Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

Kurła, nawozów brakuje wszędzie, @HF86 gdzie Ty bierzesz, bo tu u nas brak saletry, polifoski? 👀👀👀

a czego Ci potrzeba o tej porze roku?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, kris91 napisał:

Kurła, nawozów brakuje wszędzie, @HF86 gdzie Ty bierzesz, bo tu u nas brak saletry, polifoski? 👀👀👀

No właśnie nigdzie nie ma, mam zapas Poli 6, ale chciałem kupić Poli 5, bo i tak bardzo dużo fosforu mam na działkach co pod ozime idą, ale koniec końców wyszło, że będę mieszać Poli 6 z solą potasową którą udało się dostać, żeby zbliżyć się do składu Poli 5...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Zapisze Ci bunkier wrazie bym nie zdążył odebrać 

najsampierw przelewa zrobić by wypadało 🤔

Opublikowano

teraz bunkry w cenie. 

wczoraj zamawiałem taki i na przyszłość dla siebie toto pewnie 30 tyś zabraknie za całość 

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Od kiedy bogate? 

Hektarów masz Pan 3 x tyle co np ja....że o krowach i mlyku nie wspomnę...

Ale u was lepszy klimat do uprawy , a krowy przy tej cenie mleka to chyba generują straty 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Te z 2ką nowsze są  580,590 wielkość 

58x to są 160 ,? 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

🤷‍♂️

Mogę Ci pomóc z hajsem na tą prasę. Dam Ci z 16 za siuntke i sipme t na dokładkę będziesz miał 

Multipla jeszcze nie dawno bardzo porządanym autem była. Ze względu na ceny katów

Za tyle to z Merlin pozwolę wam  popatrzeć 😛

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

43 minuty temu, Łolek napisał:

On ma biedę gdzie indziej 

Była już gadka o tych prasach, teraz zaczyna na nowo 

Najpierw on musi chcieć kupić, a nie gadać 

Zobacze jakie będą nastroje zimą co do dalszej perspektywy w rolnictwie , może coś wymienię

Opublikowano

Chciałem pomoc a Ty odtrącasz wyciągniętą do Ciebie pomocną dłoń. Nie ładnie, widzicie panowie on nie potrzebuje pomocy jednak. 

Miałem telefon przed chwilą żeby chociaż na ostatnie miejsce dać się na listę wpisać 😂

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale u was lepszy klimat do uprawy , a krowy przy tej cenie mleka to chyba generują straty 

58x to są 160 ,? 

Zobacze jakie będą nastroje zimą co do dalszej perspektywy w rolnictwie , może coś wymienię

Aż mi przykro...zawsze pod górkę masz....

Weź Ty to sprzedaj i się nie męcz... po co ciągle dokładać do interesu?

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

58x to są 160 ,? 

Ostatnie zdanie mnie się podoba 

592 do 1,8m zwija ale tam konia kawałek trzeba bo to największy jd 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Od kiedy bogate? 

Hektarów masz Pan 3 x tyle co np ja....że o krowach i mlyku nie wspomnę...

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Te z 2ką nowsze są  580,590 wielkość 

58x to są 160 ,? 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

🤷‍♂️

Mogę Ci pomóc z hajsem na tą prasę. Dam Ci z 16 za siuntke i sipme t na dokładkę będziesz miał 

Multipla jeszcze nie dawno bardzo porządanym autem była. Ze względu na ceny katów

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

43 minuty temu, Łolek napisał:

On ma biedę gdzie indziej 

Była już gadka o tych prasach, teraz zaczyna na nowo 

Najpierw on musi chcieć kupić, a nie gadać 

perspektywy w rolnictwie zima będą jeszcze gorsze niż teraz bo będzie zima i będzie zimno. poprostu wszystko wraca do normalności chłopu ma zostań na pszenicy 1000 ÷1500zl z ha z kukurydzy podobnie. W hodowli będzie podobnie chiny biorą już tylko 30% exportu produktów mleczarskich bo mają już swoje mleko (czytałem jakiś artykuł) Niemcy dojebią wieprzowinę wymyślą jakaś ptasia grypę na drobiarzy i tyle może warzywnicy i producenci różnych owoców w miarę będą zarabiać tak że takie życie

Ale burza u mnie i leję przyszła z lódzkego

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Aż mi przykro...zawsze pod górkę masz....

Też jestem tego zdania że lepiej interes wkładać niż tylko do niego dokładać 😉

• Haha 1
Opublikowano

Kurna coś się chmarzy i grzmi....

A ja 3 ha łąki wykosilem. A jeden ha taka fajna trawka...trzeci pokos ale fajny.

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A z czego będe żył 🤔😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v