Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Piotrek5060YouYube napisał:

@mqrcin1991 To wziąć koła 600/65R38, 480/60R28, obciążniki w koła 300 kg, na przód 400 kg, no i rama ładowacza swoje waży, ładowacz też i już nie taki lekki się robi, ewentualnie przedni tuz. Albo zagadaj żeby wsadzili te większe obciążniki z T5 DC na koła

hehe dla mnie chodzi czy nie jest za cięzki jako pomocniczy ? kapcie w standardzie na tyle 540 do do rozsiewacza jeszcze ale do oprskiwacza już sie nie bedzie nadawał . ciekawi mnie ten silnik czy od jest żywotny bo jednak 3.4 to troche mało jak na koło 5t

50 minut temu, marb80 napisał:

Wyceniał ktoś ostatnio Kubota M135GX-IV lub M125GX-IV?

skąd jesteś ? w mozaowieckim mają m135gx naplacu z 20 albo 19 roku za 235 jak sie nie myle 

Opublikowano
8 godzin temu, ThePerkins napisał:

To jeśli jest do wyboru stage IV i V to co lepiej wziąć ( na Stage V w lepszym wyposażeniu tylko 10tyś droższy jest od IV)

Zdecydowałeś się na masseya mke? Oglądałem nh T5 ec i szału nie ma, ale T5 dynamic comand to juz cos lepszego. Mam wycenę za 245  z tuzem, amortyzacją kabiny. Masseya muszę obejrzeć 

Opublikowano
33 minuty temu, bizon1994 napisał:

Kubota M7.133, placowa z 2020 roku, przedni Tuz, ośka amortyzowana, skrzynia 50 km/h, sprzęgło w hamulcu, 4 pary hydrauliki mechaniczne,

290 netto do drobnej negocjacji

U kogo taka cena

Opublikowano

TheKrajcek napisał:

Zdecydowałeś się na masseya mke? Oglądałem nh T5 ec i szału nie ma, ale T5 dynamic comand to juz cos lepszego. Mam wycenę za 245  z tuzem, amortyzacją kabiny. Masseya muszę obejrzeć

Na ile tobie wycenili tego t5 ec? I jaki silnik jest w tym dynamiku? I co lepszego od ec?

Opublikowano
1 godzinę temu, mqrcin1991 napisał:

Na ile tobie wycenili tego t5 ec? I jaki silnik jest w tym dynamiku? I co lepszego od ec?

T5 ec 120 amortyzacja osi i kabiny za 235. 

DC ma silnik 4,5 l do 140 km. Kabina jest większa z podłokietnikiem, siedzenie zdecydowanie lepsze. Oświetlenie LED 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, TheKrajcek napisał:

Albo Emka albo global, główny czynnik to silnik ( Stage V i IV) , emka lepiej wyposażona i tylko 10 tyś droższa od globala ( ma oryginalnego TUZA) i dylemat z silnikiem mam ...

Dla mnie 245 netto za ciągnik to kapilca :P . Tylko nie masz co zbytnio porównywać emki do dużej T5 bo to trochę wiekszy ciągnik , bardziej teraz do 5s.  Teraz taki w bida edyszyn coś 240 netto chyba.

@mqrcin1991, mi we wrześniu za takiego tylko bez ośki krzyknął 225 netto 

Edytowane przez ThePerkins
Opublikowano
ThePerkins napisał:

Albo Emka albo global, główny czynnik to silnik ( Stage V i IV) , emka lepiej wyposażona i tylko 10 tyś droższa od globala ( ma oryginalnego TUZA) i dylemat z silnikiem mam ... Dla mnie 245 netto za ciągnik to kapilca  . Tylko nie masz co zbytnio porównywać emki do dużej T5 bo to trochę wiekszy ciągnik , bardziej teraz do 5s.  Teraz taki w bida edyszyn coś 240 netto chyba. @mqrcin1991, mi we wrześniu za takiego tylko bez ośki krzyknął 225 netto

Na twoim miejscu brał bym emke lepsze wyposażenie nowy model lepiej kiedyś będzie sprzedać a tym ala dpf bym się nie przejmował. A emka wagowo podobnie wychodzi co t5.100 ec chyba że się mylę noi dlamnie nh jakoś bardziej zgrabniejszy się wydaje i wsrodku bardziej komfortowo. To warto dać 200 jak zejdą do tej kwoty? Wsumie to najbardziej obawiam się tego silnika 3.4

Opublikowano

200 za takie wyposażenie to dobra cena. A co myślicie o amortyzacji osi terraglide, czy długo wytrzyma? Ta konstrukcja mnie nie przekonuje.

