Darstar2

Czy Ares 640 da radę

Polecane posty

Darstar2    0
Napisano (edytowany)

Witam

Planuję zakup jakiegoś agregatu do uprawy bezworkowej i zastanawiam się czy mój ciągnik Ares 640 jakieś 130Km da rade z trzybelkowym agregatem szerokości 3m takim jak na zdjęciu. Ziemie mam lekkie głównie 4b i pytanie do was czy takim zestawem da się jakąś przyzwoitą prędkość uzyskać przy uprawie na głębokość 20-25cm.

Z góry dzięki za podpowiedzi

agregat.jpg.b4335b909990a0475beb0e6e0b7c4523.jpg

Edytowano przez Darstar2

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Adam9125
      Witam,
      Mam zamiar kupić agregat do uprawy uproszczonej Köckerling QUADRO 400, i mam takie pytanie czy on dobrze podrywa ziemie czy jednak rozstaw rap co 27cm to za szeroko jak do uprawy bez orkowej? Czy lepszy jednak byłby może Vario ?
      U mnie ziemie mieszane mady i piaski.

• Przez ZetorPower
      Witam mam pytanie do posiadaczy takiego agregatu New Holland  STC 300 RS czy tez kongslilde delta flex, chodzi o to jak on sie sprawdza w uprawie głębokiej bez skrzydełek na te 20-25cm bo agregaty te maja 9 łap a konkurencja przeważnie po 10. Jestem o krok od kupienia takiego NH, agregat wygląda masywnie z wałem ciężkim waży 2600kg tylko zastanawia mnie te 9 łap , bedzie pracował z traktorem 195km
    • Przez WysokoobrotowyRolnik
      Odziedziczyłem ziemię, około 8ha gruntów ornych.
      Chciałbym zakupić na własny użytek wał posiewny zawieszany Euromasz.
      Szukam opinii czy warte jest to swoich pieniędzy?
    • Przez Kapturr
      Posiadam agregat uprawowo-siewny Agrotom ATSN, niestety z Packerem. Mam problem z sianiem prosto w orkę, ponieważ pcha się cholernie ziemia. Czy zmiana wału na ceownikowy lub daszkowy wyeliminuje pchanie się ziemi, gumowy chyba odpada bo talerzówka chodzi też po ściernisku. A może jakiś wał na przedni tuz, np. Campbell?
      Ziemie takie jak na zdjęciach, co 50-100 metrów co innego, od 3A do wpół do siódmej.

• Przez seba836
      #amazone #ad303 #agregatuprawowosiewny #bronawirowa Witam, szukam agregatu uprawowo siewnego na bronie wirowej. Interesuje mnie brona wirowa, siewnik talerzowy i najlepiej wał gumowy. Może ktoś posiada na sprzedaż Amazone ad 303 albo agro masza SN 300 lub coś podobnego na bronie wirowej
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj