Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym poznać wasze zdanie na temat John Deere 6100. Czy opłaca się go kupić na gospodarstwo mające narazie powierzchnię 11 ha. Tak wiem że jest to śmieszne ale jak narazie gospodarstwo to hobby, a potrzebuje ciągnika żeby sprawnie uporać się z robotą i dlatego że rok temu kupiłem bronę talerzową tolmet Simply 220 i c360 którą posiadam ma problemy z udźwigiem i z pracą na większą głębokość też. Możliwe że jak uda mi się dostać pieniądze na modernizację małych gospodarstw będę miał w posiadaniu siewnik 3 metrowy talerzowy i pług 3 skibowy na resorach. ten model jd podoba mi się pod względem fajnej skrzyni, kompaktowej budowy i komfortowej kabinie. Chciałem kupić Zetora 7711 ale przecież nie ma on napędu a jego cena to około 40 tys. Obawiam się trochę cen części zamiennych do jd, ale ich jakość jest o wiele lepsze niż w częściach do Zetora. Ma ktoś taki model i podzieliłby się opinią na jego temat ?. na ciągnik mógłbym przeznaczyć max 70 tyś. Dodam że w przyszłości planuje te gospodarstwo powiększyć i nie wiem do końca czy zakup ciągnika podobnego do c360 ma sens