Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam , mam w planach kupno prasy do 17 tys , zmiennokomorowa i szeroki podbieracz , i to co oglądałem to vicon lub New Holland by mi odpowiadała , i moje pytanie która lepsza i do której są częsci w miare nie drogie , bo liczę się z tym ze idealnej nie kupię , z góry dzięki za odp pozdrawiam

Opublikowano

Nh pod sipme? Co ty bredzisz.... Moja nh 648 ma nabite bel niewiadomo ile a wymienione od nowisci dopiero 3 lozyska, pasy wymienilem po kupnie pare lat temu bo wygladaly jakby ktos nożem potraktowal. Teraz wymienilem 3 lancuchy bo tamte u mnie zrobily 8 tys bel a niewiadomo ile wczesniej. Chcialbym zobaczyc sipme po prze iegu 50 czy 60 tys bel.....

Opublikowano

Ja kilka lat temu kupiłem nh 658 i pierwsze co to poszła w słome iiiii a idz Pan w cholere ile nerwów użyłem, pasy miałem ok nie te gładkie tylko z tym małym karbem i tragedia było z zaczęciem balota, jak wjechałem w pokos to memlała i memlała w podbieraczu i cięzko miała zacząc, raz powolutku zaczynałem raz wpadłem szybciej w pokos to sie zapchała od razu, jak zaczęła już balota kręcic to szła dobrze, ale myslałem że dostane cholery i zaraz sprzęgło w ciągniku wykończe, szybciej sprzedałem niż kupiłem, była bez rotora, pewnie z nim by było ok. 

Opublikowano

W zeszłym roku kupiliśmy Vicona RF122 (walcowa) i jak dla mnie prasa sprawuje się bardzo dobrze. Robiona była sianokiszonka, siano i słoma i w każdym materiale radziła sobie dobrze. Cena była wyższa niż Twój budżet.

Opublikowano
arturwojtowicz napisał:

Ja kilka lat temu kupiłem nh 658 i pierwsze co to poszła w słome iiiii a idz Pan w cholere ile nerwów użyłem, pasy miałem ok nie te gładkie tylko z tym małym karbem i tragedia było z zaczęciem balota, jak wjechałem w pokos to memlała i memlała w podbieraczu i cięzko miała zacząc, raz powolutku zaczynałem raz wpadłem szybciej w pokos to sie zapchała od razu, jak zaczęła już balota kręcic to szła dobrze, ale myslałem że dostane cholery i zaraz sprzęgło w ciągniku wykończe, szybciej sprzedałem niż kupiłem, była bez rotora, pewnie z nim by było ok. 

Mikruss napisał:

Nh pod sipme? Co ty bredzisz.... Moja nh 648 ma nabite bel niewiadomo ile a wymienione od nowisci dopiero 3 lozyska, pasy wymienilem po kupnie pare lat temu bo wygladaly jakby ktos nożem potraktowal. Teraz wymienilem 3 lancuchy bo tamte u mnie zrobily 8 tys bel a niewiadomo ile wczesniej. Chcialbym zobaczyc sipme po prze iegu 50 czy 60 tys bel.....

witam czy w prasach nh obydwa walki na napinaczu obracaja sie?

Opublikowano
19 godzin temu, robi57362 napisał:

chodzi ci, o to czy napęd jest przekazany na te wałki?

Opublikowano
Atari napisał:

19 godzin temu, robi57362 napisał:

chodzi ci, o to czy napęd jest przekazany na te wałki?

nie chodzi o to czy obydwa maja sie obracac bo u mnie jeden stoi . a żeby dostać sie do łożyska które podejrzewam że tam jest trzeba chyba wszystkie pasy rozpiac wczoraj sie z nimi mordowalem i chyba nie dam rady trzeba ciac i nowe zlaczki a to już nie maly koszt .przepraszam moderacje za cytowanie ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, robi57362 napisał:

nie chodzi o to czy obydwa maja sie obracac bo u mnie jeden stoi . a żeby dostać sie do łożyska które podejrzewam że tam jest trzeba chyba wszystkie pasy rozpiac wczoraj sie z nimi mordowalem i chyba nie dam rady trzeba ciac i nowe zlaczki a to już nie maly koszt .przepraszam moderacje za cytowanie ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi

wszystkie rolki powinny się bezwzględnie obracać, inaczej grozi to pożarem prasy!

Jaki jest model twojego NH?

Opublikowano
Atari napisał:

1 godzinę temu, robi57362 napisał:

658 wielkie dzięki za rozwianie wątpliwośći

luzowałeś pasy żeby je rozpiąć?

tak luzowalem ale druty sa tak powyrabiane ze nie idzie ich wyciagnac. wiesz może jak krok po kroku dostac sie do tych rolek na napinaczu?

Opublikowano
1 minutę temu, robi57362 napisał:

tak luzowalem ale druty sa tak powyrabiane ze nie idzie ich wyciagnac. wiesz może jak krok po kroku dostac sie do tych rolek na napinaczu?

ja tych rolek jeszcze nie ruszałem u siebie w br750. ale jak rozpisnałem pasy to psikałem wd40 i wybijakiem powybijałem te zabezpieczenia 

Opublikowano

u mnie w dwóch jakoś wyszlo a w reszcie połamane i nie ma bata nie wyjdzie choć nie wiem czy potrzeba je rozpinac bo w żaden sposobnie moge ustawic żeby rolki napinajace zostały a klapa sie otworzyła w serwisie też nic nie powiedzą bo to tajemnica serwisów jak pan chcesz to przyjedziemy i zrobimy ech chyba trzeba z tego skorzystać bo nie mam już pomysłów