Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik_Kujawy napisał:

na przeżycie wystarczy

poziom świadomości ekonomicznej przecietnego rolnika jest przerażający

biznes = na przeżycie wystarczy

Opublikowano

Przecież rejvas na rację. Wystarczy wprowadzić ZUS dla rolników (obowiązkowy jak KRUS) i po miesiącu każdy będzie spieprzał na byle jaki etat za najniższą, lub ubłaga sąsiada, by za darmo wziął dzierżawę, byle na kwit, by nie płacić ZUS-u. Po roku cena ziemi spadnie o połowę, a rolników z 1.3 miliona zrobi się 100 tysięcy. Skoro opas jest opłacalny, weźcie pracownika na etat. Po miesiącu go zwolnicie. 

Opublikowano

Obejrzyjcie filmik tego chłopaka Agrovision Bąbiński. Bardzo rozsądny młody człowiek. Mają sporo fajnego sprzętu, ale inwestują głównie z rzepaku/pszenicy/ziemniaków. A ktoś z boku powie, jest pieniądz z tej hodowli 😂😂😂 Mówi mądrze, taka hodowla to przetrzymywanie kasy, w razie potrzeby coś sprzedasz i lecisz dalej, ale równie dobrze można na lokatę dać lub żonie 😂😂😂Fajny film, chłopak rozsądny, widać, że myśli...

Opublikowano (edytowane)

rolnik7343

wstaw sobie te 100sztuk i nie dotykaj dopłat, niech kasa z opasów bedzie na wszystko :D do złego nie namawiam, ZUSu też nie każe płacić :D 

dasz rade żyć i sie rozwijać ? :D nie dasz rady 

Edytowane przez rejvas
Opublikowano
WiesławZetor napisał:

Obejrzyjcie filmik tego chłopaka Agrovision Bąbiński. Bardzo rozsądny młody człowiek. Mają sporo fajnego sprzętu, ale inwestują głównie z rzepaku/pszenicy/ziemniaków. A ktoś z boku powie, jest pieniądz z tej hodowli 😂😂😂 Mówi mądrze, taka hodowla to przetrzymywanie kasy, w razie potrzeby coś sprzedasz i lecisz dalej, ale równie dobrze można na lokatę dać lub żonie 😂😂😂Fajny film, chłopak rozsądny, widać, że myśli...

Sołtys się o nim wypowiedział bo go bardzo dobrze zna przeczytaj sobie i wtedy zobaczysz czemu mu się nie opłaca.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, rejvas napisał:

rolnik7343

wstaw sobie te 100sztuk i nie dotykaj dopłat, niech kasa z opasów bedzie na wszystko :D do złego nie namawiam, ZUSu też nie każe płacić :D 

dasz rade żyć i sie rozwijać ? :D nie dasz rady 

powiedz mi jedno .... po co pier**lisz takie farmazony ?

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

powiedz mi jedno .... po co pier**lisz takie farmazony ?

brak argumentów ? jedynie wyzwiska zostały ? już po biznesie ?

Opublikowano

gdzie ja ciebie wyzywam ? stwierdzam fakty ;) powiem grzeczniej "gadasz głupoty" może być ? bo te twoje "A może to, a może tamto, a jak to, a jak tamto" ... jak bym wiedział że się przewrócę to bym się położył ;)

Opublikowano (edytowane)

ja wam podsuwam sposób na kase a wy mnie wyzywacie, każe życ z opasów a kasa z dopłat co roku bedzie powiekszac saldo :D czemu mnie wyzywacie ? po 10 latach bedzie kupa siana i co z tym zrobita moje biznesmeny ? :D

nie da rady ? przecież na opasach jest kasa ;)

Edytowane przez rejvas
Opublikowano

teraz bedą sie czepiać słówek bo na główne pytanie odpowiedzi brak, normalnie jak w dzisiejszej polityce :D

Opublikowano

E tam . Sprzedać lepiej .

1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

mnie już pozbawił ... w nocy biorę siekierę i ide wszystko pozabijać

Opublikowano
2 godziny temu, Kentar napisał:

Zawartosc forum:

25% wyzywanie sie gospodarzy miedzy gospodarzami

20% wyzywanie handlarzy

20% ballady Kanalii o nieoplacalnosci

15% walka hodowcy opasow vs krowiarze

15% wyzywanie Jarka

4% biernacki nie placi

1% ceny

Lepsze niż moda na sukces😁

Opublikowano
1 godzinę temu, kocur666 napisał:

Panowie mam 7 szt cielakow hf   ok miesiAca waga 40kg ile moge sobie za nie zaspiewAc ???

Strasznie mala waga jak na miesiac. Tyle to jak sie rodzi. Po 4 stowki moze ktos napalony sie trafi na te ogony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v