Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem z czujnikiem poziomu oleju. U mnie też kilka razy wystąpił mimo, że poziom oleju w normie. Wina czujnika. Jeśli tylko czasami to występuje - olej 😉

Opublikowano

A co boisz się w nocy robić w polu że ci ktoś z za krzaka wyskoczy i do kabiny wpauje ? 

A tak na serio to chyba nie ma takiej możliwości ale pójdę później i sprawdzę z ciekawości.

Opublikowano

kiedyś u znajomego było całonocne kopanie pietruszki na kilka traktorów i były przerwy tak z 40 min zanim nakopali przyczepę to można się było zdrzemnąć i tak myślałem czy da się zamknąć 

Opublikowano

trochę dziwne w starej 80tce sie da bo obracasz klamkę do przodu i z zewnątrz nie działa w nowych kabinach do 60 też jest zamykanie a tutaj nie 😣 nie czesto by tego używałł ale powinno być

Opublikowano
Hej. Macie Navi w swoich seriach? potrzebne mi foto ile kabli jest podłączonych do Smart touche bo po aktualizacji zginęła nawigacja i chcą kabla jeszcze którego nie mam a mówią że musi byc
Opublikowano

Panowie, macie obciążniki w kołach w swoich traktorach. Jeśli tak tonpokażcie jak one są tam zamontowane. Są inne niż w wersji N czy T podobno pasują od Q, Pytałem ile kosztują oryginalne to cena zwala z nóg. 8500 netto strona 250 kg. Może macie jakieś inne rozwiązanie?

Opublikowano

a może zalać koła płynem dla czego chcesz dociążyć traktor kolega ma przednie zalane z 5 lat u niego i podobno od zawsze były i jest ok też myślałem o przednich bo mnie siewny agregat czasami podnosi 

Opublikowano

Ktoś się orientuje jak ustawić agresywność wałka wom? Przy nie za dużym obciążeniu nie chce ruszyć wałek. Silnik nie schodzi z obrotów a wałek minimalnie się poruszy i następnie staje 

Opublikowano

Witam wszystkich u mnie wskoczył pierwszy tysiąc godzin , ostatnio miałem nie miłą niespodziankę ,mianowicie ciągnik nagle zgasł i nie dał się uruchomić wogule nie reagował na zapłon świeciło się pełno kontrolek i błędów . Co się okazało że przepalił sie 3A bezpiecznik pod maską i to była przyczyna podobno często się to zdarza ja założyłem 5A bo 3ki nie można kupić nigdzie nie ma ,więc jak by ktoś miał taki problem 

• Like 1
Opublikowano

Tego jeszcze nie miałem ale przerobiłem inne problemy a z innymi jeszcze się nie uporalem

Powiedzcie mi takie coś czy jak u was pracujecie na włączonej hydraulice macie możliwość poruszania turem? Jestem przekonany że wcześniej mogłem to zrobić bo teraz nie cholery. A serwis mówi że tak jest

Opublikowano

jeszcze nie pękła a u Ciebie pękła ?  jeśli chodzi o prace na hydraulice i tur to raczej nie będzie działał chyba że zmniejszysz przepływ na wyjściu to wtedy i tur zadziała, ale jak idzie cały przepływ to braknie oleju (ciśnienia) nawet podnośnik nie chce podnieść jak jest zawór całkiem otwarty 

Opublikowano

Witam dzisiał znowu przepalone bezpiecznik ten sam objaw nagle traktor zgasł żadnej reakcji na stacyjke założone nowe 2 i jedzie dalej, macie pomysł dlaczego ponownie spalił, poprzednie 40h temu ?

Opublikowano

potrzebny ktoś kto się zna na elektryce do valtry  G znowu przepalone bezpieczniki świętokrzyski jak kogoś znacie kogoś dajcie namiar