Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sołtys wybacz ale ty handlarz więc twoje zdanie w tym temacie nie ma  wartości. 

To był żart acz z podtekstem.

W żadnym kraju w europie nie ma tylu pośredników co w Polsce i każdy zyje na luksusowym poziomie  żaden w biedzie nie zyje a bankrutuja tylko Ci co chcą zbankrutować jak np. Pięta. Sołtys ty chciał byś mieć taką nędze jak ma teraz Pięta taka prawda i zadne zaklinanie rzeczywistości nie pomoże i sztuczne rozdzieranie szat ze kanalia obraził uczciwego pośrednika

Opublikowano

Ktoś coś wie o firmie stróżak wczoraj sprzedałem 3 sztuki 100% lm niestety w wieku 30 miesięcy myślałem że cena podskoczy.cena 7,3,7 brutto,waga 700-800 sąsiad wieloletni chodowca mówi że mnie walneli na wadze co najmniej po 100 kg

• Haha 2
Opublikowano

Nawet w łódzkim by więcej dostał. Swoją drogą sprzedałes a teraz dopiero szukasz info:ph34r:jaja

Opublikowano (edytowane)

ice2006 o firmie sie nie wypowiem bo nie znam ale moje renifery też miały prawie 30 miesięcy i najgorszy sierp miał 752 kg a najwiekszy 940 kg a Ty masz czyste LM i 700-800 kg??? dziwna sprawa zwłaszcza ze ja o swoje słabo dbałem

Na mój zdegenerowany nos to ciachneli cię na wadze ponad 100 kg i na cenie. moje renifery w cenie brutto pisząc wyszły 7,12 ( 6,6 netto) a ty za LM 7,3-7,7

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
10 minut temu, kanalia36 napisał:

Sołtys wybacz ale ty handlarz więc twoje zdanie w tym temacie nie ma  wartości. 

To był żart acz z podtekstem.

W żadnym kraju w europie nie ma tylu pośredników co w Polsce i każdy zyje na luksusowym poziomie  żaden w biedzie nie zyje a bankrutuja tylko Ci co chcą zbankrutować jak np. Pięta. Sołtys ty chciał byś mieć taką nędze jak ma teraz Pięta taka prawda i zadne zaklinanie rzeczywistości nie pomoże i sztuczne rozdzieranie szat ze kanalia obraził uczciwego pośrednika

Tyranek powtórzę po raz wtóry w każdej dziedzinie staram sie  być DOBRYM CZŁOWIEKIEM,

Ty możesz mieć swoje zdanie ale nie obrażaj w ten sposób innych

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Tyranek powtórzę po raz wtóry w każdej dziedzinie staram sie  być DOBRYM CZŁOWIEKIEM,

sołtys to zrobie salomonowe wyjscie. 

Swoje zdanie podtrzymuje ale jeżeli ktoś nie postępuje w sposób  o którym pisze to go przepraszam.

Opublikowano
12 minut temu, ice2006 napisał:

Ktoś coś wie o firmie stróżak wczoraj sprzedałem 3 sztuki 100% lm niestety w wieku 30 miesięcy myślałem że cena podskoczy.cena 7,3,7 brutto,waga 700-800 sąsiad wieloletni chodowca mówi że mnie walneli na wadze co najmniej po 100 kg

Kolego rozjebałeś system normalnie😂😂😂👊👏

Opublikowano
5 minut temu, kanalia36 napisał:

sołtys to zrobie salomonowe wyjscie. 

Swoje zdanie podtrzymuje ale jeżeli ktoś nie postępuje w sposób  o którym pisze to go przepraszam.

Ten to ze wszystkiego wybrnie. Na handlarza by sie nadal albo 😊polityka

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, soltys48 napisał:

O to to . I jak to mawiał mój szwagier na weselach I za to Cie kurna szanuję . 🍺

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
1 minutę temu, Pitraszek napisał:

Ten to ze wszystkiego wybrnie. Na handlarza by sie nadal albo 😊polityka

hehehe Nie po prostu jest tak jak pisze w 90% ale tych 10% uczciwych pośredników mogłem urazić dlatego im sie przeprosiny należą , nie można iść w zaparte jeżeli nie ma się 100 % racji

Opublikowano
9 minut temu, kanalia36 napisał:

ale jeżeli ktoś nie postępuje w sposób  o którym pisze to go przepraszam

Ty pokręciłeś , czy ja czytam na opak ? 🤔

Opublikowano

zetor pamiętaj mędrzec Kanalia  nie tylko ma światłe rady dla innych ale jest też samokrytyczny dla siebie)))) dlatego tak mnie cenisz i uwielbiasz moje posty:D

ice2006 dlaczego ty najpierw sprzedajesz  nieznanym handlarzą z ich wagi a dopiero potem szukasz info????

