Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

w jakim wieku masz dzieci?

W takim że pewnie będą brać udział w tych zajęciach. Zresztą, pewnie jak zawsze pełno hałasu a na koniec się okaże że może z 15min programu będzie o homosiach ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Grzesiu proszę Cię, ja mam 4 ha przeliczeniowe do podatku, bo reszta to 5 i 6 klasa. Nie będę latał za 100 zł. Nie jestem Radek. Jak zakładałem instalacje, to gmina tej ulgi nie przyznawała jeszcze

Możliwe że tak było. Ja 3 lata temu  zakładałem to już skorzystałem. Jak ziemie kupujesz też jest ulga. Ja nie popuszczę nic, jak się należy to składam...na Ukrainę dają ile wlezie za darmo więc nie ma mowy o machnięciu ręką. 

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Grzesiu proszę Cię, ja mam 4 ha przeliczeniowe do podatku, bo reszta to 5 i 6 klasa. Nie będę latał za 100 zł. Nie jestem Radek. Jak zakładałem instalacje, to gmina tej ulgi nie przyznawała jeszcze

przegapiłeś, żałujesz a teraz próbujesz zrobić z siebie bogacza że co to dla ciebie 100 

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Lepiej nie pytaj no zawału dostaniesz 🤭🤣

a nie mówiłem że ciezko będzie ze słafkiem w grudniu 😛

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W takim że pewnie będą brać udział w tych zajęciach. Zresztą, pewnie jak zawsze pełno hałasu a na koniec się okaże że może z 15min programu będzie o homosiach ...

Tomek, jak moja córka kończyła podstawówkę, to siłą rodziców wyje...śmy ze szkoły nauczyciela angielskiego, który był homosiem. Ludzie nie zdają sobie sprawy, jakie to jest zagrożenie dla dzieci. Normalny człowiek, który ma inną orientację seksualną się z tym nie obnosi. Taki, który to demonstruje nosząc różowa damską torebkę i stawiając dzieciakom niedostateczne, za to że nie chcą z nim gadać o homoseksualnym seksie to nie jest normalny człowiek. Przekroczył granicę naszej tolerancji. A byliśmy bardzo wyrozumiali.

Nawet 5 minut to zbyt wiele. Dzieci mają się uczyć i rozwijać, a nie że im się mózgu pierze od małego...

3 minuty temu, radekz200 napisał(a):

przegapiłeś, żałujesz a teraz próbujesz zrobić z siebie bogacza że co to dla ciebie 100 

Radek w życiu żałuję tylko jednego...że szybko mija...

Przestań mi wciskać dziecko do brzucha, bo ja w ciążę nie zachodzę

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Tomek, jak moja córka kończyła podstawówkę, to siłą rodziców wyje...śmy ze szkoły nauczyciela angielskiego, który był homosiem. Ludzie nie zdają sobie sprawy, jakie to jest zagrożenie dla dzieci. Normalny człowiek, który ma inną orientację seksualną się z tym nie obnosi. Taki, który to demonstruje nosząc różowa damską torebkę i stawiając dzieciakom niedostateczne, za to że nie chcą z nim gadać o homoseksualnym seksie to nie jest normalny człowiek. Przekroczył granicę naszej tolerancji. A byliśmy bardzo wyrozumiali.

Nawet 5 minut to zbyt wiele. Dzieci mają się uczyć i rozwijać, a nie że im się mózgu pierze od małego...

a bo to ty mi mało rzeczy wmawiałeś 😂 to zrób test ciążowy i udowodnij 😂

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Możliwe że tak było. Ja 3 lata temu  zakładałem to już skorzystałem. Jak ziemie kupujesz też jest ulga. Ja nie popuszczę nic, jak się należy to składam...na Ukrainę dają ile wlezie za darmo więc nie ma mowy o machnięciu ręką. 

Każdy ma swoje przekonania. Tutaj mógłbym wstawić tego Piotrowego Urbana😉

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W tym wieku to wątpię że będę miał coś na siebie ... A zresztą, taki wspaniały, katolicki, prospołeczny rząd nie chronił najbiedniejszych i nie do końca sprawnych umysłowo ? Tyle się trąbi w TV i innych mediach żeby nie podpisywać jak się nie wie co się podpisuje, nie przelewać pieniędzy na nieznane konta, a ludzie nadal się nabierają ...

Ludziom się w szkole opowiada o pantofelkach, o starożytnej Grecji, ale podstawowej ekonomii nawet nie nauczą ...

