Skocz do zawartości

Jaki wybrać przepływomierz?

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano

Hej, postanowiłem wymienić zawory sekcyjne w opryskiwaczu.

Przy okazji wymienię resztę, czyli przepływomierz i czujnik ciśnienia.

O ile zawory to prosta sprawa, bo będzie Arag 863, o tyle mam problem z doborem przepływomierza.

Co radzicie? Niby jest tani i dobry polmac, ale kuszą też przepływomierze elektromagneztyczne. Cy to Arag Orion czy Polmac 463.

Kto z was używa elektromagnetycznego? Jak to jest wtedy z rsm? Liczy 1:1 czy trzeba robić korekty? Jak to jest z wytrzymałością przepływomierzy?

Podpowiedzcie, co wybrać

Pozdrawiam

yacenty

Opublikowano
21 godzin temu, yacenty napisał:

Jak to jest z wytrzymałością przepływomierzy?

Elektromagnetyczny z zasady jest wytrzymalszy. Po prostu nie ma tam elementów pomiarowych wewnątrz. To rura obwinięta dwoma cewkami z przetwornikiem. Nie ma spadków ciśnienia itp. 

• Root Admin
Opublikowano

mam świadomość że to dobry średniak. kosztuje rozsądnie, każdy tym handluje więc nawet jak coś padnie to łatwo się wymieni. poza tym zawory na tle hardi są znacznie szybsze. może nie wytrzymają tysięcy hektarów ale na mój ogródek :)

• Like 1
  • Root Admin
Opublikowano

nie pamietam, to dawno temu było, tamten opryskiwacz już sprzedałem.
Wejdz w moją galerie - gdzies jest zdjęcie tego przepływomierza na opryskiwaczu i raczej był tam dokładnie model opisany. Ja po prostu zamówiłem przepływomierz z mocowaniem do zaworów araga, które wtedy miałem. Wypiałem 2 spinki i go zamieniłem z orionem.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kuna9977
      Czy ktoś posiada taki opryskiwacz ciągany  demarol 1200l 15m belka. Cena brutto za nowy 25000zł. W porównaniu do innych firm bardzo tanio tylko czy ten opryskiwacz jest coś wart?  Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ich temat ? Chciałem używany 1200l ale szczerze nic nie ma ciekawego,  np. nowy tolmet Bruno 1215 w podstawowej wersji 32tys netto biradzki 28 tyś netto a demarol 25tys brutto.
      https://agrolsklep.pl/sklep/opryskiwacze/opryskiwacz-przyczepiany-1200l-demarol/?attribute_pa_wariant-produktu=1200-szerokosc-belki-12-glowice-potrojne&utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=google_calosc&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=produktowa&gad_source=1&gad_campaignid=19181108397&gclid=CjwKCAiA0eTJBhBaEiwA-Pa-hVTM1hrhh2CqH-9GhX6c-9sOMt5AwFsPtZIY5VetcHfb1WFLo6YmWBoCSMcQAvD_BwE
    • Przez MF6190
      Witam, 
      Chciałem się podpytać czy mogę podłączyć dwie lampy led niebieskie każda po 40w pod pozycje od opryskiwacza jako zasilanie ? Czy to będzie za duże obciążenie dla przewodów, gniazda itp? 
      Opryskiwacz to rau d2 a ciągnik to mf 6190 jeśli ma to jakieś znaczenie.
    • Przez Dorsik148
      Witam mam problem z silnikiem sekcji opryskiwacza hardi ranger 2500l. Silnik nie załącza się ma zamala moc krzywka nie może włączyć sekcji. Nikt nie chce podjąć się naprawy tego i stąd pytanie czy ktoś nie wie jaki silnik pasuję do tych sekcji załączam zdjęcia silnika.

• Przez Okisz
      Cześć, 
      Musialem w opryskiwaczu wymienic przeplywomierz. Zawieszal sie najwyraźniej jakos i przy automatyce pracy cisnienie spadalo do 0 praktycznie. 
      Nowy przeplywomierz ma kalibracje 662 impulsy.
      Jak sie ma liczba impulsow do ilosci wody?
      Czy np zakladajac ze te 662 impulsy to 100l wody, to zwiekszajac liczbe impulsow przeplyw sie zmniejszy czy zwiekszy?
    • Przez Waldi7373
      Witam. Ma ktoś może instrukcję do tego sterownika?

• Dodaj nową pozycję...
v