Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dominik1703 napisał:

Z tego co się orientowałem to margines błędu jest procentowy, z tego co się zdążyłem zorientować to jest to jest to 1% ale nie jestem pewien czy to prawda, ale u mnie by się zgadzało.

Tak, margines jest 1%

Opublikowano (edytowane)

OSM Włoszczowa, 15-30 tys, t.4,06, b.3,33,  1,57 brutto VAT, w tym 3 grosze na udziały.

Edytowane przez lusjan
Zdublowany tekst
Opublikowano

Parametry cienkie, to i cena cienka. Cennik bez zmian od października chyba, tylko białko i  tłuszcz poleciały, ale zgodnie z prawdą. Z federacji minimalnie niższe wyszły.

Opublikowano

Czyli 15 groszy przed Włoszczową- tyle, co zawsze mlekpol nas wyprzedzał. Różnice- my mamy udziały, Wy lojalnościówkę, my nie mamy non gmo, Wy macie 10x większy skup. No i u nas parametry się zgadzają. Ja tam zarówno mlekpolowi, jak i mlekovicie życzę jak najwyższej ceny, wtedy może i Włoszczowa coś podniesie, ale prawda jest taka, że u nas po prostu nie ma konkurencji- OSM Skoczów przy bardzo dobrych parametrach 1,30 brutto, OSM Pszczyna ta sama cena dla większych dostawców, żeby nie odeszli, a małym o wiele mniej. U nas Piątnica to taka legenda :D

Opublikowano
10 minut temu, Mateusz1q napisał:

Póki tacy są to jest tanie mleko na rynku i można płacić więcej większym więc ciesz się że ludzie doją za 1,30

Gdyby takich nie było to upadłoby większość mleczarni zostałaby wielka 3 no i może jeszcze z parę, nastąpiłaby zmowa cenowa i wtedy wy dostalibyście te 1,30 a może i mniej😁

Opublikowano
11 minut temu, BarteqD napisał:

To już po tej podwyżce 10 gr?

11 minut temu, BarteqD napisał:

To już po tej podwyżce 10 gr?

Nie na razie 5gr premii a te dodatkowe 5 czyli razem 10 to za Kwiecien

Opublikowano
7 minut temu, strsw33 napisał:

To i tak dobrze bo polmlek piotrkow kujawski  płaci  przy 5tys litrów  1.20

No to u nas za Kwiecien pewnie okolo 1,35 będzie z tym że 10 gr to premia a więc za maj może nie będzie wiele więcej jak 1,20 zobaczymy... 

Opublikowano
49 minut temu, strsw33 napisał:

To i tak dobrze bo polmlek piotrkow kujawski  płaci  przy 5tys litrów  1.20

1.20 i minus minimum 20 litruw na odbiur. W zaleznosci ilosci mleka 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

O widzę że są mleczarnie co płacą jak Radomsko 😅 czyli dobrze :ph34r:

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
18 godzin temu, turtojs napisał:

Opłaca się wogole trzymać krowy żeby tylko mieć przychodu na miesiac koło 7 tysięcy 😳😳😳

Opłaca nie opłaca ,robić coś trzeba a jak niewielkie gospodarstwo to koszty małe  

@Kierownik już nawet nie narzekam , tak się do nich przyzwyczaiłem 🤭

Opublikowano

No dobrze, ale w takim wypadku lepiej iść do pracy za 3-4 tysie niż chodzić przy 8 krowach i wszystko robić ręcznie plus nie mieć czasu nawet wyrwać się gdzieś na urlop, życie niewolnika na własne życzenie za marny grosz

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, turtojs napisał:

No dobrze, ale w takim wypadku lepiej iść do pracy za 3-4 tysie niż chodzić przy 8 krowach i wszystko robić ręcznie plus nie mieć czasu nawet wyrwać się gdzieś na urlop, życie niewolnika na własne życzenie za marny grosz

A wszędzie dobrze gdzie nas nie ma... Ile to ja się na słuchałem od ludzi z miasta jak to teraz na wsi dobrze a oni we dwójkę po 2 tys na msc i opłac z tego mieszkanie i samochód telefon i  wyzyj to w sumie z tych jak to napisałeś 8 czy 10 krów też może parę groszy zostanie oczywiście że niewiele ale mamy w tej chwili trudne czasy przez tą pandemii także na razie lepiej trzymać to co jest jeszcze trochę.... 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v