Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam

Szukam agregatu bezorkowego nowego tak do 25 tys. 

Wspolpracowac bedzie z traktorem 150KM, tereny bardzo zroznicowane, sa plaskie pola ale sa i gorki, jednak nie jakies wielkie. Gleby od czarnoziemu az po piachy (znaczna przewaga gleb lekkich). Pola bez kamieni. 

Jakiej firmy mozecie polecic taki agregat? Mile widziane opinie uzytkownikow

Opublikowano (edytowane)

Lepiej wziąć 3m, a w razie jak sie jedzie na pole z cięższą ziemią to odkrecić skrajne łapy

bedziesz używał go do podorywki też, w sensie z tymi skrzydełkami, czy tylko na głęboko?

I jaki to jest ciągnik? Bo jak jakis z zapasem mocy to sumek może pomóc i w czarnoziemie bedziesz jezdził z 3m

Edytowane przez rex15
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie T6.125 ze skrzydełkami bocznymi dobre ponad 15cm, 10km/h szedł. Więc bez na 20, 20 parę myślę, że spokojnie da się pracować. W tygodniu będzie próba. Ale 2,5m 

@aro1975 na 30cm, na którym klipsie wychodzi? 

Edytowane przez Zetor-7340
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ha mam 40 z czego tylko 6ha to czarnoziem. Na plytko bede talerzowka robil, a nim pod rzepaki i pola zostawione na zime wiec bez skrzydelek bocznych. Traktor to ferguson 8120 wiec troche stary ale zdrowy, 2m pluga dawal rade ciagac bez problemu. 

Tez mysle 3m, najwyzej tak jak mowicie, odkreci sie skrajne a w przyszlosci moze bedzie wiekszy traktor to bede musial nowy agregat kupowac a tak najwyzej sie dokreci lapki. Ale mysle, ze da rade, ja tam az tak gleboko nie chce ryc, 20cm wystarczy

Tylko ktora marke polecacie?czy to bez wiekszego znaczenia?  I jaki wal? Mysle nad daszkowym

Powiedzcie mi jeszcze panowie jak wyglada sciernisko po kukurydzy po takim sprzecie, idzie w to zasiac? 

Edytowane przez kamil800
  • Like 1
Opublikowano

Też stoję przed zakupem i zastanawiam się między Staltechem AP a Agroliftem, czy hydrauliczna regulacja głębokości jest przydatna? Niby ustawia się tylko raz na początku pola, w Staltechu przy 2.5m jest jeden ząb więcej, wydaje się też nieco masywniejszy.

Opublikowano
8 godzin temu, Zetor-7340 napisał:

U mnie T6.125 ze skrzydełkami bocznymi dobre ponad 15cm, 10km/h szedł. Więc bez na 20, 20 parę myślę, że spokojnie da się pracować. W tygodniu będzie próba. Ale 2,5m 

@aro1975 na 30cm, na którym klipsie wychodzi? 

nie pamiętam :)