Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 28.10.2021 o 06:50, przemek28_28 napisał:

Snickers tak jak w reklamie jest gdy ktoś gwiazdorzy za bardzo. Wielu podnieca sie cena po 10-11 a prawda taka ze duzo mniej idzie za to kupić. W zeszłym roku Przy cenie 6.40 netto za była 800 kilo netto szło kupić ponad 5 ton saletry, w tym roku za tego samego byka weźmiemy 8000 albo lepiej a czy kupimy 5 ton saletry???

Nie porównuj skrajnych przypadków, w zeszłym roku nawóz był tańszy od pszenicy 

Druga kwestia co nazywasz gwiazdorzeniem bo nie bardzo rozumiem o co chodzi ?

A saletre zawsze można kupić za rzepak a nie za byki 

Opublikowano
Przed chwilą, nikolas29 napisał:

Bynajmniej na takie wyglądaja

czyli na jakie?

Opublikowano

najlepsze że ogłoszenia znikają.

kiedyś z nudów napisałem propozycję z niższą ceną i nic z tego.

Opublikowano

Do kogo sprzedaje Pan Hf te bydło jaki to posrednik można namiary mi za taką slaba krowę 530kg no nie powiem wątroba jej wysiadła i jeszcze miała parkę no slaba jeden dawał 1000zl a drugi 1400 powiedziałem że ma ściągać z samochodu ale żona mówi niech już jedzie a obstawiam że 2000zl powinni dać jak nic a tu gadka że takie krowy to cena mięsa po uboju po 6 zł a tu widzę że najniższa cena jest 8zl pp ubujo 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dzikusss napisał:

Do kogo sprzedaje Pan Hf te bydło jaki to posrednik można namiary mi za taką slaba krowę 530kg no nie powiem wątroba jej wysiadła i jeszcze miała parkę no slaba jeden dawał 1000zl a drugi 1400 powiedziałem że ma ściągać z samochodu ale żona mówi niech już jedzie a obstawiam że 2000zl powinni dać jak nic a tu gadka że takie krowy to cena mięsa po uboju po 6 zł a tu widzę że najniższa cena jest 8zl pp ubujo 

Minimalna zalezy od zakladu. Jeden zaklad da minimalna 6-7 drugi 9 a dadza i wiecej.

Zazwyczaj zaklady z wysoka minimalna maja srednia maksymalna wiec ktos specjalnie dla jednej krowy nie bedize marnowal calej dostawy zeby jedna szmata dobrze wyszla i lepiej ja kupic tanio albo wcale niz za reszte, dobra reszte dostac mniej. :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v