nigdy mnie nie interesowało. Zresztą tak samo jak to jaki majątek miała ... Jakoś na pieniądze nie zwracałem uwagi, bardziej na to kim jest a nie na to co ma.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Godzinę temu, Strongman napisał(a):

A co ty myślisz takie proste, ludzie zawsze będą chorować lub umierać, może zakład pogrzebowy, albo kurs masażu byś staruszki masował, masz gadane to byś ich jeszcze czarował byli by zadowolone.

O nie! Jeszcze mi potrzebny bałagan z konserwatorem zabytków 

Opublikowano
Teraz, gregor1284 napisał(a):

O nie! Jeszcze mi potrzebny bałagan z konserwatorem zabytków 

Zostań aktywistą klimatycznym na pewno jakiegoś sponsora znajdziesz

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja i tak do Kościoła nie chodzę, z klerem chcę mieć jak najmniej wspólnego, a te plakaty na płocie tylko upewniły mnie w mojej decyzji. A i ten sojusz władzy z kościołem w latach 2015-2023 mam wrażenie że bardziej zaszkodził Kościołowi niż mu pomógł.

Ja narazie mam dobre opinie, nie poznałem u siebie w parafii takich księży co mieszali się do polityki 

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A wyobraź sobie, że ja też regularnie nie uczęszczam, ale wierzący jestem...nie w kler, tylko w zasady katolickie...te dwie rzeczy należy rozgraniczyć, nie wrzucam księdza i wiary do jednego worka. Ksiądz to człowiek...tak samo grzeszny jak inni ludzie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to wy nie w separacji ?? Niektórzy tak tutaj twierdzą ...

A jak w separacji to nie można wspólnego budżetu?🤷

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Moja to 87%

A pisałeś, że Ryszard nierób a tu proszę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v