Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał:

Nie mam zamiaru nikogo nawracać, rób jak uważasz.

Niemożliwe, nie starasz się być najmądrzejszy ??

3 minuty temu, Baks00 napisał:

Wierzenia ludzi to kwestia indywidualna.....

Masz dzieci?

Mam, ochrzczone bo ich matka jest wierząca, ja też kiedyś byłem wierzący a teraz mi jest to trochę obojętne, jakoś ta czarna mafia skutecznie mnie odpycha od wiary i kościoła ...

Cała wiara w Jezusa Chrystusa czy Mahometa to gusła które akurat trafiły na podatny grunt, wielu innych takich było ale im akurat się nie udało ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

No i dobrze by było, bo ciągle wspierasz innym swe własne widzenie świata.

Tobie też radzę tak po koleżeńsku, nie szukać dziury w całym, zły chłop nie jesteś, ale ciągle próbujesz dosyć sprytnie coś podważać. 

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Tobie też radzę tak po koleżeńsku, nie szukać dziury w całym, zły chłop nie jesteś, ale ciągle próbujesz dosyć sprytnie coś podważać. 

Jedynie prubuje Ci pokazać że ludzie mają odmienne poglądy i spojrzenie na coś.

Nie każdy kto robi inaczej niż Ty jest zły i głupi...

Ot po to to tak chyba zaczepiam Ciebie.

Myślę że rozumiesz co mam na myśli.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A dlaczego nie ?

Po co te świeczki? Umacniają wiarę? Czy po prostu mimo że wiesz jak jest ich radość jest o wiele więcej znacząca.

Ale zem filozoficzne podszedł do tematu🤦🤦

Trzymajta się Chłopy🥱🙋

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Jedynie prubuje Ci pokazać że ludzie mają odmienne poglądy i spojrzenie na coś.

Nie każdy kto robi inaczej niż Ty jest zły i głupi...

Pedały, lesby, złodzieje, mordercy, zabijający nienarodzone dzieci, puszczający się na lewo i prawo, też są mądrzejsi ode mnie? toż też mają inne poglądy.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Po co te świeczki? Umacniają wiarę? Czy po prostu mimo że wiesz jak jest ich radość jest o wiele więcej znacząca.

Taki akurat jest że te świeczki na torcie są, nie zastanawiałem się nad tym. ;) 

Opublikowano (edytowane)

Wśród katolików nie ma pedałów, lesb,morderców i puszczających się na lewo i prawo?

1 minutę temu, Desperado napisał:

Pedały, lesby, złodzieje, mordercy, zabijający nienarodzone dzieci, puszczający się na lewo i prawo, też są mądrzejsi ode mnie? toż też mają inne poglądy.

Samo bycie katolikiem to nie wszystko.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Wśród katolików nie ma pedałów, lesb,morderców i puszczających się na lewo i prawo?

I w tym sęk że udawanie że jest się katolikiem, ot tak na wszelki wypadek, jak trwoga to ewentualnie wrócę do Boga, a jak wszystko ok, to będę dużo filozofował, a potem płacz, że wiara nie czyni żadnego cuda.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

I w tym sęk że udawanie że jest się katolikiem, ot tak na wszelki wypadek, 

Te czarne kiecoki bawiące się dziećmi to też są tak na wszelki wypadek katolikami ??

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Te czarne kiecoki bawiące się dziećmi to też są tak na wszelki wypadek katolikami ??

Pewnie tak, tylko ja nie wierzę w księdza, popełni przestępstwo, to powinien być sądzony jak wszyscy, czemu ma to być wyjątek?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Pewnie tak, tylko ja nie wierzę w księdza, popełni przestępstwo, to powinien być sądzony jak wszyscy, czemu ma to być wyjątek?

To dlaczego taka osoba ma nauczać zasad wiary, skoro sama ich nie spełnia ?? Był u nas ksiądz pedofil, babcie moherowe już robiły z niego świętego, a potem wyszła prawda ... Ksiądz siedzi nie wiadomo gdzie w odosobnieniu, a papież w wyniku działań min tego księdza odesłał biskupa na emerytkę. Skoro Bóg pozwala aby tacy go reprezentowali na Ziemii to coś słaby ten Bóg ...

