Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Mocznik  siejemy też w tym samym roku a trzeba rok wcześniej 

Trochę się o mocniku tu podszkoliłem i N 1 było już podane w dniu siewu pszenżyta 😁

• Haha 5
Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Się śmiej... U nas na tyle to już mają główne ciągniki 150-200km + jakiś 80-100 i jak hodowla albo warzywa to jakiś pierdek 50km. 

A nie ciapek i zetur 🤭

A Ty jakie masz 🤔 coś zostałeś w tyle 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

To dokupić trzeba, bo średniej nie będzie. 

Nigdy nie mówię nigdy, ale już...mi się nie chce...

...bo mnie @Kowalsky30 ubliża od leniuchów 🤦...

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Eee... To u nas tacyy największe ciągniki mają tak 120-150. Trochu ci brakuje 🤭

Może małe, ale...moje 🤷...i se radzą🤗...

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

Wiesz, że toto pewnie ze 150 działek w Polsce A🤣

A weź se to podziel na 1000m i razy 100zł/m😱🙆

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jaja jak berety. Sołtysi w gminie się boją, radni się boją. Dejta spokój co ta polityka z nimi porobiła 

Się znaczy że wszystko jest na dobrej drodze. A co mieszkańcy na to? 

Opublikowano
7 minut temu, Mateusz1q napisał:

Ale czego

Gregor ich zastraszył 🤔🤭

1 minutę temu, Łolek napisał:

Sambe to się tańczy, KDT 

Dla zwykłego rolnika to samba 

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Jakby to miało jakieś większe znaczenie...

No a jak , kup fynda a Zetora któremu będą w kościele ustępować ławki 😛

Opublikowano
19 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Super kosiarki, taką mieć nawet sambe to już rolnik pełną gębą🙂

Marcinku, a czy przypadkiem ktoś Ci nie załatwił konkretnej kosiarki w konkretnych pieniądzach, tylko żeś się nie mógł... zdecydować 🤔

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jaja jak berety. Sołtysi w gminie się boją, radni się boją. Dejta spokój co ta polityka z nimi porobiła 

Mocno ich tam musisz straszyć 😁

Ale żeby Kurpie, takie strachliwe byli 🤔

Opublikowano
Qwazi napisał:

25 minut temu, wojtal24 napisał:

@Qwazi Mariusz daleko od Ciebie znasz może tego handlarza https://www.olx.pl/d/oferta/fiat-780-dt-nie-zetor-CID757-IDZbbVD.html

Max 15 km. Znam człowieka, to mechanik. Opinie ma różne. Generalnie, jak mu się chce przyłożyć i ma na to czas to potrafi zrobić dobrze

wczoraj wieczorem miał wystawiona maszynę glebosza dziś jechałem do Łodzi wziolem zaliczkę w kieszeń na powrocie zajadę a tu rano już ogłoszenia nie ma i tak pytam czy to powazny człowiek?

Qwazi napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

spróbuj Kujawski z pierwszego tloczenia

co będzie kolejna mleczarnia do przejecia

Nie będzie. Prezes pożegnany🤷‍♂️...za próby romansu z Polmlekiem... 

nowi mogą tego nie pociągnąć

Opublikowano

Raczej poważny. Albo sprzedał albo mu ogłoszenie wygasło...

A w mleczarni rządzi teraz wiceprezes. Myślę, że ten wagonik będzie jechał bez względu na to, kto będzie rządził. Dotychczasowy prezes zrobił dużo dobrego i to trzeba mu oddać. Jak w nowej radzie będzie ekipa, która będzie pracować dla mleczarni a nie przeciw, to ujedzie bezproblemowo. Tyle, że chłop nieprzewidywalny więc wszystko się może zdarzyć 🤷...

Opublikowano
50 minut temu, superfarmer02 napisał:

A weź se to podziel na 1000m i razy 100zł/m😱🙆

Się znaczy że wszystko jest na dobrej drodze. A co mieszkańcy na to? 

Mieszkańcy patrzą, obserwują i wyciągają wnioski 

50 minut temu, Mateusz1q napisał:

Ale czego

Rewolucji. 

29 minut temu, HF86 napisał:

Mocno ich tam musisz straszyć 😁

Ale żeby Kurpie, takie strachliwe byli 🤔

Tam zaraz straszyć. Ja to na piedestał się nie wychylam 🤭 jade jutro do kumpla ktory kandyduje na sasiedniej gminie na wojta. Jak pojdzie po mysli wszystko i wszystkim udalo by sie sukces odniesc to mamy 7 sasiadujacych ze sobą gmin

• Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, Qwazi napisał:

Marcinku, a czy przypadkiem ktoś Ci nie załatwił konkretnej kosiarki w konkretnych pieniądzach, tylko żeś się nie mógł... zdecydować 🤔

Jak wyjedzie to mu mogę film wysłać 🤭 

1212 będzie śmigać aż miło z nią 👍 

Śmiałem się że jak ruszymy razem to jak na tych filmach co tyle tych rotacyjnych jeździ w jakimś rezerwacie :o

Dwie rotacyjne i dwie dyskowe to na tych najmniejszych kawałkach 30-60 ar nie zdążą się rotacyjne rozłożyć 🤭

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v