Czy Ares 640 da radę
Przez
Darstar2, w Maszyny do uprawy ziemi
-
Podobna zawartość
-
Przez Adam9125
Witam,
Mam zamiar kupić agregat do uprawy uproszczonej Köckerling QUADRO 400, i mam takie pytanie czy on dobrze podrywa ziemie czy jednak rozstaw rap co 27cm to za szeroko jak do uprawy bez orkowej? Czy lepszy jednak byłby może Vario ?
U mnie ziemie mieszane mady i piaski.
-
Przez ZetorPower
Witam mam pytanie do posiadaczy takiego agregatu New Holland STC 300 RS czy tez kongslilde delta flex, chodzi o to jak on sie sprawdza w uprawie głębokiej bez skrzydełek na te 20-25cm bo agregaty te maja 9 łap a konkurencja przeważnie po 10. Jestem o krok od kupienia takiego NH, agregat wygląda masywnie z wałem ciężkim waży 2600kg tylko zastanawia mnie te 9 łap , bedzie pracował z traktorem 195km
-
Przez WysokoobrotowyRolnik
Odziedziczyłem ziemię, około 8ha gruntów ornych.
Chciałbym zakupić na własny użytek wał posiewny zawieszany Euromasz.
Szukam opinii czy warte jest to swoich pieniędzy?
-
Przez Kapturr
Posiadam agregat uprawowo-siewny Agrotom ATSN, niestety z Packerem. Mam problem z sianiem prosto w orkę, ponieważ pcha się cholernie ziemia. Czy zmiana wału na ceownikowy lub daszkowy wyeliminuje pchanie się ziemi, gumowy chyba odpada bo talerzówka chodzi też po ściernisku. A może jakiś wał na przedni tuz, np. Campbell?
Ziemie takie jak na zdjęciach, co 50-100 metrów co innego, od 3A do wpół do siódmej.
-
Przez seba836
#amazone #ad303 #agregatuprawowosiewny #bronawirowa Witam, szukam agregatu uprawowo siewnego na bronie wirowej. Interesuje mnie brona wirowa, siewnik talerzowy i najlepiej wał gumowy. Może ktoś posiada na sprzedaż Amazone ad 303 albo agro masza SN 300 lub coś podobnego na bronie wirowej
-