Skocz do zawartości

ares 550 cieżko wchodzą biegi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. kupiłem nidawno aresa 550 i biegi troche ciężko wchodzą po rozgrzaniu jest troche lepiej. Słyszałem że w tych ciągnikach to normalne ale wole sie upewnić bo nigdy nie miałem styczności z tymi ciągnikami.
Opublikowano
Dnia 31.10.2021 o 18:14, SobiePanek napisał:

witam. kupiłem nidawno aresa 550 i biegi troche ciężko wchodzą po rozgrzaniu jest troche lepiej. Słyszałem że w tych ciągnikach to normalne ale wole sie upewnić bo nigdy nie miałem styczności z tymi ciągnikami.

Ja słyszałem że to przez to że dźwignią zmiany biegów są na dwóch linkach i one się zacierają lub zardzewieje i ciężko chodzi 

Opublikowano
mariusz(ZDUN) napisał:

Mogą być uszkodzone sprzęgła i podciąga juz

Czyli zbliża się remont? Ile taka przyjemność,? Dodam że półbiegi chodzą ok w polu, w transporcie szarpią najbardziej przy zbijaniu. Słyszałem że może pomóc czyszczenie elektrozaworów? Ma to sens?

Hydroakumlator wymieniony z ciśnieniem 9 bar, jest jeszcze jeden tam ale jak by połączony z hamulcem hydraulicznym.

Opublikowano
Dnia 4.11.2021 o 12:21, SobiePanek napisał:

facet od którego kupiłem ciągnik mówił że robił sprzęgło. Jeszcze zobacze te linki może faktycznie mogą być zabrudzone lub zardzewiałe.

Gdzie kupiłeś? Też mam 550 i na zimnym jak wrzucam rewers do przodu to też lekko drga ale biegi wchodzą dobrze, na zimnym u mnie też biegi ciężej wchodzą ale.jak się rozgrzeje to git, zwłaszcza 3

Opublikowano

Mariusz zdun mam pytanie czy orientujesz się jakie ciśnienie powinno być w hydroakumlatorach ares 656? Oprócz tych dwóch do osi przedniej mam jeszcze dwa jeden z prawej strony skrzyni w dolnej jej części a drugi też z prawej ale wyżej i trochę bardziej w tyle. Gdzieś szukałem jakie powinny być ciśnienia w nich i gdzieś znalazłem że 9bar ale odczytałem z tego mojego napis 20 bar. Teraz się zastanawiam jakim ciśnieniem powinien być nabity.