Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wam też się nie chce jak i mi? 

Mi nie tak

Opublikowano
Qwazi napisał:

53 minuty temu, wojtal24 napisał:

dlaczego problem ? z jakiego powody? jeśli mozna wiedziec? opłacalność spadła czy jakiś inny powód?

Opłacalność za ostatnie dwa lata była dobra, ale problem stanowiłyby raty same w sobie. Już się w życiu naspłacałem i mi się po prostu nie chce. Następcy nie ma, więc po co. Poza tym czasy mamy teraz tak niepewne, że to co dzisiaj wydaje się być stabilne, za miesiąc może ciągnąć w dół. Moje gospodarstwo operuje raczej na mniejszych liczbach, a ja już chce spokojnie, bez kredytów 

a jak by połączył zakup nowego traktora z jakimś programem typu modernizacja?

Qwazi napisał:

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Wam też się nie chce jak i mi? 

Mi też się tak nie chce...przesilenie jakieś...albo SKS🤷

też tak mam od poniedzialku

Opublikowano
Qwazi napisał:

53 minuty temu, wojtal24 napisał:

dlaczego problem ? z jakiego powody? jeśli mozna wiedziec? opłacalność spadła czy jakiś inny powód?

Opłacalność za ostatnie dwa lata była dobra, ale problem stanowiłyby raty same w sobie. Już się w życiu naspłacałem i mi się po prostu nie chce. Następcy nie ma, więc po co. Poza tym czasy mamy teraz tak niepewne, że to co dzisiaj wydaje się być stabilne, za miesiąc może ciągnąć w dół. Moje gospodarstwo operuje raczej na mniejszych liczbach, a ja już chce spokojnie, bez kredytów 

co Ty taki bez entuzjazmu...🤔 mi kiepsko dzień się zaczą a i zapierdziel od początku tygodnia nie chce poluzować....

Opublikowano

Ba no żebyśta się ze mną nie kłócili to bym was zaprosił. Fasolę po bretońsku gotuje to bym was poczęstował, jaki słoik na stół postawił do popicia ale jak data w gaźnik to i pobić byśta mnie chcieli może 🤔

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, wojtal24 napisał:

Nigdy się nie łapałem na żadne dofinansowania i teraz pewnie też nie. A nawet nie będę sobie tym głowy zaprzątał. Wszystko co zrobiłem to za swoje i nikt mi się nie będzie po podwórku szarogęsił z jakimiś wymogami, ani narzucał co mogę zrobić a co nie. To co jest to wystarczy. To co, dla własnego ułatwienia i wygody, jeszcze by wypadało zmienić, też zmienię za swoje

15 minut temu, slawek74 napisał:

co Ty taki bez entuzjazmu...🤔 mi kiepsko dzień się zaczą a i zapierdziel od początku tygodnia nie chce poluzować....

Eeee...no gdzie...entuzjazm na normalnym poziomie. Nawet sobie podgwizdywałem z rana😉. Tylko robić się nie chce. Po prostu grzecznie Wojtkowi odpowiedziałem dlaczego tak, a nie inaczej

11 minut temu, gregor1284 napisał:

Ba no żebyśta się ze mną nie kłócili to bym was zaprosił. Fasolę po bretońsku gotuje to bym was poczęstował, jaki słoik na stół postawił do popicia ale jak data w gaźnik to i pobić byśta mnie chcieli może 🤔

Coś Ty...przecież Twoje "latające kolano" milion razy bardziej niebezpieczne niż moje...wrota od stodoły...🤭

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
28 minut temu, slawek74 napisał:

naco ci to

Za dużo byś chciał wiedzieć 😛

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty byś mógłbym spokojny boś jeszcze się dobrze nie obgoil 🤔 ale zaraz bys pytal o pochodzenie miesa i takie inne a juz w tym tygodniu o klusownictwo mnie podejrzewali raz...

Ja już nawet mięso z nutrii miałem okazję smakować, nie wiedząc z jakiego ono zwierzaka...i nawet to jest smaczne...więc może bym zapytał...ale po konsumpcji🤔

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Szkoda chłopaka 😢

Opublikowano
33 minuty temu, wojtal24 napisał:

też tak mam od poniedzialku

Ja tak mam już że 3 lata 🤷‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja już nawet mięso z nutrii miałem okazję smakować, nie wiedząc z jakiego ono zwierzaka...i nawet to jest smaczne...więc może bym zapytał...ale po konsumpcji🤔

Szkoda chłopaka 😢

Wejście bez maski tlenowej do komory to już jest 98 procent grób

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v