Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

324 TR1 (A57-1) The status of the engaged range does not correspond to the range engaged. Audio warning:: No. "ISC" reset requested: Yes if tractor stopped. Check: – The A range engaged contact (Z153-1). – The B range engaged contact (Z153-2). – The C range engaged contact (Z153-3). – The D range engaged contact (Z153-4). – For a possible mechanical problem on the range module.

Opublikowano
sprawdź czujnik w skrzyni biegów
jest on z lewej strony nad rozdzielaczem rewersu i półbiegów
jest on z lewej strony nad rozdzielaczem rewersu i półbiegów
u mnie było tak samo że migał a jak trochę wcisnąłem sprzęgło to było dobrze. w moim przypadku urwany był jeden przewód od tego czujnika
u mnie było tak samo że migał a jak trochę wcisnąłem sprzęgło to było dobrze. w moim przypadku urwany był jeden przewód od tego czujnika
Opublikowano

A masz może jakieś zdjęcie który to jest dokładnie ?

I jeszcze jedno w związku z tym bo dopóki zaciągało się ręczny i jak chciałem ruszyć to nie było słychać dźwięku że ręczny jest nie opuszczony to wszytko było dobrze a teraz słuchać dźwięk 

Opublikowano
A kontrolka ręcznego zapalała się jak był zaciągnięty ręczny czy nie?
nie wiem jak dodać zdjęcie (zapomniałem)😐

20220406_115552.jpg

u Ciebie może być trochę inna skrzynia bo ja mam Renault Ares ale musisz poszukać w skrzyni czujnika który ma kabel w osłonie tak kakby peszel
u Ciebie może być trochę inna skrzynia bo ja mam Renault Ares ale musisz poszukać w skrzyni czujnika który ma kabel w osłonie tak kakby peszel