Skocz do zawartości

Zetor 5711 - podnośnik nie podnosi na maksa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy jest taki problem, wydaje mi się że podnośnik w moim Zetorze 5711 podnosi za nisko. Otóż przy listwie narzędziowej tylko 72cm. Jak wcisnę "wieszak narzędzi" to podnosi jeszcze 14cm wyżej. Zobaczcie na film:

Czy to normalne? Pogrzebałem trochę i okazało się że wałek skrętny jest pęknięty jak na zdjęciu, czy to może mieć na to wpływ? Doradzicie coś?

IMG_20200801_151728.jpg

Opublikowano

Czyli mówisz że to przez ten wałek? A jak z ustawieniem go? Bo czytałem że trzeba tą "łapę" od wieszaka narzędzi mniej więcej na środek ustawić i wtedy zakładać wałek.

Opublikowano

bardzo watpie-sam jezdzile na peknietym -nawet nie wiem ile miesiecy czy lat..

mozna przestawic na frezach ramiona-mi jak podniose na maksa to chce do kabiny podnosnik wejsc, albo z boku ma blache ktora sie reguluje zakres podnoszenia-ale do tego to chyba potrzeba podnosic plecak albo demontowac kawal kabiny-do jednej sroby nie ma dostepu.

Opublikowano (edytowane)

Podniesienie na frezach działa w dwie strony, podnosi wyżej, ale też nie schodzi nisko. Dziwi mnie że jak wcisnę wieszak to podnosi jeszcze 14cm w górę. Ale tylko na ustawieniu S i M, na P nie ma reakcji. Zresztą widać na filmie. Wszystkie nastawy działają normalnie, a przesunięcie tarczy nic nie daje, bo po ustawieniu dźwigni na maksymalne podnoszenie dalej jest już sprężynowy opór i dźwignia od razu wraca.

Jaka powinna być wysokość ramion na ustawieniu "neutralnym" czy najniższym? Bo sprawdzę jeszcze u siebie, jeżeli będzie za nisko to może rzeczywiście te ramiona.

Edytowane przez Rasoir

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez franekmarciocha
      Kupiłem niedawno ładowarkę Schaffer 548
      Ladowarka na zimnym oleju jeździ normalnie. Załaduje dwa rozrzutniki obornika i zwalnia. Silnik musze kręcić na obrotach aby jechała. Jazda też nie jest równa tylko raz wolniej raz szybciej jedzie a obroty na silniku bez zmian. Od czego polecacie zacząć? Oleju I filtrów jeszcze nie zmieniałem. Kwestia jaki olej i jakie fitry?jakie ilości tam wchodzą bo nie mogę znaleźć w internecie. Chodzi mi o dobre marki. Proszę o porady i z góry dziękuję 
    • Przez kuba13x
      Witam w swoim zetorze mam dwa wyjścia hydrauliczne z czego do jednego podpięte jest zasilanie do tura a do zestawu uprawowo siewnego potrzebuje dwa wyjścia a więc czy ten rozdzielacz ze zdjęcia poprzez zmianę pozycji dźwigni odetnie zasilanie od tura i poda ciśnienie na drugie złącze w tym rozdzielaczu i tak na zmiane?

• Przez mf390
      Witam, czy byłby ktoś w stanie podpowiedzieć jak podpiąć hydraulika do ładowacza 3 sekcyjnego do Zetora 8540?
    • Przez kuba13x
      Witam potrzebuje 4 wyjść hydraulicznych w zetorze do zestawu uprawowo siewnego jedno wyjście do hydropaku i dwa do znaczników hydraulicznych a do czwartego podpięty byłby ładowacz czołowy. Tak jak na zdjęciu zetor ma 2 wyjścia zasilające (1 i 2) i trzeci to wolny spływ (0). Z tego co się orientuje rozdzielacz musiałby być podpięty pod wyjście 1 i 2 a sterowanie tymi 4 wyjściami odbywałoby się za pomocą oryginalnej dźwigni przy pomocy jakiegoś guzika który na zmiane po naciśnięciu przełączałby ciśnienie na pierwszą lub drugą pare wyjsc hydraulicznych. Chyba że się mylę i działa to inaczej? Pytanie czy ten rozdzielacz dodatkowej sekcji ze zdjęcia jest warty kupna i jak wygląda jego działanie czy tak samo jak napisałem czy jednak nie, jak z żywotnością i awariami tej cewki sterującej i czy ten rozdzielacz musi mieć powrót oleju do skrzyni

• Przez grmichalak
      Witam panowie potrzebuje schematu rozdzielacza do Zetora 7340 najlepiej całego katalogu do Zetora 7340 z góry dziękuję.
  • Dodaj nową pozycję...
v