Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja to choruje na auto z automatem. Jak kupowałem poprzednie 10lat temu to była opinia że automatyczne skrzynie się psują, nie ma komu naprawić a i koszt naprawy jest bardzo duży. Ale może teraz to stereotypy 🤔

Jak zrobisz pozwolenie na broń to może se kupisz jaki automat i najlepiej niemieckie auto z celownikiem do kompletu🤭

Właśnie od weta wróciłem, żalił się że automat w rodzinnym aucie się mu wysypał i ponad 10tys trzeba położyć. Tylko o model nie pytałem 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To ciężki samochód jak na tą klasę, 1.4 może mieć ciężko.

Jest ok, widziałem na warsztacie 2,0 i 2.8 kumpel mówi nie daj Boże 

Tylko jest w insigni to miejsce newralgiczne próg przed tylnym kołem 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Qwazi aż byłem sprawdzić tego swojego Trolla, u mnie nie ma żadnej regulacji, jest jednolite ramię.

To nie wiem co ty masz za wersję. Mój kupiony od chłopa z sąsiedniej wsi,który kupił nowego i robił nim 15 lat, szwagier kupił nowego. Oba mają, mój na zdjęciu, a szwagier se jeszcze pomiędzy otwór wywiercił, bo mu się na fabrycznym wszystko rwało. Zajrzę jeszcze do katalogu. Sam jestem ciekaw, czy występowały bez tego 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Jest ok, widziałem na warsztacie 2,0 i 2.8 kumpel mówi nie daj Boże 

Tylko jest w insigni to miejsce newralgiczne próg przed tylnym kołem 

Nie chcesz w gazie?

Znajomy sprzedaje.

Opublikowano
52 minuty temu, Łolek napisał(a):

Jak można kupić auto z takim motorem , wszystko powyżej 1,4

A może taki przypadek 

Mam 1,2 i jeździ. Nawet dwa🤷

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może gdzieś to robili w jakimś POM-ie czy czymś w tym stylu ...

Tomek, a to jest Troll? Bo jeszcze pamiętam, że kiedyś robili też coś ci się nazywało Mikrus i nie miało swojej pompy tylko podłączali się do hydrauliki ciągnika. Ale nie wiem, jakie to miało ramiona 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

1.2 a 1.2 to też nieraz duża różnica, miałem kiedyś stare Punto 1.2 to a miarę to szło, a kobita miała Clio z 1.2 to było czuć że jest dużo słabsze a na papierze niby mocniejsze.

Teraz, wojtal24 napisał(a):

bardziej pod 2.0 tylko takich już ciężko znaleźć z tych nowszych 

Trzeba szukac w markach premium, w Daciach, Francuzach i Koreancach już takich silników nie ma.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Combi?

Nie , nie kombi

Ogłoszenie chyba wyszło.

Jak by co to mogę dopytać...bo tylko wiem że sprzedaje i z gazem.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jest jedna subtelna różnica pomiędzy Markiem a Tobą - Ty już emeryt🤭😜

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Sedan.

Ogłoszenie chyba wyszło.

Jak by co to mogę dopytać...bo tylko wiem że sprzedaje i z gazem.

Dzięki 👍,ale tylko combi biorę pod uwagę 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

👍

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Tomek, a to jest Troll? Bo jeszcze pamiętam, że kiedyś robili też coś ci się nazywało Mikrus i nie miało swojej pompy tylko podłączali się do hydrauliki ciągnika. Ale nie wiem, jakie to miało ramiona 

Może to i ten Mikrus, nie wiem, tabliczki czy naklejek na tym już dawno nie ma ;)

Teraz, Baks00 napisał(a):

Dzięki 👍,ale tylko combi biorę pod uwagę 

Dom pogrzebowy będziesz otwierać i trumny wozic ? Insignia w hatchbacku ma już duży bagażnik.

Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

W tym cienko najwidoczniej było coś kombinowane z silnikiem albo w BMW PiSda a nie kierowca ... Sporting miał tylko 55KM, to nie był żaden nadzwyczajny samochód.

no chyba że służbowy 1.1 van 😆😆😆

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może to i ten Mikrus, nie wiem, tabliczki czy naklejek na tym już dawno nie ma ;)

Dom pogrzebowy będziesz otwierać i trumny wozic ? Insignia w hatchbacku ma już duży bagażnik.

A co zły biznes, mówisz że roboty nie będzie?

Mając małe dzieci nawet nie próbuj porównywać 

Opublikowano
25 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Masz rację, zmieniły się 

Ale dalej nie widzę lepszego 

spróbuj Królewskie z Kolna z Podlasia lepiej mi podchodzi niż z Sierpca chodź Sierpc mam blisko a i jeszcze Jantar w klinku do wina jest ok 

ale ja nie koneser sera

• Thanks 1
Opublikowano
27 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W tym cienko najwidoczniej było coś kombinowane z silnikiem albo w BMW PiSda a nie kierowca ... Sporting miał tylko 55KM, to nie był żaden nadzwyczajny samochód.

Kiedyś tym się ludzie ścigali w KJS 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Audi 100 też kiedyś kosztowało krocie, i nadal problem o sensowny egzemplarz poniżej 10.000

Seta to już klasyk, on już nie będzie tanieć 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Kiedyś tym się ludzie ścigali w KJS 

Tylko mało który miał coś wspólnego z seryjna wersja, dłubane nocami po stodołach i garażach ... Kto ogląda majstra Wazzupa to wie że można różne cuda dołożyć do silnika xD

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v