Skocz do zawartości

Farming Simulator 15 - Jak dodać zboże?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeśli chcesz nowe uprawy dodać to musisz  mapkę do tego przystosować, do starszych fs'ów były do tego gotowe paczki, ale w 15 i 17 się z tymi paczkami nie spotkałem, a jeśli chcesz trochę po oszukiwać to w folderze my games, w odpowienim folderze z savem po prostu edytujesz plik carrer savegame, tam masz wszystkie dane odnośnie save 

• Thanks 1
Opublikowano
27 minut temu, igor10246 napisał:

jeśli chcesz nowe uprawy dodać to musisz  mapkę do tego przystosować, do starszych fs'ów były do tego gotowe paczki, ale w 15 i 17 się z tymi paczkami nie spotkałem, a jeśli chcesz trochę po oszukiwać to w folderze my games, w odpowienim folderze z savem po prostu edytujesz plik carrer savegame, tam masz wszystkie dane odnośnie save 

o wszelakim ,,oszukiwaniu" to wiem,zarówno w save jak i np w każdej maszynie czy to z moda czy oryginalnej np jak zmienić pojemność zbiornika w kombajnie itd. A jeśli chodzi o te zboża to właśnie mam mapkę z modów która jest przystosowana do dodatkowych upraw i wszystko mogę z nimi na tej mapce robić,siać,kosić,sprzedawać do skupu no ale nie ma ich właśnie w tych dwóch punktach o których napisałem

Opublikowano

Może trochę odbiegnę od tematu, ale czy znacie jakieś automaty o tematyce rolniczej, które byłyby podobne do Farming Simulator. Jestem bardzo zainteresowany tym tematem i chciałbym spróbować zagrać, znalazłem wiele kasyn online na www.twinspin.pl, ale ręczne wyszukiwanie automatów wideo jest bardzo czasochłonne. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły - proszę o post

Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.01.2021 o 16:18, Marqess87 napisał(a):

Jak i gdzie dodaje się kolejne zboża aby były widoczne po wyświetleniu menu magazyn oraz na mapce co i gdzie zasiane?

spacer.png

spacer.png
Następnie musisz otworzyć mapę w Giants Editor i dodać nowe warstwy do uprawy i zbiorów. To trochę kłopotliwe, ale po pierwszym razie staje się jasne. Ja też miałem okres, kiedy siedziałem godzinami nad tymi plikami XML i już zaczynałem się gubić, więc czasami robiłem sobie przerwy i po prostu przełączałem się na coś łatwiejszego, na przykład czytanie recenzji platformy na spinmama, aby trochę odciążyć umysł. To bardzo pomaga, gdy długo bawisz się plikami i chcesz odpocząć przez kilka minut. Po tym cała struktura gry działa poprawnie, a nowe plony będą wyglądać, jakby zostały oficjalnie dodane. Twoje zmiany pojawią się zarówno w ekwipunku, jak i na mapie, jeśli wszystko zrobisz poprawnie. W razie potrzeby mogę nawet zasugerować gotowy fragment kodu, który możesz po prostu wkleić i edytować według własnych potrzeb. I co najważniejsze, zawsze rób kopię zapasową mapy przed wprowadzeniem zmian.

Musisz przejść do zmodyfikowanego folderu mapy i otworzyć plik fruitTypes.xml — to właśnie tam dodaje się wszystkie parametry nowego zboża: nazwę, rodzaj, ikonę, kolor na mapie, plon itd. Następnie należy wprowadzić plon do pliku fillTypes.xml, w przeciwnym razie magazyny i składy po prostu nie „zauważą” nowego rodzaju produktu.

Edytowane przez NebulaNinja