Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

To weź sobie starszą, nawet się nie spostrzeżesz kiedy zacznie mówić o nietrzymaniu moczu.   :P

Starsza to tylko klopot bo to tabletkę podaj, to wody podaj a to herbatę zrob... młoda na noc pójdzie a rano wróci i spokój 

• Thanks 1
  • Haha 13
Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Jak ona zacznie nietrzymać to ja już nie będę pamiętał jak to się nazywa. Moźe i stary chłop nie jest taki stary jak stara baba, ale szybciej dziadzieje. Patrzę po sąsiadach to taka siedemdziesięciolatka jak szprycha głowa do góry a jej chłop ledwo człapie za nią pochylony ku ziemi. Obaj w tym samym wieku

Weź tego samego chłopa postaw przy 20-30 lat młodszej, wtedy pogadamy czy będzie człapał.   :P

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Dlatego nawet podświadomie będzie się oglądał za młodszymi.

Ja nawet nie spojrzę na młodszą, bo widzę tam najwyżej zgrabną d*pę i co ja będę z tą d*pą rozmawiał?

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Każdy zdrowy facet się obejrzy za zgrabnym tyłeczkiem kobiety...

No bo jak nie zerknąć?

Ja jestem chory, ale to nie dlatego tak. Może tego nie widać na pierwszy rzut oka ale myślę mózgiem

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, slawek74 napisał:

kiedyś kompakt miał 100km dzisiaj 150...

Od 100 KM w górę powinna być szóstka...

46 minut temu, jacor73 napisał:

a .uj z tymi 150, jak trwałość tego silnika, to 1/3 albo 1/4 tego starego

I jeszcze nie jedzie jak nie ma 2 tys na obrotomierzu

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
55 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie chcę takiego czegoś.

Wersja podstawowa czyli "L", do tego pakiet winter czyli podgrzewane siedzenia i kierownica, koła 14 calowe domówione i do tego dobrany silnik 1.2. Plus felgi stalowe z oponami zimowymi i dywaniki gumowe.

Jednak Koreańczyk 👍

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Ło matko, 155 kuni w 4 garach😏, to jak w osobówkach z 1 litra 120, trwałość takiego silnika musi być na wysokim poziomie

zobacz po ile mają duże sieczkarnie do QQ z silnikem R6 , też po 100 qni z cylindra 

Opublikowano
6 minut temu, Mateusz1q napisał:

nieee, za duże spalanie 6 w lekkich pracach, 6 od 170 

Jak stać na konia to i stać na bat...a nie żydzić na spalaniu w ciagniku za pół bańki...

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

zobacz po ile mają duże sieczkarnie do QQ z silnikem R6 , też po 100 qni z cylindra 

950-tka ma 500 koni z 8 cylindrów 🤷

2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

I bardzo dobrze i tak trzymać. A tak poważnie to wy wszyscy jesteście siebie warci😂

No to Ci uzupelnie odpowiedź...szczególnie się oglądam za ową pięciolatką, jak odpalam ciągnik albo wjeżdżam bądź wyjeżdżam z podwórka 🤷...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Jak stać na konia to i stać na bat...a nie żydzić na spalaniu w ciagniku za pół bańki...

świeży przykład przy ubijaniu kuku moje 135km 4cyll 7L/h kuzyn JD 6830 9L/h *500h w roku i kasa jest 

Opublikowano
5 minut temu, Mateusz1q napisał:

świeży przykład przy ubijaniu kuku moje 135km 4cyll 7L/h kuzyn JD 6830 9L/h *500h w roku i kasa jest 

Mateusz JD lubi paliwo jak kot mleko. Tak porównywać nie można. Poza tym te czwórki są naprawdę bardzo słabe. 2 tys godz i skrzynia zaczyna klinkać. Pewno do 3 tys miejsca nie zagrzeje. A jego starszy brat w 6 garkach ma 5 tys i nic się nie dzieje. Nie ma nic za darmo. Spalanie jest tu najmniejszym problemem. Niby ciągnik fajny, ale to jest wszystko na wyrost, tak jakby było konstruowane w punkt. Bez żadnej tolerancji wytrzymałości. Jak ktoś robi 200 godz rocznie to se to będzie chodzić, ale jak 1000, to już niekoniecznie. Chyba, żeby go do ciaganego opryskiwacza przyspawać, bo siewnik do kukurydzy już za ciężki 🤷

• Like 2
Opublikowano

Znajomy ma Claas arion 630. Chyba 160 koni i można to podciągnąć nawet na ponad 200koni.

To chyba tak jak z człowiekiem. Może fizycznie pracować i nosić worki 25kg przez 40 lat , ale da radę i 75 kg nosić tylko że góra 5-7 lat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v