Skocz do zawartości

Pomocy pacjent Ares 610

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie potrzebna porada gdzie szukać. Mianowicie ok miesiąc temu zauważyłem problem z wskazinimiem paliwa.Na włączony. zapłonie pokazuje prawidłowy poziom a po odpaleniu silnika poziom spada i zapala się rezerwą.Czy to może być wskaźnik? Drogi problem jest gorszy ponieważ ku mojemu zaskoczeniu po ok miesięcznym postoju okazuje się że wyswietlacz od połówek ,żółwia i zająca nie działa jest martwy.Połbiegi również nie działają jak i przyciski od napędu i blokady.Wszysykie kostki przy kabinie wypsikane wd40 bespueczniki ok i dalej nic.Traktor nie był myty przed postojem.Pomocy.
Opublikowano
Bo spsikaniu wszystkich kostek kontaktem do złączek elektrycznych tajemniczo zaczęło działać ale konkretną przyczyną wciąż nie ustalona.Pozostał nadal problem wskaznika paliwa.Gdy włączę zapłon pokazuje prawidłowy poziom lecz po uruchomieniu silnika poziom spada do połowy.Jesli dodam gazu do ok 1500 obrotów to wtedy wskaźnik opada do zera i zapala się rezerwa.Mega dziwne miał ktoś taki przypadek???
Opublikowano

U mnie był ten sam problem. Wymontawalem pływak i elektryk sprawdził. Okazało się że jak to ramię pływające pracuje przesuwa się to w dwóch miejscach nie bylo prądu. Przeczyscil ta sprezynke papierem sciernym  i pogial żeby lepiej dotykało blaszka o sprężynkę i działa. Koszt nowego pływaka ok 500zl. Naprawa 25zl