Skocz do zawartości

FORD 8870 (NEW HOLAND) problem z jazdą.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry,

Mam problem z jazdą ciągnikiem FORD 8870. Po odpaleniu na zimno chwilkę jedzie a potem dostaje świra.

Jak chcę ruszyć do przodu to rusza jakby do tyłu a potem do przodu i vice versa. Zadusza też silnik.

Brak kodów błędów które by coś sugerowały. Sprawdziłem cewki w rozdzielaczu od biegów, wszystkie rezystancja 1.8.

Dwie cewki po przeciwległych stronach się grzeją. Jak odłączę jedną ciągnik jedzie tylko do przodu płynie do 9 biegu. A jak odłączę drugą , jedzie płynie

do tyłu. Jak są obie podłączone nie idzie jechać, biegi jakby świrowały i zadusza ciągnik. Myślę może , że to zwarcie. Nie wygląda na to aby zawory blokowało w cewkach.

Przepięcia na alternatorze nie stwierdziłem, masa wygląda też , że jest. 

Może ktoś miał podobnie. Proszę o pomoc. Walczę już tydzień z tym problemem.

Opublikowano

Zdiagnozowałem bład f330 trans selenoid Rev open. Gdzie on sie znajduje, lub co może być przyczyna?

Opublikowano

Nie wiem jak to w fordzie wygląda ale wygląda na walnięty przełącznik kierunku jazdy lub zwarcie na przewodach do cewek i od tego bym zaczął. Skoro na wypiętej jednej cewce jedzie to na drugiej raczej nie powinno być napięcia . 

Opublikowano

Bez odpadania ciągnika jak włacze zapłon i dam np wsteczny bardzo szybko dwie cewki F1 i Rev sa gorące po 2 -3 minutach. Błąd f330 zniknął. 

Opublikowano

F1 to będzie zakres biegów do 9 , a Rev to rewers. Zaworów jest więcej i wydaje mi się że otwierają się one kombinacyjnie w zależności od biegów. Sprawdzam już wszystko, wczoraj raz zaskoczył i przez moment było ok. Po zgaszeniu i od paleniu dalej to samo. Brak błędu który by coś sugerował. 

Opublikowano

Dziś sprawdziłem cewki i zawory. Wszystko wygląda ok. Dziwne jest to że jak szwankuje na f1 i Rev cewkach mam około 12 volt a cewki są 6 voltowe. Jakieś pomysły? Bo ręce opadaja. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez radek5314
      Czy ktos moze polecic dobra chemie do mycia ciagnikow i maszyn  przed zima, cos mniej zracego niz Dimer, chodzi tu o zaschniete błoto?
    • Przez SluUrs
      Witam, proszę o podowiedź, jak samemu opóźnić kąt wtrysku w Renault 651
      pompa rotacyjna w silniku MWM
      Prawdopodobnie jak odkręciłam koło zamochowe przy kole pasowym, to przestawił się.kąt wtrysku. Traktor nieodpala
    • Przez niesmialy83
      Witam. 
      Więc ktoś jak ustawić godzinę w formacie 24 godzinnym ? Mój ciągnik, to New Holland ts115a . Normalnie godzinę można ustawić , ale tylko w formacie 12 godzinnym . 

• Przez ZetorekXd
      Witam. Oferuję profesjonalną diagnostykę i naprawę bieżącą (szybkie tematy) oraz długotrwałe (silniki, skrzynie itp. "po wcześniejszej weryfikacji, do dogadania") maszyn rolniczych maszyn takich jak np. Fendt, Massey Ferguson, Case, New Holland, Claas, Valtra, Steyr, John Deere, Kubota, Deutz-Fahr, Same, Lamborghini, itp. Możliwość pomocy w zakupie ciągnika. Nr tel. 517 594 725 lub napisz do mnie. Pozdrawiam.
    • Przez Mateusz100
      Witam posiadam manitou MLT 634-120 LSU z roku 2012 zakupiłem niedawno. Zauważyłem że wskaźnik paliwa nie działa czy ktos moze pomóc gdzie szukać przyczyny? Sam zegar do wymiany czy moze w zbiorniku jest pływak? Czujnik poziomu? Próbowałem wstępnie ogladac zbiornik paliwa ale nie dostrzegam nigdzie pływaka gdzie on mozę być jeśli takowy jest? Czy jakieś kostki elektryczne tylko gdzie ? Jest jakiś przekaźnik do tego albo bezpiecznik to bym sprawdził ? I jeszcze jedno przy cofaniu powinien załączać sie sugnałcofania dotarłem już do tego ze ten brzęczyk powinien być z tył€ za klapa z napisem manitou coś tam jest przykręcone i kostka dochodzi hmm tylko dlaczego nie działa do tego też jest jakis przekźnik bezpiecznik zabezpiecza to jakiś? Bardzo prosze o jakieś wskazówki pomoc wiem ze wielu z was posada takie maszyny jeździ ich w polsce kupa.
  • Dodaj nową pozycję...
v