Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Cybulek17 napisał:

A to norma, ostatnio poszedł " belg "  w R klasie , kolor miał, budowy ni chu..

Z czterech sztuk po insyminacji BBB aby jeden wyszedł 

Screenshot_2021-11-03-20-27-45-77.jpg

Teraz mam MMxCH  -nie mogę na niego patrzyć taki nie wypal

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bluecows1 napisał:

ktoś jeszcze sprzedaje do Rakowa ?

Jeżdżą po terenie to widać jeszcze mają chętnych 

Opublikowano

mam pytanie po części związane z tematem tego forum mam jednego takiego byka(MM) 22 miesiące ale od pewnego czasu zauważyłem, że ciężko mu się wstaje, jego tylne nogi są skierowane do środka, stoi tak jakby któraś tylna noga go bolała. Trzymać to dalej, czy zacznie chudnąć i do uboju?

Opublikowano
WojtekBuawski napisał:

mam pytanie po części związane z tematem tego forum mam jednego takiego byka(MM) 22 miesiące ale od pewnego czasu zauważyłem, że ciężko mu się wstaje, jego tylne nogi są skierowane do środka, stoi tak jakby któraś tylna noga go bolała. Trzymać to dalej, czy zacznie chudnąć i do uboju?

Moze ma coś z kolanami, ja bym sprzedał go

Opublikowano
36 minut temu, WojtekBuawski napisał:

Ja bym nie ryzykował. Wiek i tak handlowy to co tu trzymać

Opublikowano
1 godzinę temu, WojtekBuawski napisał:

Sprzedawaj póki wstaje wiek dobry masa pewnie tez taki byk moze legnac w kazdej chwili czego ci nie zycze ale znajomy tak trzymal a bo jakos wstaje a pozniej za grosze wzieli

Sprawdz czy nie ma nic miedzy racicami 

Panowie jeszcze inne pytanie w jakim wieku odrobaczacie byczki ivermectyną? 

Opublikowano

damianos, pierwsze odrobaczenie u mnie to po zakończeniu mleka od razu. 

ten mi ostatnio w rke poszedł. klasyfikacja po polsku. r o p i cuda jak u.a chce zobaczyć jakieś tajemnicze e co to podobno występuje ale na żadnym rozliczeniu jeszcze nie widziałem. 

20210927_155950.jpg

Opublikowano

też dziwne. sprzedaż na żywą i klasę piszą? A ceny wszędzie takie same. 

Z resztą klasa nie tak ważna jak to żeby mięso się zgadzało. 

Opublikowano
11 minut temu, Cybulek17 napisał:

Takie mają widzimisię, chociaż sprzedaż na żywo to klasy obok napisane . Do tego zawsze dzwonią powiedzieć jak się wybiły

Z jednej strony fajnie możesz zawsze porównać czy bardziej ci się opłaca żywa czy wbc

Opublikowano

I zawsze tracą na żywej czy podają bardziej zbliżone do tego co zapłacili?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v