-
Podobna zawartość
-
Przez Cmaciej
Kupiłem dziś kaczora i kaczkę na jarmarku od sprzedawcy. Sprzedawca miał takie i zapewniał, że to francuskie. W klatce były też Staropolskie. Czy to są mieszańce kaczki dworki z francuską lub staropolską? Proszę o odp.
-
Przez luki021655
Witam,
Chcialbym się zapytac o opłacalności kaczki Pekin oraz zdobyc jakąś wiedzę na temat hodowli
1.Do ilu czasu muszą byc w ogrzewanym pomieszczeniu? (słyszałem ze do 3 tyg)
(w planach mam je trzymac na poczatku howu w budynku z ogrzewaniem a potem pod wiate)
2.do jakiej temperatury moga byc trzymane na dworze?
3.ile kaczek na m2?
4.czy to prawda ze trzeba obcinac pazury?
5.jaka jesteś opłacalność w ostatnim roku? I jaka jest różnica między kurami?
6.czy przy sprzedaży kierowcy wwożą klatki do budynku/wiaty? Czy trzeba je nosić przez caly budenk?
Dziekuje za pomoc!
-
Przez Ksw512
Witam czy orientujecie się gdzie można kupić kaczki francuskie potrzebuje duża ilość do dalszej hodowli około 5000 sztuk
-
Przez Hodowaca2021
Witam. Mam problem z wyleganien kaczek i gęsi w inkubatorze. Dlaczego podczas inkubacji w fazie wyklucia pisklęta są pokryte śluzem? A drugie pytanie to dlaczego nie wchłaniają żółtka?
-
Przez Patryk1229
Witam kaczka staropolska i ges koludzka znoszą jajka w osobnych gniazdach. Kaczka ma juz 9 a ges 5. Za dnia gdy zwierzęta sa na polu to przykrywają je sianem . Moje pytanie to czy zbierac te jaja z gniazda i podkladac jak się wyniosą czy poprostu zostawić jak jest i nic nie ruszać??.. Pozdrawiam
-