Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

Kurła, nawozów brakuje wszędzie, @HF86 gdzie Ty bierzesz, bo tu u nas brak saletry, polifoski? 👀👀👀

a czego Ci potrzeba o tej porze roku?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, kris91 napisał:

Kurła, nawozów brakuje wszędzie, @HF86 gdzie Ty bierzesz, bo tu u nas brak saletry, polifoski? 👀👀👀

No właśnie nigdzie nie ma, mam zapas Poli 6, ale chciałem kupić Poli 5, bo i tak bardzo dużo fosforu mam na działkach co pod ozime idą, ale koniec końców wyszło, że będę mieszać Poli 6 z solą potasową którą udało się dostać, żeby zbliżyć się do składu Poli 5...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Zapisze Ci bunkier wrazie bym nie zdążył odebrać 

najsampierw przelewa zrobić by wypadało 🤔

Opublikowano

teraz bunkry w cenie. 

wczoraj zamawiałem taki i na przyszłość dla siebie toto pewnie 30 tyś zabraknie za całość 

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Od kiedy bogate? 

Hektarów masz Pan 3 x tyle co np ja....że o krowach i mlyku nie wspomnę...

Ale u was lepszy klimat do uprawy , a krowy przy tej cenie mleka to chyba generują straty 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Te z 2ką nowsze są  580,590 wielkość 

58x to są 160 ,? 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

🤷‍♂️

Mogę Ci pomóc z hajsem na tą prasę. Dam Ci z 16 za siuntke i sipme t na dokładkę będziesz miał 

Multipla jeszcze nie dawno bardzo porządanym autem była. Ze względu na ceny katów

Za tyle to z Merlin pozwolę wam  popatrzeć 😛

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

43 minuty temu, Łolek napisał:

On ma biedę gdzie indziej 

Była już gadka o tych prasach, teraz zaczyna na nowo 

Najpierw on musi chcieć kupić, a nie gadać 

Zobacze jakie będą nastroje zimą co do dalszej perspektywy w rolnictwie , może coś wymienię

Opublikowano

Chciałem pomoc a Ty odtrącasz wyciągniętą do Ciebie pomocną dłoń. Nie ładnie, widzicie panowie on nie potrzebuje pomocy jednak. 

Miałem telefon przed chwilą żeby chociaż na ostatnie miejsce dać się na listę wpisać 😂

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale u was lepszy klimat do uprawy , a krowy przy tej cenie mleka to chyba generują straty 

58x to są 160 ,? 

Zobacze jakie będą nastroje zimą co do dalszej perspektywy w rolnictwie , może coś wymienię

Aż mi przykro...zawsze pod górkę masz....

Weź Ty to sprzedaj i się nie męcz... po co ciągle dokładać do interesu?

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

58x to są 160 ,? 

Ostatnie zdanie mnie się podoba 

592 do 1,8m zwija ale tam konia kawałek trzeba bo to największy jd 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Od kiedy bogate? 

Hektarów masz Pan 3 x tyle co np ja....że o krowach i mlyku nie wspomnę...

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Te z 2ką nowsze są  580,590 wielkość 

58x to są 160 ,? 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

🤷‍♂️

Mogę Ci pomóc z hajsem na tą prasę. Dam Ci z 16 za siuntke i sipme t na dokładkę będziesz miał 

Multipla jeszcze nie dawno bardzo porządanym autem była. Ze względu na ceny katów

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

43 minuty temu, Łolek napisał:

On ma biedę gdzie indziej 

Była już gadka o tych prasach, teraz zaczyna na nowo 

Najpierw on musi chcieć kupić, a nie gadać 

perspektywy w rolnictwie zima będą jeszcze gorsze niż teraz bo będzie zima i będzie zimno. poprostu wszystko wraca do normalności chłopu ma zostań na pszenicy 1000 ÷1500zl z ha z kukurydzy podobnie. W hodowli będzie podobnie chiny biorą już tylko 30% exportu produktów mleczarskich bo mają już swoje mleko (czytałem jakiś artykuł) Niemcy dojebią wieprzowinę wymyślą jakaś ptasia grypę na drobiarzy i tyle może warzywnicy i producenci różnych owoców w miarę będą zarabiać tak że takie życie

Ale burza u mnie i leję przyszła z lódzkego

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Aż mi przykro...zawsze pod górkę masz....

Też jestem tego zdania że lepiej interes wkładać niż tylko do niego dokładać 😉

• Haha 1
Opublikowano

Kurna coś się chmarzy i grzmi....

A ja 3 ha łąki wykosilem. A jeden ha taka fajna trawka...trzeci pokos ale fajny.

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A z czego będe żył 🤔😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v