Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czesć wszystkim, chciałbym napisać coś o firmie  AWEMAK,  ogólnie firmy nie polecam,  bylem oglądać wał do ubijania gleby, była jedna sztuka na placu u nich, dogadywaliśmy szczegóły , cena była  dobra, przy obgadywaniu szczegółów miałem wątpliwości czy mój ciągnik da rade, usłyszałem od kierownika/właściciela ze da rade (nht115) i  maszyna przyjechała do mnie, okazuje się że jest problem ze składaniem jej, jeśli składamy z pola to cofając ciągnikiem się podnosi ładnie, ale już opuszczając hydraulikę np na noc,  jest problem podnieść, w prospekcie producent pisze zapotrzebowanie od 90- 110 km, mój ma 115 wiec da rade,  ciągnąć ciągnie bez problemu ale nie może go podnieść, temat zacząłem już na targach 2019 w Bednarach , miałem dzwonić po targach i ustalimy szczegóły, zadzwoniłem, dowiedziałem się ze trzeba dorobić jakieś uszy do większego siłownika i ten siłownik trzeba wymienić, podobno wszystko już czekało,tylko przystałem na to że jak będą jechać w moim kierunku to po drodze go zamontują, aktualnie producent stwierdził że nie widzi żadnej wady w maszynie, że ona pracuje tylko żeby podnieść do góry to ja muszę tego nh piłować na 2200obr, nawet mogę stwierdzić ze przestał odbierać telefony(mojego juz nie odbierał)  , bo po wykonaniu połączenia z innego numeru Pan odebrał, wiec jesli ktoś sie zastanawia nad wyborem firmy z okolic Radomska/Przedborza  to może śmiało pisać udzielę cennych rad które omijać szerokim łukiem ....

Opublikowano

Bo teraz bardziej chodzi o udźwig TUZ a nie o uciąg, zresztą piszesz ze po polu ciągnie bez problemu.
Masz wzmocniony TUZ ?  ile może unieść , ile waży maszyna ?

Opublikowano

No tak , przeczytałem podnieść i pomyliłem , masz rację .  Czyli wychodzi na to że dali za słaby siłownik moc traktora ma się tu nijak , można by zmierzyć ciśnienie tak dla spokoju sumienia .  Jak wszystko jest ok to ścigać producenta żeby założył grubsze tłoczysko

Opublikowano (edytowane)

Sorki ze mnie nie bylo ale obowiązki, juz wyjaśniam , maszyna zaczepiana na górny zaczep, wersja 6,2 metra szerokości na pierścieniach fi 600, duża maszyna, podnoszę ją za pomocą hydrauliki , nie tuz-u, dla porównania zapiąłem ten ciągnik do talerzówki 5 m o identycznej wadze, ale już o innym siłowniku, zdecydowanie grubszym, i podnosi bez najmniejszych problemów problem lezy w tym ze producent pozbył sie maszyny która moim zdaniem jest wadliwa, w dyskusjach telefonicznych przekonywał ze to za słaby ciągnik, lecz przed zakupem przekonywał ze da rade, jak przyjechał zobaczyć problem to stwierdził ze słaba poma hydrauliki, a ciągnik ma 5 lat i 3000 mth, pompy jestem tam pewny, zasugerowałem ze siłownik jest za mały, wiec dowiedziałem sie ze wiekszego sie nie da zamontować, bo nie beda paswać uszy, zaproponowałem aby dołożyli drugi siłownik i podpieli równolegle, to uszysakłem odpowiedź ze ten siłownik kosztuje 1200 zł !, aktualnie zamówiłem go sobie sam w firmie skraw-met i kosztuje 490,33 zł

planuje jeszcze teraz podpiąć manometr pod wyjscie z hydrauliki i sprawdzić jaka uzyska wartość, ale tego jestem pewien ze jest wszystko ok, a czy ktokolwiek widział ich wały w terenie?? albo ma znajomego który taki wał ma?? podobno sprzedają ich dużo na rynku ( choc ja juz na różnych forach pisałem i nikt sie nie odezwał) i chciałbym pogadać z kimś kto tez ma podobną maszynę, i czy ma podobne problemy

Ostatecznie producent stwierdził ze wał jak jest rozłożony to wałuje , wiec spełnia swoje zadanie, i on nie widzi żadnego problemu i nie zamierza nic z tym dalej robić

Edytowane przez rafal11195