Skocz do zawartości

jaką prase rolującą polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Qwazi napisał:

16 minut temu, sylwek20034330 napisał:

a jak z awaryjnoscia? dobrze zbija? jakim ciągnikiem.prasujesz?

Robię ok 500 bel rocznie. Od trzech lat prasuję zetorem 6341, wcześniej c360. Z awarii, przez te 20 lat wymieniłem 2 łożyska. Jedno na pierwszym walcu dolnym, a drugie na poprzeczce łańcucha zwijającego. Jak zbija? Myślę, że starczyłoby Ci na 3 pościelenia. Jeśli masz życzenie to za parę minut zrobię Ci fotkę beli z zeszłego roku

podeślij te fotki

pracował ktoś prasa gallignani 2200 l?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, sylwek20034330 napisał:

podeślij te fotki

Nie mogę wstawić drugiego zdjęcia ze względu na limit. Jak ktoś coś napiszę, to wrzucę drugie

IMG_20230412_170949_058.jpg

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

całkiem ładnie wychodzi

a Krone kr125

ktoś coś wie o niej

robert1226 napisał:

21 minut temu, sylwek20034330 napisał:

podeślij te fotki

pracował ktoś prasa gallignani 2200 l?

To jest 150 chyba.

https://www.olx.pl/d/oferta/prasa-gallignani-2200l-szeroki-podbierak-CID757-IDTENzm.html codzi.mi o taką prasę

Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/prasa-rolujaca-morra-CID757-IDTU6Tq.html

3 godziny temu, PRIMO napisał:

JD 550 mieści się w tym budżecie. 

Ale nie z tym podbieraczem ten podbieracz to masakra są problemy z rozpoczęciem beli jeżeli już to 1,80 m . John Deere 550 możesz zrobić belki nawet 150 większe

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-prase-john-deere-CID757-IDTCMTd.html

Taka jest dobra tylko budżet trochę przekroczony 

Opublikowano
robi57362 napisał:

odrazu odrzu wszystkie na waskim podbieraku. ile belek ma robić rocznie?

około 300

Misiaczek napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/prasa-rolujaca-morra-CID757-IDTU6Tq.html

3 godziny temu, PRIMO napisał:

JD 550 mieści się w tym budżecie. 

Ale nie z tym podbieraczem ten podbieracz to masakra są problemy z rozpoczęciem beli jeżeli już to 1,80 m . John Deere 550 możesz zrobić belki nawet 150 większe

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-prase-john-deere-CID757-IDTCMTd.html

Taka jest dobra tylko budżet trochę przekroczony 

jakoś nie mogę się przekonać do tej John Deere

Opublikowano

do 300 belek to każda nie wyjechana do końca będzie ok polskie = czeste naprawy mala wydajność tanie dostępne części prostota, zagraniczne = mniej awaryjne wieksza wydajność drogie i brak części bardziej przemyślane rozwiązania ale bardziej skomplikowane

Opublikowano

Kupiłem słomę po sipmie, sipma pracowała z c360. Takich bel słomy jeszcze nie widziałem a kupuje co roku. Twarde jak kamień a towaru więcej jak beli po pasowce, nie chciałem gościowi uwierzyć ale pokazał mi że innych maszyn nie ma i prasuje sipmą także dużo zależy od operatora. Moim zdaniem do 300 rocznie skupiłbym się na stanie technicznym niż na tym czy to Polska czy zachodnia. Powodzenia

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krzys111 napisał:

Kupiłem słomę po sipmie, sipma pracowała z c360. Takich bel słomy jeszcze nie widziałem a kupuje co roku. Twarde jak kamień a towaru więcej jak beli po pasowce,

a jak już się ten sen skończył, i się obudziłeś... to co było dalej?

Opublikowano

Zbyszek, jest to możliwe, tylko trzeba tą prasę przerobić. Belki będą dobrze zbite, ale więcej materiału jak po pasowej, to w nich raczej nie będzie. Będzie też dużo lepiej brała towar, co pozwoli szybciej jeździć 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

tylko trzeba tą prasę przerobić.

znaczy co przerobić?

jedynie mozna baaaaarszo wolno jechać by materiał się zagęścił... to nie dla mnie... innej opcji nie znam.

no i jaka ta sipma, no jednak róże były...

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

znaczy co przerobić?

jedynie mozna baaaaarszo wolno jechać by materiał się zagęścił... to nie dla mnie... innej opcji nie znam.

no i jaka ta sipma, no jednak róże były...

Napiszę Ci SMS, bo to nie są tanie rzeczy🤭

Opublikowano

wprawdzie już sipmy nie mam, ale ciekaw jestem.

jednak jeśli to taka dośc tajemna wiedza, to może nie pisz...

Opublikowano
18 godzin temu, sylwek20034330 napisał:

a walcowa czemu nie?

A sipma warfama albo metal fach? warto się w pchać w takie prasy

Sipma ale na hakach. I obowiązkowo siatka. Robię taką 10 lat po 1000 rocznie i przez ten czas miałem trzy awarie. Kupiłem używaną