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ty chyba nie chcesz niczego zrozumieć..Szonus....echch...

Dobrej nocy.

No nie wiem kto tu nie chce, echch Pafnuś, przyjdzie czas że i Ty zrozumiesz, bądź tego pewien.

Dobrej nocy.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To dlaczego taka osoba ma nauczać zasad wiary, skoro sama ich nie spełnia ?? Był u nas ksiądz pedofil, babcie moherowe już robiły z niego świętego, a potem wyszła prawda ...

To już tych babci problem, a potem pewnie obraziły się na Pana Boga? ksiądz to tylko zwykły człowiek, jak jesteś bez winy to pierwszy rzuć w niego kamieniem.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Desperado napisał:

jak jesteś bez winy to pierwszy rzuć w niego kamieniem.

Nie rzucam w niego kamieniem, dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś jest wierzący czy nie, a po prostu jaką jest osobą... Skoro wiara mu pomaga to niech sobie w coś wierzy. Może być w porządku gej i nie w porządku ksiądz i w drugą stronę ...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Skoro Bóg pozwala aby tacy go reprezentowali na Ziemii to coś słaby ten Bóg ...

Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy, wszyscy prędzej czy później zostaną rozliczeni za swoje postępki.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał:

dopóki ludzi z danych grup nie robią krzywdy komuś to nie ma tragedii , problemem jest tylko nagłaśnianie odmienności bo ktoś mógłby wziąć przykład i sie utożsamiać ideologicznie z daną grupą , a puszczalscy w niczym mi nie przeszkadzają , przypuszczam że pewnie nie jeden samotny lub rozwiedziony facet na taką chciałby trafić ale się nie przyzna , z resztą obserwuje że ludziom po przejściach jest już bardziej wszystko jedno w kwestii relacji między płcią przeciwną i są bardziej otwarci na "co popadnie"

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie rzucam w niego kamieniem, dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś jest wierzący czy nie, a po prostu jaką jest osobą... Skoro wiara mu pomaga to niech sobie w coś wierzy. Może być w porządku gej i nie w porządku ksiądz i w drugą stronę ...

A to pewnie i jaki złodziej czy morderca też może być w porządku?  xD

2 minuty temu, konteno napisał:

dopóki ludzi z danych grup nie robią krzywdy komuś to nie ma tragedii , problemem jest tylko nagłaśnianie odmienności bo ktoś mógłby wziąć przykład i sie utożsamiać ideologicznie z daną grupą , a puszczalscy w niczym mi nie przeszkadzają , przypuszczam że pewnie nie jeden samotny lub rozwiedziony facet na taką chciałby trafić ale się nie przyzna , z resztą obserwuje że ludziom po przejściach jest już bardziej wszystko jedno w kwestii relacji między płcią przeciwną i są bardziej otwarci na "co popadnie"

Toż to gorzej jak u zwierząt.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

A to pewnie i jaki złodziej czy morderca też może być w porządku?  xD

Nie, nie może być bo kogoś okradł czy zabił, ale gej czy lesbijka nikomu nie szkodzą ... Nie interesuje mnie kto z kim sobie sypia, jego wybór, niezgodne z prawem to nie jest ... Co najwyżej jest niezgodne z niektórymi wierzeniami, ale jeżeli ktoś w nie nie wierzy to co za problem ...

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

tam ludzie różnej psychiki i charakteru trafiają do seminariów , czasem przez pomyłke , czasem żeby sie ukryć bądź lekkim chlebem życie przeżyć, niektórym w międzyczasie tak charakter wyewoluuje jeśli maja początki schizofrenii albo abstynencja od płci przeciwnej daje o sobie znać 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Toż to gorzej jak u zwierząt.   xD

czemu ? w naturze bzykają , kryją i się rozmnażają tylko najsilniejsze samce które to sobie wywalczą w stadzie.

u ludzi też tak powinno być ?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie, nie może być bo kogoś okradł czy zabił, ale gej czy lesbijka nikomu nie szkodzą ... Nie interesuje mnie kto z kim sobie sypia, jego wybór, niezgodne z prawem to nie jest ... Co najwyżej jest niezgodne z niektórymi wierzeniami, ale jeżeli ktoś w nie nie wierzy to co za problem ...

Odp,wyżej.

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v