Skocz do zawartości

Zagarniacze do Poznaniaka.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam mam zamiar przerobić oryginalny zaganiacz od poznaniaka i mam pytanie od czego kupić palce zagarniające. Od Agro-masza wyglądają dobrze ale może wy macie jakieś inne sprawdzone modele? Pytam bo w tym roku już się zdenerwowałem bo te stare się ciągle zapychały i połowa nasion była na wierzchu.

Opublikowano

Jakieś zdjęcia

12 minut temu, Bzyk333 napisał:

Ja mam nowego poznaniaka i tam jest bardzo fajny patent nic się nie zapycha I równo przykrywa.  Może spróbuj w tym kierunku?

Jakieś zdjęcia?

Opublikowano

Ja mam zagarniacze z famarola i sie spisuja lux te co podales beda wszystko ciagnac perz resztki itd wiec sie zastanów

Ja mam te z famarola na 1 belce z dociskiem sprezynowym i regulowana wysokoscia pracy wiec nie ma opcji zeby podskakiwaly czy cos

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Tak dokladnie te z linku naprawde sa super zrobily z 100ha i nic sie nie wytarlo tylko sie blyszczace zrobily i jakos nardzo rdza ich nie chwyta 

a całą belke z famarolu gdzie można kupić wiesz?

Opublikowano
28 minut temu, Rob355 napisał:

a całą belke z famarolu gdzie można kupić wiesz?

Belke mozesz kupic u producenta ale 3 lata temu kosztowala 700zl sama belka i zagarniacze bez mocowan ja zrobilem sam rura calowa dobre wiertlo zagarniacze z linku sruby kawalek profila i plaskownika lancuch sruby i troche pomyslu i dzien w garazu sprdzony 

U mnie wygląda to tak siewnik to nie poznaniak ale zobacz jak mam zrobione 

IMAG0371.jpg

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Optiwiew
      Witam kupiłem ostatnio używany siewnik Isaria 6050 2,5m. Potrzebuję instrukcji obsługi. Nie mam żadnych oznaczeń. Proszę o pomoc.

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Dodaj nową pozycję...
v