Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A właśnie też pryskałem wczoraj pszenżyto i po remoncie pompy opryskiwacz mi się coś przestawił , na jednym wyjebało moment ciecz która była na ponad 1ha , ciekawe czy przypali fungi 🤔

A kalibrowałeś po tym remoncie?

Opublikowano
22 minuty temu, konteno napisał:

w sam raz na dodatkowy zbiornik do zetora na przedni tuz a na tył 600l i 15m na elektrozaworach i mało co zdepszesz i dużo na jednym zalaniem ogarniesz , znajomy krowiarz 25ha zbóż i drugie tyle QQ ogarnia pilmetem 1615 i dzonem 80qni , na oponach 320 przód i 13.6 tył przenżyto po 3 wjazdach wygląda tak , a miał fajnego 1215 do oddania , ciapskiem byś go tarmosił bez problemu , na długich kawałkach ciągany się sprawdza bez względu na szerokość belki 

IMG_20230521_115028.jpg

Ja mam małe działki i krótkie , więcej pierdzielenia z takim na kołach

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

Wy zawsze musicie zgrywy robić?🤔

W moim przypadku w 90% tak 🤣

Dobra. Idę prezent skonsumować.

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

A kalibrowałeś po tym remoncie?

Nie ,bo przecież tylko membrany wymieniłem , a tu taki zonnk 😐

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

że do lasu daleko...

Bo do czystych lasów sosnowych daleko, Puszcza Niepołomicka do której mam najbliżej,to lasy mieszane w większości liściaste

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Bo do czystych lasów sosnowych daleko, Puszcza Niepołomicka do której mam najbliżej,to lasy mieszane w większości liściaste

dobra , rozumiem...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie ,bo przecież tylko membrany wymieniłem , a tu taki zonnk 😐

Powinieneś skalibrować po takiej naprawie. Zonka by nie było. Ja bez naprawy co najmniej sprawdzam 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja mam małe działki i krótkie , więcej pierdzielenia z takim na kołach

to masz coś wspólnego z innym bauerem z okolicy  , nie wiem ile ma ha i strukturę upraw oraz rozdrobnienie przy ponad stu krowach ale pare lat temu 2 biardzkie 400l kupił 🤦‍♂️ choć pola i dzierżawy w kilku gminach 

ma jumza , k150 i w tym roku c328 i c325 kupił 🙆‍♂️

Edytowane przez konteno
  • Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

To dobrze że humor dopisuje

A co mi zostało. Licznik cyfry zmienił, lepiej nie będzie🤣

Dobrej nocy.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Powinieneś skalibrować po takiej naprawie. Zonka by nie było. Ja bez naprawy co najmniej sprawdzam 

Później podkręciłem ,to wyszło mi znów za mało , a noc była i się wkurwiłem 😐 ,teraz nie wiem co będzie z zabiegów T2 na pszenżycie ,a miały potencjał 

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

to masz coś wspólnego z innym bauerem z okolicy  , nie wiem ile ma ha i strukturę upraw oraz rozdrobnienie przy ponad stu krowach ale pare lat temu 2 biardzkie 400l kupił 🤦‍♂️ choć pola i dzierżawy w kilku gminach 

Ja nie mam tylu krów i nigdy ich nie będę miał 🤷

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Później podkręciłem ,to wyszło mi znów za mało , a noc była i się wkurwiłem 😐 ,teraz nie wiem co będzie z zabiegów T2 na pszenżycie ,a miały potencjał 

Posłużę się tekstem Kazia: zapamiętaj ale to zapamiętaj. Jak coś grzebiesz przy opryskiwaczu, albo zaczynasz sezon po zimowym postoju, to najpierw sprawdź ile wychodzi cieczy. To jest 15 minut, a uchroni przed takimi niespodziankami

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)

sie ktoś targnął, czy co?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Posłużę się tekstem Kazia: zapamiętaj ale to zapamiętaj. Jak coś grzebiesz przy opryskiwaczu, albo zaczynasz sezon po zimowym postoju, to najpierw sprawdź ile wychodzi cieczy. To jest 15 minut, a uchroni przed takimi niespodziankami

No tak ,teraz to już po robocie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v