Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam panów hodowców. Mam pytanie odnośnie szczepionek. Czy miał ktoś doświadczenie lub słyszał coś o szczepionce nobivac myxo-rhd  lub pestorin mormyx . Moi znajomi stosują pestorin a ja wyczytałem że nobivac jest lepszy , może miał ktoś styczność i się wypowie. NO i jeszcze może ktoś wie jakie są ceny ?

Opublikowano

Na Pestorinie Mormyxie jadę już parę lat, złego słowa nie powiem. Koszt 40zł/10 sztuk.

Opublikowano

A czy miałeś sytuację że padły nawet szczepione ? Bo u mnie było 30 bez szczepień w różnym wieku i jeden szczepiony samiec niedawno nabyty. Zaczęły padać młode w późniejszym czasie dorosłe i na końcu ten szczepiony nawet ... Trwało to może ponad tydzień od pierwszego 

Opublikowano

Nieraz coś zdechnie... Miałem kokcydiozę- paskudna choroba, lekarstwa na to nie ma, potrafi szybko zbierać żniwo. Bardzo możliwe, że u Ciebie to kokcydioza bo najpierw przeważnie chorują młode. Jedynym wyjściem zapobiegającym kokcydiozie, które mi polecił weterynarz to podawanie Sulfatyfu do wody do picia co jakiś czas wszystkim, okres karencji 2-3 tygodnie. Dawkuje się go- jedna łyżeczka na 3 litry wody do picia. 

Opublikowano

Zaczęło się od młodych mało ruchliwe brak apetytu wody też zmniejszone pobieranie i za parę godzin zgon.Po starszych tak nie było widać ale też mniej ruchliwe i brak apetytu. Myślałem że ten szczepiony przynajmniej zostanie ale też dopadło 

Opublikowano

Ciężko powiedzieć te starsze raczej nie ale młodsze niektóre wydaje mi się że lekko mogły mieć lecz karmione cały czas tak samo .No i dowiedziałem się przed chwilą że u dalszego sąsiada też padają i nawet w miejscowości tak 15 km dalej u znajomego to musi być w powietrzu jakiś syf

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez xyz23
      Witam, potrzebuje info o skupach królików lub firmach tym się zajmujących jak na razie znalazłem jedną.
    • Przez claricesmith55
      Wyobraź sobie, że Pat, młoda badaczka rolnictwa, adoptuje szczeniaka rasy Maltipoo i rozpoczyna badania nad zrównoważonym systemem hodowli zwierząt. Jak Pat może opracować model rolnictwa hodowlanego, który uwzględnia etyczne traktowanie zwierząt towarzyszących, takich jak jej Maltipoo, a jednocześnie rozwiązuje problemy związane z wpływem na środowisko, globalnym bezpieczeństwem żywnościowym oraz tradycjami kulturowymi związanymi z produkcją zwierzęcą  zwłaszcza w regionach, gdzie hodowla zwierząt stanowi podstawę utrzymania?
    • Przez AgroRolnik303
      Witam, jaką najlepiej wybrać linkę do wyciągu obornika? Która byłaby najtrwalsza? Zdjęcie podglądowe. Teraz miałem jakąś 12 mm ale nie przetrwała za długo.

• Przez Ksawery
      Witajcie czy deszczówkę można podawać zwierzętom tak na stałe? Chodzi mi o konie jakie są wasze doświadczenia?
    • Przez yacenty
      Witajcie, jakie macie doświadczenia z budowaniem czatowni dla ptaków drapieżnych?
      Zmieniam strategię walki z myszami, przestaje je truć i chce zaprosić w pola ptactwo drapieżne.
      Jak przygotować patyki, na których mogą sobie usiąść ptaki typu myszołów czy sowa? Na początek pomyślałem o łacie budowlanej (60x40) i z niej zrobić literkę T, 3.5x1m. Następnie zmontować to na kątowniki i wkręty. Później dziura na 70 cm i niech stoi.

Jak gęsto te czatownie powinny być rozstawione? 1 na ha starczy? Czy gęściej?
  • Dodaj nową pozycję...
v