-
Podobna zawartość
-
Przez Marek1803
Witam, czy trzeba ramienia regulować do prawidłowej pracy. Chodzi o regulowanie niesymetryczna wysokością ramion?
-
Przez plati
Witam.
Kupilem kosiarke kuhn gmd 602. Niestety okazało się że listwa w kosiarce jest uszkodzona. Wyrwany był pierwszy dysk na którym jest przekładnia. Poszukuję używanej listwy.
Rozmawiałem też z mechanikiem który zajmuje się naprawą takich listew, jak twierdzi od 10 lat. Mówi że za 2.5k jest w stanie przywrócić taka listwe do świetności, ale musi ja mieć kompletną z kołami żeby zobaczyć co spowodowało awarię.
Może bym się zdecydował na tą usługę ale niestety to drugi koniec Polski, a wysyłka będzie dosyć kosztowna.
Jeśli ktoś ma informacje o zakładzie który naprawia takie rzeczy najlepiej Śląska, małopolska, świętokrzyskie, łódzkie prosił bym o podanie namiarów.
Ewentualnie jeśli ktoś wie gdzie można dostać taka listwe to również proszę o namiary.
-
Przez plati
Pilnie poszukuję katalogu do kosiarki kuhn fc 300/302.
Poszukuję używanego wału napędowego ko kuhn fc 202 i chce porównać czy wał będzie pasował od wyższych modeli.
Bardzo prosił bym użytkowników tych kosiarek o kontakt
-
Przez Kowalskiiii
Witam.Mam problem z naprawą kosiarki Niemeyer Eurodisc SM 310.
W maszynie pojawiły się duże luzy między dyskami a nożyki zaczęły uderzac o siebie. Chciałbym rozpolowic listę obejrzeć w jakim stanie są tryby i dostać się do wszystkich łożysk w dyskach. Z tego co widzę listwa chyba jest nie rozpoławialna.. wygląda jakby była zgrzana na stale. Czy to jest możliwe?
-
Przez andrzeju207
Witam wszystkich forumowiczów (jestem nowy więc muszę sie przywitać ). Do rzeczy co sądzicie o kosiarkach Banrol Z 041? (http://www.radmasz.pl/oferta/kosiarkirotacyjne.html i link z allegro http://allegro.pl/kosiarka-rotacyjna-1-65m-z-roztrzasaczem-pokosow-i1413095310.html#gallery) dokładnie interesuje mnie kosiarka o szer 2,10 m z rozbijakiem. Czy posiada ktos z forum taką kosiarkę i jak spisuje się rozbijak? Dodam jeszcze , że kosiarka będzie współpracować z ciągnikiem Pronar 82 SA. Liczę na szybką odpowiedź Pozdrawiam
-