Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Godzio
      witam gdzie się znajduje pompa wspomagająca hydrauliki w ciągniku 1222/1224 poprostu w ciężkiej serii. pulsuje mi podnośnik i niby można ta pompę wyjąć i zaslepic i przestaje pulsować ma ktoś jakieś zdj gdzie to jest? i czy ktoś to robił?
    • Przez Brytan
      Witam panowie . Oczywiście przeszukałem wczoraj przy niedzieli praktycznie wszystkie tutaj tematy z tym związane ale konkretów jakiś zbytnio brak . Mianowicie o co chodzi? 
      Mam problem w swojej 1224 z tym że bardzo wolno opadają ramiona . Na pusto trzeba stać w dwie osoby i to jeszcze trzeba sobie poczekać z dobre 3 minuty żeby opadło do samego końca . 
      Co do tej pory zrobiłem . Wymieniłem zawór bezpieczeństwa ta regulacja pod fotelem jest zaślepiona i dalej nic. Zauważyłem że jeżeli ramiona są podniesione i popuszczę jakikolwiek przewód czy to na plecaku czy od siłowników wspomagających to nagle podnośnik opuszcza tak jak należy . Niestety do ponownego podniesienia. Tworzy się jakby podciśnienie. Wyżej napomniane przeszukiwanie forum tutaj nakierowało mnie do zaślepienia pompki tłoczkowej co już mam w planach od dawna oraz o czym temat jest wyrzucenie zaworu odcinającego. U mnie jest nowego typu ( ten z przodu plecaka) pukanie w niego powoduje że podnośnik raz opuszcza wolniej a raz szybciej. Wspominali tutaj użytkownicy o wyrzuceniu tego "zbędnego" elementu. I chciałem się zapytać dokladnie jak to zrobić? 
      Widzę że wchodzi w plecak i jeden przewód z niego idzie do pompki tłoczkowej a drugi idzie do filtra hydraulicznego. 
      Trochę się rozpisałem ale chciałem wszystko wyjaśnić w czym rzecz. 
      Panowie z góry dziękuję za wszelakie porady i pomoc 😁 
      Pozdrawiam serdecznie ☺️
    • Przez andrzeju207
      Witam , Panowie i Panie potrzebna pomoc z dołożeniem rozdzielacza do U1634, mianowicie, chce zostawić oryginalne sterowanie podnośnikiem, a całkowicie wyrzucić oryginalne sterowanie hydrauliką, czy ma może ktoś zdjęcia jak wpiąć rozdzielacz? Bo im więcej poradników oglądam/czytam to głupieje. Dzięki wielkie za pomoc z góry i pomóżcie
    • Przez Remek2137
      Witam mam problem z ursusem. Wom zatrzymuje się pod obciążeniem i nie ma żółwia ciągnik jedzie cały czas na zającu. Założyłem zegar po odpaleniu ciśnienie skacze cały czas 10-12 bar przy załączeniu zająca spada i wraca na 8-10 cały czas skacze a po rozgrzaniu oleju jest stałe 2 bary. Czy da się jakoś sprawdzić szczelność tego rozdzielacza?
    • Przez Rafał2222
      Dzień dobry. Mam problem z podnoszeniem ramion w traktorze Zetor 5011. Gdy chce podnieść to zero reakcji nic nie reaguję. Na wolnych obrotach jak włącze kiper to obrotu spadają to znaczy że pompa sprawna i trzebaby przyjrzeć się rozdzielaczowi? 
  • Dodaj nową pozycję...
v