Tusek to wiadomo, pozwalał na wyłudzanie VAT-u itp, ale taki wspaniały rząd pozwalał na okradanie najbiedniejszych ?

Ale co ty mi tu pier**lisz, ja się odniosłem do tego co napisałeś o ludziach a nie co PiS zrobił,naucz się że żaden rząd nie dba o obywateli , a jak  król Europy jest u władzy to może naprawić system 🤷,

• Like 1
Opublikowano
Teraz, radekz200 napisał(a):

a bo to ty mi mało rzeczy wmawiałeś 😂 to zrób test ciążowy i udowodnij 😂

Ja Ci nic nie wmawiałem. A Twoje udowodnij to ma taką samą wartość, jak Twoje pokazanie faktury za mleko. Dzieciak jesteś jeszcze i tyle

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja nie jestem weterynarz żeby mieć aż taką wiedzę jak twoja córcia 😉, po drugie wasze krowy biegają a moje stoją w miejscu całe życie to porody cięższe 

To wypuść te krowy 🙋‍♂️ .oje zasuszone są na luzie do ocielenia...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ale ja tego też nie popieram, ale jeżeli się powie że coś takiego istnieje, że tacy ludzie "chorzy" też są to źle ? A może źle że dzieciom się powie w szkole że są pedofile i trzeba na takich uważać ?

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Popieram👍

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale ja tego też nie popieram, ale jeżeli się powie że coś takiego istnieje, że tacy ludzie "chorzy" też są to źle ? A może źle że dzieciom się powie w szkole że są pedofile i trzeba na takich uważać ?

Tak, ale o zagrożeniach musi mówić dzieciom odpowiednio kompetentna osoba. Poza tym ten pedzio nie gadał im o zagrożeniach tylko o przyjemnościach pedałowania. A miał uczyć angielskiego. Dostał godzinę na złożenie kwitu o zwolnienie z pracy. I w tym miejscu należy oddać pokłon ówczesnej Pani dyrektor szkoły. Konkret babka💪

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

dużo też zależy od nauczycieli jakie mają poglądy ( nie mówię że to jest dobre) 

ale jedno jest pewne że nie uczy się dzieci patriotyzmu narodowości itp tylko równości europejskości czy to dobre okaże się za kilka lat jak ta młodzież dorośnie. 

Na podstawie tego co wrzucił Rysiek narazie mowia o aborcji że to normalny zabieg medyczy za chwilę może wprowadza taki zapis o eutanazji.

ja nie mówię że nie powinno być wogole aborcji czy eutanazji ale to powinno być rozpatrywane indywidualnie przez komisję specjalistwo a nie przez rządzących.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Tak, ale o zagrożeniach musi mówić dzieciom odpowiednio kompetentna osoba. Poza tym ten pedzio nie gadał im o zagrożeniach tylko o przyjemnościach pedałowania. A miał uczyć angielskiego. Dostał godzinę na złożenie kwitu o zwolnienie z pracy. I w tym miejscu należy oddać pokłon ówczesnej Pani dyrektor szkoły. Konkret babka💪

Ale ja to popieram co opisałeś.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Na podstawie tego co wrzucił Rysiek narazie mowia o aborcji że to normalny zabieg medyczy za chwilę może wprowadza taki zapis o eutanazji.

ja nie mówię że nie powinno być wogole aborcji czy eutanazji ale to powinno być rozpatrywane indywidualnie przez komisję specjalistwo a nie przez rządzących.

Na razie nie widziałem programu nauczania a jedynie jakieś domysły pompowane przez jedną czy drugą stronę ... Projekty się zmieniają, będzie rzeczywisty program to będzie można merytorycznie dyskutować, a na razie to więcej domysłów i żądań jednej czy drugiej strony.

A w sprawie aborcji było dobre to co było, PiS ruszył lekko już obeschniete gówno i znowu zaczęło śmierdzieć ...

Opublikowano

Jeśli wprowadzą eutanazję to będzie prosta droga do pozbywania się ludzi, którzy są niewygodni dla np ZUS. Po co płacić emeryturę, lepiej zafundować eutanazję. Może to zabrzmi brutalnie, ale jeśli ktoś sam nie chce żyć, to sam z reguły to życie zakończy i raczej nikt mu nie przeszkodzi. Jakim prawem ja mam decydować, czy jakiś senior ma żyć, czy też nie. Życie jest wartością najwyższą 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v