Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Kup gazetę będziesz wiedział. Są tu lepsi celebryci co są w tv😉

Nie kupuje 

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

I co tam piszą o tym naszym celebrycie ?? 

Nie chcesz wiedzieć. GUL ci skoczy.

A przy okazji spytam się. Nie Ty się czasem chwaliłeś, że masz Bryzę?

Opublikowano (edytowane)

Co to sie dzieje. Wrocil syn marnotrawny, celebryty znow w gazetach😅

1 godzinę temu, ab23 napisał:

Dla kanali małe podsumowanie cen uzyskanych za rogate dziadostwo w moim gosp. 

Kwiecień 7.43

Wrzesień 8

Październik 8  , 8.40

Grudzień 8.50  , 9.2 

Tyranku ceny netto 🐂🐂🐂🐂🐂🐂

A pol roku temu wk.... narzekales😅

W Polsce nie ma jedności w rolnikach, Polak jest taki ze jak sąsiad kupi nowy traktor to połowa wsi, oparta o płot i sobie myśli,, a żeby sie ch*jowi koło przebiło” albo ,,żeby silnik sie zatarł”😂😂😂😂😂😂😂😂

Edytowane przez przemek28_28
  • Haha 1
Opublikowano

Dlatego nie zamierzam się wdawać w dyskuisje. ab23 cwaniakuje i chwali się cenami a pół roku temu stenkał jak bzyknięta prostytutka jak klient zapomniał jej zapłacić jak jest źle))). Pamiętam sołtysa jak mówiłem ze hf mogą spaść do 3,5 to cytuje " ja nawet za 3 zł bede chował" a jak od Biernackiego nie mógł dostać 6 zł to chciał hodowle zamykać. to samo kali ze obore na przechowalnie przerobi. a co do cen rok 2019 chyba 2 miesiące ceny po kosztach w 2020r 1 miesiąc wyższych cen i już ab23 dumny jak paw. a jakoś dziwnie nie myśli jeden z drugim ze ceny dziwnie przyszły jak rolnicy covidowe dostali i handlarze cielakami nagle nasciągali cielaki i chcą za nie jak cygany za matkę zeby całe covidowe rolniką wyrwać. Po drugie ubojnie już nie mają bydła a zagraniczne to nie na ich kieszeń. a druga rzecz ;ludziska nakupią cielaków jak gnoju za dopłaty i covidowe a na wiosnę zostanie wprowadzony ubój rytualny i zakłady znowu 2 lata będą strzycz frajerów!!!1 a po drugie ab23 ceny za twoje byki 7,70, 8,5 zł netto kolego powiec to niemieckiemu lub francuzowi rolnikowi ile dostajesz  po 2 latach pracy i jak to się na tym dorabiasz to skomentuje to tak

Opublikowano
5 minut temu, kanalia36 napisał:

. Pamiętam sołtysa jak mówiłem ze hf mogą spaść do 3,5 to cytuje " ja nawet za 3 zł bede chował" a jak od Biernackiego nie mógł dostać 6 zł to chciał hodowle zamykać. A

O trzech złotych zacytowałeś dobrze ale zamykaniu już manipulujesz faktami jak dobry pisowski redaktor.

Nigdy nigdzie nie napisałem że zamykam hodowlę tylko co najwyżej że ja zmniejsze,było to związane przede wszystkim z sytuacją jaka mnie dotknęła

Opublikowano

Jarku stado niebieskich smerfów mnie nie bardzo lubi))) za dużo przepychania się z nimi na strajkach))))

Opublikowano
8 godzin temu, jackasss napisał:

Uciekaj z tego banku jak najszybciej. Jak konto osobiste to chyba nawet całkowicie za darmo by szło znaleźć, a już na pewno kilka razy tańsze.

weź i ucieknij ! powiedz mi jak ? miałem już sytuacje że po kilku latach ktoś coś na te konto wpłaca np. komornik który ścigał handlarza co dobrze za bydło oferował ale zapomniał zapłacić

Opublikowano

Jarek jak zawsze wysmiać wyszydzić ale jak trzeba samemu d*py nadstawić  to już nie bardzo. Dlatego miedzy innymi skasowałem konto i zrobie to 2 stycznia znowu. dostawaliście odemnie informacje o czyś co się dopiero stanie na wiele miesięcy zanim to się stało ( Roszerzenie asf w wielkopolsce przez garbi50- moje informacje w 100% zgadzają się z dzisiejszą mapą ASF) to smialiście się zemnie nazywaliście wiejskim głupkiem, szkoda na wasz czasu.

Opublikowano
1 godzinę temu, hobbysta82 napisał:

Nie chcesz wiedzieć. GUL ci skoczy.

A przy okazji spytam się. Nie Ty się czasem chwaliłeś, że masz Bryzę?

Nie skoczy 🤦‍♂️

Mam, ale już na handel nie ma 

Opublikowano
marijusz napisał:

weź i ucieknij ! powiedz mi jak ? miałem już sytuacje że po kilku latach ktoś coś na te konto wpłaca np. komornik który ścigał handlarza co dobrze za bydło oferował ale zapomniał zapłacić

No jak konto zlikwidowane to myślałem, że nawet nie da się na takie przelewu zrobić 🤔, a swoją drogą to na pewno umowę i opłaty itp. byłoby trzeba dokładnie przeczytać bo to wiadomo jak z tym jest.

Opublikowano
37 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie skoczy 🤦‍♂️

Mam, ale już na handel nie ma

A mi GUL skoczył.

Po pierwsze nie mam odwagi na takie mieszańce jak ma Jarek.

Po drugie chłopak ma 80 hektarów i 80 sztuk bydła i ma czas na wszystko. Ja mam 60 i 20 sztuk bydła i wychodzę rano z chałupy i k**wa nie wiem w co ręce wsadzić.

Bryzy szukam sadzeniaka. Najlepsza odmiana do uprawy ekologicznej i najlepiej się sprzedaje.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hobbysta82 napisał:

Bo może  nie masz taty do pomocy 🤦‍♂️ to jakie te mieszance że takiej odwagi trzeba, lwy z niedźwiedźem brunatnym 🤔

To Ty obszarnik a nie hobbysta 🙆‍♂️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Po co strajkujesz @kanalia36 jak i tak wiesz, że wszystko jest ukartowane?  Co do do tego masz oczywiście rację, ale ja się z młodymi, gniewnymi i postępowymi nie będę kłócić. Póki jeszcze coś płaci to trzeba korzystać.

Bo jak nie bedziesz protestował to bedzie jeszcze gorzej niż jest, pamietaj to wariaci zmieniaja świat. Mówili że że do warszawy nie da się wjachać traktorami a my wjachaliśmy, tu wszyscy tacy madrzy elokwentni a tylko garstka ludzi w tym kraju miała owłsione,śtalowe jaja, a nie wydmuszki pisanek

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v