to przykład nie reformowalnego rolnika

poczuł na własnym tyłku teraz już bedzie mądry

Opublikowano
14 minut temu, zetorki12 napisał:

O to to . I jak to mawiał mój szwagier na weselach I za to Cie kurna szanuję . 🍺

Tak się kurtuazyjnie mówi jak się jest dobrze wstawionym, także żadna miarodajna opinia szwagra.   :P   :D

Opublikowano
8 minut temu, kanalia36 napisał:

zetor pamiętaj mędrzec Kanalia  nie tylko ma światłe rady dla innych ale jest też samokrytyczny dla siebie)))) dlatego tak mnie cenisz i uwielbiasz moje posty:D

ice2006 dlaczego ty najpierw sprzedajesz  nieznanym handlarzą z ich wagi a dopiero potem szukasz info????

to przykład nie reformowalnego rolnika

poczuł na własnym tyłku teraz już bedzie mądry

Masz rację od wczoraj chodzę wkrwiony

Opublikowano

Ice2006 moje prawie pokończyły 30 miesięcy taka zbieranina renifery i wielbłodowate czarne NCB cena ustalona na 6,6 netto od lutego zeszłego roku dostawały na jedną sztuke dziennie 1,5 kg paszy od tucznika a tak to woda i kiszonka lub siano non stop w korycie. Najlżejszy szkieletor co zebra policzyłeś  miał 750 kg a ty jak miałeś czyste LM to nawet jak pasłeś tak jak ja to 900 kg powinny mieć a jak zadbałeś to pod tone a Twoje 800 kg nie przekroczyły, to 100kg to mało cię skroili moim zdaniem 150 kg na sztuce albo wiecej. To na jednej sztuce 1 tys w plecy a nie mówiąc ze LM nawet przeterminowane nie tracą na wartości jeżeli przekroczą miesiąc lub dwa  wiec tu też cię ok 1 zł  na kg opierdzielili.

Dlaczego ty nie czytasz internetu  , ja ale i inni od miesięcy piszemy o takich przekretach a tu widać jak grochem o sciane.

Teraz to jest pozamiatane bedziesz mądrzejszy na przyszłość , obyś jeszcze nie miał problemów z otrzymaniem kasy 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, kanalia36 napisał:

moje renifery też miały prawie 30 miesięcy i najgorszy sierp miał 752 kg a najwiekszy 940 kg a Ty masz czyste LM i 700-800 kg??? 

bo LM to przereklamowne dziadostwo, niby wygląda ładnie a na wadze wielki uj, byle mieszaniec wiecej waży przy tym samym żarciu, to jest bydło małego kalibru i drobnej kosci, dobre na WBC bo na zywą wage to słabiutko wychodzi w porównaniu z kosztami, gorzej od hf

Edytowane przez rejvas
Opublikowano

ozborn nie przesadzaj LM  może i przereklamowane ale nawet na pastwisku 30 miesięcy te 800-900 kg da a jak zadbane i na treściwej to wiecej w końcu to 30 miesięcy a nie 20 

Opublikowano
Przed chwilą, kanalia36 napisał:

ozborn nie przesadzaj LM  może i przereklamowane ale nawet na pastwisku 30 miesięcy te 800-900 kg da a jak zadbane i na treściwej to wiecej w końcu to 30 miesięcy a nie 20 

LM są dobre na WBC tego na żywą nie wolno handlowac no chyba że po 10zł 

Opublikowano

Mniejsza z tym ice2006 skroili na wadze ok 1 tys zł x 3 sztuki to już waga dobra by była i dobra skrzynka wódki dla Kanalii))) plus kolejny 1 tys na sztuce na cenie bo zapłacili mu jak za krowe. Reasumując handlarz w ciągu 1 godziny zarobił na Ice na 2 tygodniowa wycieczkę na Bahamy  a Ice ma pusty portfel bo na pewno do nich teraz zdrowo dołozył

Opublikowano
27 minut temu, rejvas napisał:

bo LM to przereklamowne dziadostwo, niby wygląda ładnie a na wadze wielki uj, byle mieszaniec wiecej waży przy tym samym żarciu, to jest bydło małego kalibru i drobnej kosci, dobre na WBC bo na zywą wage to słabiutko wychodzi w porównaniu z kosztami, gorzej od hf

Tu sie z Tobą nie zgodzę bo jak LM W 23 miechy pod 900kg, wybija się na 65% w E/U klasie i zje dużo mniej jak hf no to wybacz relatywnie krzywdy nie ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v