Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Ale, że jak? 

Toć czaskoski mówi, że to nowa atrakcja. Że tak właśnie miało być.

https://vm.tiktok.com/ZGe3hgd2v/

Niech wsiadają do komunikacji miejskiej autka utopić, i volia pięciominutowe miasto mokry sen Trzaskowskiego  powoli będzie stawał się faktem

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Chyba twój...

Miasto funkcjonuje.

No nie wiem czy funkcjonuje tak jak powinno

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, MonteChristo napisał:

Wał przerwany na Wilanowie od niego woda popłynęła

Co ty pier**lisz, gdzie Wilanów gdzie Bronisze xD Gdzie takie bzdety gadają, w Republice ?

Byłeś kiedyś na Broniszach, tam trochę większy deszcz i już woda pod rampami stoi ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Co ty pier**lisz, gdzie Wilanów gdzie Bronisze xD Gdzie takie bzdety gadają, w Republice ?

No w tym co galan napisał coś było, nie znam warszawy byłem tam raptem kilka razy w życiu wolę Kraków

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

No w tym co galan napisał coś było, nie znam warszawy byłem tam raptem kilka razy w życiu wolę Kraków

To nie powtarzaj tych głupot galana, z Bronisz na Wilanów to z 20km pewnie będzie w lini prostej ...

Na Broniszach po prostu jest dużo zadaszonych hal, to tego wykopane podjazdy pod rampy i w tych podjazdach stanęła woda. Efekt zaniedbań władz giełdy, póki nie było ulew to zapchana aparatura dawała jakoś radę, ale przyszła ulewa 100mm i nie odebrało tej wody ...

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał:

One mają coś koło 10 miesięcy 🤔...

Nie pamiętam kiedy to rodzone. Sprawdź u siebie,ale im chyba do 10 trochę brakuje

11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Niby czemu?

Nowe szybkozlacze tylko tym kawałkiem... gumki, od starego... różnić się będzie...

Nie tylko tym

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Bronisze są w zadoleniu i już poza stolicą od strony Sochaczewa

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To nie powtarzaj tych głupot galana, z Bronisz na Wilanów to z 20km pewnie będzie w lini prostej ...

Myślę, że więcej 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

No nie wiem czy funkcjonuje tak jak powinno

Tak. Funkcjonuje...

Wyznaczono objazdy...

Kataklizm, to kataklizm..

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Nie tylko tym

...pytał....o tylko to..

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Bronisze są w zadoleniu i już poza stolicą od strony Sochaczewa

To że są w zadoleniu to jedno, drugie to że nikt nie dba o układy odprowadzania wody opadowej, tam jak spadnie 20-25mm to już jest pod rampami wody pod łydkę ... Zamiast hale wynieść do góry to podjazdy pod rampy wykopali w i tak już niskim terenie ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tak. Funkcjonuje...

Wyznaczono objazdy...

Kataklizm, to kataklizm..

Nowobudowaną S7 pod Płońskiem też zalało, ale o tym piewcy dobrej zmiany zapomnieli xD 

Jak spada ponad 100mm, a tyle spadło na warszawskich Bielanach to mało który system miejski jest zaprojektowany pod odbiór takiej ilości wody ...

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Nie pamiętam kiedy to rodzone. Sprawdź u siebie,ale im chyba do 10 trochę brakuje

Ściąłem screena i widać daty urodzenia, numery matek i nazwy ojców 

Screenshot_20240820-200902~2.png

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nowobudowaną S7 pod Płońskiem też zalało, ale o tym piewcy dobrej zmiany zapomnieli xD 

Miasto nieopodal mnie zalało...u mnie odpady nikle.

Opady ...chyba nie zależą od opcji politycznych.

Jak czegoś nadmiar, to o modlitwa nie pomaga...

Ale jak ktoś szuka dziury w całym....to se coś znajdzie.

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

@Qwazipo ile to było?

Kupione dzień przed sylwestrem 2023

Kurde nie pamiętam. Pisaliśmy tutaj. Rochu @Kowalsky30 weź no znajdź te posty 

7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Aż sprawdziłem, w linii prostej 22km. 

Stawiałem, że 25🤷

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Mało gdzie się projektuje że spada taki opad w ciągu doby, to jest anomalia która zdarza się raz na kilkadziesiąt lat ...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Miasto nieopodal mnie zalało...u mnie odpady nikle.

Opady ...chyba nie zależą od opcji politycznych.

Poczytaj sobie o "berlince" 

Wytrzymała tyle lat mimo że podbudowa i sam beton o wiele slabszy niż obecnie bo odwodnienia były takie że woda nie robiła szkód... 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mało gdzie się projektuje że spada taki opad w ciągu doby, to jest anomalia która zdarza się raz na kilkadziesiąt lat ...

Wszędzie beton i asfalt...no gdzie ma to wsiąkać.

Nawet w mojej miejscowości, mimo że to nie Polska A , zdarzało sie że woda cała droga płynęła...

Żywioł, to żywioł...

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Poczytaj sobie o "berlince" 

Znaczy?

Link, tytuł, czy cóś...?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Na Broniszach po prostu jest dużo zadaszonych hal, to tego wykopane podjazdy pod rampy i w tych podjazdach stanęła woda. Efekt zaniedbań władz giełdy, póki nie było ulew to zapchana aparatura dawała jakoś radę, ale przyszła ulewa 100mm i nie odebrało tej wody ...

Podobno 140 było koło Błonia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v