Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszyskich. 

Pacjent 6140 97r dynashift czyli ABCD

mam taki problen ze dynashift zakresy moge przelaczac tylko po calkowitym zatrzymaniu ciagnika. Wczesniej moglem przelaczac podczas jazdy. A teraz tylko.po zatrzymaniu ciagnika. Dodam ze kzady polbieg działa  bez niczego. Co moze byc taka przyczyna.. 

Opublikowano

Witam. Podejrzewam coś z elektroniką. Sprawdź czujnik dolnego położenia pedału sprzęgła. Jak będzie nie sprawny (cały czas zwarty) to tak będzie się zachowywał.  Sprawdź czy odpala bez wciśniętego sprzęgła. Jak tak to wina czujnika.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinZt
      Witam. Mam pytanie odnośnie Massey Ferguson 3085. Czy jest mi ktos wskazac co trzeba zamienić w koszu polbiegu by ciagnik jechał 40km/h . Skrzynia 16x16 z jednym polbiegiem bez AB. Ciagnik mam rozjechany i mechanik mówił ze jest mozliwosc odwrócić o 180stopni taka "choinke". Jest ktos w stanie pomoc lub pokazac schemat .
    • Przez xzibit0000
      Czesc. Mieliście taki przypadek ze bieg ( zakres B ) wbija niby normalnie, czuć przeskok wajchy a ciagnik nie jedzie? A jak przełączę na zakres A to wszystko jest w porządku. I ma problem z przełączeniem na jalowym zakresu B na zakres A.
    • Przez pablo86
      Witam
      Podczas wciskania sprzęgła w MF 3070 zapalają się kontrolki blokada dyferencjału ,wom,przedni napęd,ciśnienie skrzyni, zółwiu jak przy zgaszonym jaki zapalonym ciągniku  ciągnik jeździ tylko na zółwiu podczas przełączenia na zająca kontrolka żółwia gaśnie a zająç nie zapala sprawdziłem napięcie na sterowniku 12,6  oraz czysciłem wtyczki przy kabinie i sterowniku autotronic 1 ,proszę o pomoc
    • Przez Pka93
      Witam wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem dotyczący kontrolki zapchanego filtru oleju. Mianowicie po rozgrzaniu oleju zaczyna się powoli żarzyć aż zapali się na stałe, lecz tylko w wysokich partiach obrotów. Gdy przełączam bieg i schodzę na niższe partie kontrolka gaśnie do czasu gdy znowu nie wejdę na wyższe obroty. Dodam że filtry i oleje wymienione na nowe niedawno. Oprócz tego czyściłem styki tego czujnika oraz pozostałych wpiętych w obwód. Obiło mi się o uczy że to może być wina czujnika temperatury oleju w skrzyni.Lecz nie wiem gdzie on jest i czy w ogóle idę dobrym tropem. Mf jest z 1995 roku. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
    • Przez Saper95
      Witam. Mam problem z wyciekiem oleju z tej "podstawy" pompek hamulcowych. Wymieniłem na nich uszczelnienie i bez zmian. Wiem ktoś co może być przyczyną 

• Dodaj nową pozycję...
v