Perkins a jaką masz cene za masseya? Ja miałem ofertę 235netto ale to jeszcze jest do negocjacji. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mqrcin1991 napisał:

Na twoim miejscu brał bym emke lepsze wyposażenie nowy model lepiej kiedyś będzie sprzedać a tym ala dpf bym się nie przejmował. A emka wagowo podobnie wychodzi co t5.100 ec chyba że się mylę noi dlamnie nh jakoś bardziej zgrabniejszy się wydaje i wsrodku bardziej komfortowo. To warto dać 200 jak zejdą do tej kwoty? Wsumie to najbardziej obawiam się tego silnika 3.4

Najn najn, emka 4 czytsa a t5 pińć tun więc różnicy trochę masz. No 200 to dosyć tanio. No mnie osobiście ten 3.4 odrzuca. Miałem Ariona na testach to z tym 4.5 FPT i w fajnie to latało. 

1 godzinę temu, TheKrajcek napisał:

200 za takie wyposażenie to dobra cena. A co myślicie o amortyzacji osi terraglide, czy długo wytrzyma? Ta konstrukcja mnie nie przekonuje.

Perkins a jaką masz cene za masseya? Ja miałem ofertę 235netto ale to jeszcze jest do negocjacji. 

Za różnicę kupisz zajebistą furę jeszcze :D ( poniżej 200stu )

Opublikowano
10 minut temu, ThePerkins napisał:

Najn najn, emka 4 czytsa a t5 pińć tun więc różnicy trochę masz. No 200 to dosyć tanio. No mnie osobiście ten 3.4 odrzuca. Miałem Ariona na testach to z tym 4.5 FPT i w fajnie to latało. 

Za różnicę kupisz zajebistą furę jeszcze :D ( poniżej 200stu )

Nawet bym się nie zastanawiał tylko brał masseya skoro za tyle. MF 4,3 ale to bez obciążenia? Wg katalogów MF M i nh T5 ważą podobnie. 

Opublikowano

Bez obciążenia, możesz wszadzić 10 płatków po 50kg, ale myślę o tuzie i kloca ze 400-500 wsadzić. Zawsze te obciążenie uczepie sobię do czego mi potrzbene ( talerzówka, pług) a do prasy czy czegoś odczepię, a tak nikt nie będzie 10 płatów po 50 kg co chwilę dźwigał 

Opublikowano
17 godzin temu, mqrcin1991 napisał:

skąd jesteś ? w mozaowieckim mają m135gx naplacu z 20 albo 19 roku za 235 jak sie nie myle 

Pogranicze Wielkopolski i Kujaw  wniosek PROW rozpatruje Toruń...

Opublikowano

Jaki ciągnik o mocy +/- 150 km do ładowacza polecacie? Budżet około 350 netto 

Opublikowano

NH T6.180 DC - 145 km mocy nominalnej i 180 z Powerboostem ewentualnie Kubota M7, poza Zetorem nie wiem czy znajdziesz coś jeszcze tej mocy w tych pieniądzach. No oczywiście są jeszcze dwie inne marki w koncernie CNH które nie różnią się niczym a dealerzy sobie wymyślają ceny "bo ten jest lepszy od tamtego".

Opublikowano

Ile taki new Holland mniej więcej ? Odpowiednik w case to maxxum 150?

Opublikowano

Tak, odpowiednik tego Maxxuma. Ostatnio taka T6 stała na placu i mojego dilera za 320 z przednim tuzem, womem, amortyzowaną osią, siłowniki 90mm, mocniejsza pompa, oświetlenie led, fotel comfort, szyberdach, koła Michelin Xeobib 650 i 520, 4 pary hydrauliki i monitor IV 4.

Opublikowano

Skrzynia w jednym i drugim jest taka sama czy się różnią ? Odjąć tuz i wom z przodu i zszedłby ponizej 300. Jaka skrzynia jest w nich najtrwalsza ?

Opublikowano (edytowane)

Ta skrzynia 24x24 jest za dopłatą tu i tu bo to skrzynia dwusprzęgłowa, to dosyć nowa konstrukcja bo dopiero 4 rok będą ją montować w tych ciągnikach, jest mega przyjemna w obsłudze i jak ją bierzesz to masz od razu rozwinięty podłokietnik, na początku było kilka bubli i lubiła delikatnie pociec na łączeniu między silnikiem a skrzynią ale już to poprawili. Jest też dostępna ElectroCommand, która wyje bo jest na prostych zębach, ale jest dzięki temu pancerna i nie słychać żeby ktokolwiek ją zajechał, no i będzie z 10 tysięcy tańszy na tej skrzyni.

Edytowane przez Piotrek5060YouYube
Opublikowano

A skrzynia 17/16 jak się nazywa ? Ile trzeba realnie z konfiguratora odjąć żeby wyszła w przybliżeniu cena ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v