Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie mam problez moim Aresem 620 problem polega na tym że jest za duże ciśnienie w chłodnicy oleju hydraulicznego trzecia chłodnica już się rozszczelniła pompa jest nowa może ktoś wie czy jest jakiś zawór na spływie z chłodnicy?

Opublikowano (edytowane)

Ciągnik mam 9 lat pierwsza chłodnica poszła po 4 latach druga rok temu trzecia teraz pompę zmieniłem 2 lata temu ciśnienia nie mierzyłem 

Edytowane przez Jacek123

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kaszlak79
      Witam drogich forumowiczów. 
      Ciągnik jak w temacie, silnik MWM D226-4. Po zimowym postoju normalnie odpalił i pojechał w pole (talerzówka). Po 2-3 godzinach pracy zgasł nagle, chwilę grzebania przy pompie paliwowej zapalił i dalej praca. Potem jeszcze tak dwa razy zgasł, grzebanie (odpowietrzanie ręczną pompką, zdejmowanie górnej obudowy pompy) zapalił, 1-2 godziny pracy i zgasł. 
      Po trzech razach już nie odpalił, do końca miał moc, nie schodził z obrotów, silnik nie "kulał". Zdejmowanie pompy paliwowej, serwis diesla, diagnoza - pompa sprawna, wymienione tylko uszczelnienia i regulacja. 
      Po ponownym założeniu pompy dalej nie odpala, przewody i filtry drożne (nowe), nowa pompka zasilająca. Wszystko ustawione zgodnie ze znakami, sprawdzone parę razy. Wszystko wskazuje na to że nie podaje paliwa na wtryskiwacze, gaz ustawiony na max obroty, wszystko poprawnie odpowietrzone a z rurek wtryskiwaczy ledwie co ledwie kapie lub trochę pryska. Nie wiem czy tak powinno być, z tego typu pompą mam pierwszy raz do czynienia. 
      Jakieś pomysły?? Ciągnik stoi w polu, robota czeka.

• Przez MarcinKa
      Od czego jest widoczna ta czarna dźwigienka w rozdzielaczu w plecaku podnośnika od renówki??
      To nieco poniżej żółtego korka. 
      Dopiero podczas naprawy ją zauważyłem jak umyłem przed demontażem plecak pod kabiną.

• Przez Adrian11111111
      Witam mam problem za polbiegami a mianowicie 1 i 2 działają gdy przełączam na 3 z powrotem jest 1 a na 4 jest 2. Na wyświetlaczu zmienia po kolei.
      Co mogło się stać? Z góry dziękuję za pomoc.
    • Gość
      Przez Gość
      Witam. Jestem w trakcie szukania ciągnika. Interesuje mnie renault ares 620 i mam pytanie czy jest się czego obawiać rewersu elektrohydraulicznego czy jednak szukać mechanicznego? Oczywiście, ja wolałbym mechaniczny ale wiadomo jak to z używanym, coś jest dobre to coś innego złe itd. Jeszcze mam pytanie czy ciągnik ten poradzi sobie z broną aktywną i siewnikiem hassia du 2,5m ? I jeszcze ostatnie pytanie, który model ze starszej reni .54 byłby odpowiednikiem aresa 620?
    • Przez ArBarol
      Cześć Wszystkim, 
      Panowie co sądzicie o takim typie felg? Jak z ich wytrzymałością?  

• Dodaj nową pozycję...
v