Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Strongman napisał:

Ja tez mam kamerę ale powiem ci ze jak chodzi się do kościoła daje na tace to same się cielą i nie chorują, co by nie robił kombinował jak się  nie ma szczęścia to nie idzie.

To to samo się dzieje i bez chodzenia do kościoła i dawania na tace. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Już kilka lat tak robię i jest dobrze.Oranie po wczesnych jest zbędne.

Dokładnie. No ale dla niego to nowoczesna technologia 😁🤣. Ten kawałek co wykopałeś to ile worków pyrek było 🤔 z ciekawości o wydajność pytam. Od warszawiaka brałem Arrowa niby gruby a mówi że nie więcej niż 21 t/ha bo mało nawiązało.

W moim irysie widziałem w paru krzakach co podglądałem po 4-8 bulw

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
24 minuty temu, Strongman napisał:

Ja tez mam kamerę ale powiem ci ze jak chodzi się do kościoła daje na tace to same się cielą i nie chorują, co by nie robił kombinował jak się  nie ma szczęścia to nie idzie.

Daleko masz do lulków że w takie rzeczy wierzysz

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, gregor1284 napisał:

To to samo się dzieje i bez chodzenia do kościoła i dawania na tace. 

Nieprawda, nie jeden mi mówił ze jak nie poszedł do kościoła to zaraz jeden czy dwa tuczniki zaraz zdechną w tygodniu.

8 minut temu, PAN88 napisał:

Daleko masz do lulków że w takie rzeczy wierzysz

Nie daleko,u nas ich nazywają od rejestracji LLU w skrócie Ludzie Lekko Upośledzeni bo strasznie szybko po drogach jeżdżą znaczy zapierdalają i robią niebezpieczne sytuacje na drogach.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
  • Haha 5
Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał:

Nieprawda, nie jeden mi mówił ze jak nie poszedł do kościoła to zaraz jeden czy dwa tuczniki zaraz zdechną w tygodniu.

Nie daleko,u nas ich nazywają od rejestracji LLU w skrócie Ludzie Lekko Upośledzeni bo strasznie szybko po drogach jeżdżą znaczy zapierdalają i robią niebezpieczne sytuacje na drogach.

To tak jak z tresurą psa. Poda łapę dasz mu smaczek a później już podaję łapę bez smaczka. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał:

U nas też. Ludzie Lekko Upośledzeni lulki no a czy tak niebezpiecznie 🤔 tu bym polemizował. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Trzeba wyjść z unji

Nie będzie problemu. 

A ta unia, to właściwie co konkretnie złego Tobie zrobiła?

Opublikowano
13 minut temu, PAN88 napisał:

Dokładnie. No ale dla niego to nowoczesna technologia 😁🤣. Ten kawałek co wykopałeś to ile worków pyrek było 🤔 z ciekawości o wydajność pytam. Od warszawiaka brałem Arrowa niby gruby a mówi że nie więcej niż 21 t/ha bo mało nawiązało.

W moim irysie widziałem w paru krzakach co podglądałem po 4-8 bulw

16 redlin 180m długie 319 grubego i 43lulki Lord.

Opublikowano
39 minut temu, Strongman napisał:

Chyba niedawno miałeś jakiś problem z porodem Wiesiu?

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Siódemka zrobiona z piątki?

6 zrobiona z 5

Opublikowano
30 minut temu, marcin19071980 napisał:

Już kilka lat tak robię i jest dobrze.Oranie po wczesnych jest zbędne.

Ja pod pszenżyto na jesieni po pyrkach to raz talerzówką zaraz po wykopkach a potem przed samym siewem  agregat uprawowo-siewny

Opublikowano (edytowane)

U nas mówią inaczej ze tak jak napisałem, nie pójdziesz to zaraz jakieś nieszczęście to znaczy ze bóg daje tobie jeszcze szanse ze trafisz do nieba, cie upomina a jak ktoś nie chodzi i nic mu się złego nie dzieje to ze już jakby przekreślony ze nie trafi to nieba.

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

A nie szóstka?

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

6 zrobiona z 5

A tak. Sorry. Policzył mi się jeszcze jako gwiazda, ten talerz odkładający na końcu. Stoi u mnie piątka w krzakach. Szwagier ma oryginalną szóstkę

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

I trochę zmodyfikowana

IMG_20230620_094853_357.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Nie zapalenie e coli wymienia ale w kościele nie byłem.

U mnie jest taki co nie chodzi a żadnych wypadków w hodowli ani rolnictwie nie ma. 

Wierzył chłop w gusła aż mu d*pa uschla

• Like 4
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

U nas mówią inaczej ze tak jak napisałem, nie pójdziesz to zaraz jakieś nieszczęście to znaczy ze bóg daje tobie jeszcze szanse ze trafisz do nieba, cie upomina a jak ktoś nie chodzi i nic mu się złego nie dzieje to ze już jakby przekreślony ze nie trafi to nieba.

Albo już święty...

Opublikowano (edytowane)

Święty to co innego.Swientych wybierają u nas na ziemi za ich zasługi.

Jeden tylko był taki ze go nie wybrali tutaj a sam się ogłosił Andrzej Bobona.Patron Polski.

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

I trochę zmodyfikowana

Kurna u nas to jeden zmodyfikował.

Przerobiona żeby grabiła w drugą stronę. Wszystko trzeba było w drugą stronę.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Strongman napisał:

Nie zapalenie e coli wymienia ale w kościele nie byłem.

Jakoś mi się ukluło w głowie, że jakiś poród ciężki też niedawno miałeś

4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

I trochę zmodyfikowana

Modyfikacja fajna. Bez niej na kartoflisku czy po innej uprawie w polu, lipa. Będzie ściągać

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v