Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Kentar napisał:

Dam 8,50 ale przyjedzasz na rok myc samochody, sprzatac szope i pomagac przy zaladunkach.

Wyzywienie: bela siana na tydzien.

Czyli pewnie wiecej niz dajesz swojemu stadu. :D

Kanalia wolałby do MOPSu po zasiłek iść niż pracować u handlarza bydłem. :D 

26 minut temu, Kallina86 napisał:

Kanalia trzyma 3 lata, sprzedaje w cenie krowy i narzeka, że się nie opłaca :P 

Kanalia jako jeden z nielicznych na forum ma kalkulator z funkcją odejmowania, a Wam handlarze bydłem porozdawali takie, które tylko sumują, co by się Wam bardziej opłacało.

Edytowane przez Piegus
Opublikowano

Napisz tak szczerze @Kentar, więcej jest takich rolników, którzy są na bakier z matematyką, prawda?

Opublikowano (edytowane)

Nie, z reka na sercu, bardzo malo.

W wiekszosci gospodarek juz mlodzi przejmuja/ czekaja do przejecia i prostuja staruszkow.

Nie zebym jakos polityke w to mieszal ale kto za PiSem i za kosciolem ten z matematyka bardziej na bakier :)

Ale i tak moim osobistym mistrzem byl facet ktory sprzedajac 2 byki chcial dwie faktury to dwa razy vat dostanie, bo poprzedni handlarz go okradl na vacie bo mu nie rozpisal dwoch bykow na dwie faktury i ja mam tak zrobic.

@edycja !!

Dobra, zle zrozumialem pytanie bo czlowiek zmeczony po calodziennej grabiezy.

Jesli chodzi o mowienie netto brutto to BARDZO duzo osob ma ten problem. A ja wciaz sie nie nauczylem mowic ceny brutto. Coraz czesciej staram sie mowic np 6,50 netto czyli 7 z vatem.

Z vatem brzmi lepiej, zreszta, wiekszosc rolnikow jak przekazuje sobie ceny to tez juz mowi brutto bo WINCYJ.

Edytowane przez Kentar
  • Like 2
  • Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano

To co dostane te 8,5 za moje renifery??))))) jak nie to bede trzymał tak długo aż cena wzrośnie do tych poziomów))) w koncu rynek się od lat rozwija)))))

Opublikowano
9 minut temu, michalcium napisał:

Vatowca interesuje netto ryczałtowca brutto

Bylem szkolony przez osoby ktore dlugie lata handlowaly w wiekszosci za gotowke czyli netto, i teraz tez mam ten uraz, ze mowie netto .

Trzeba sie nauczyc mowic brutto, na brud brac 10%, mowic, ze policzone 7 i wtedy bede handlarz a nie.

Opublikowano

Jak z dziewczyną w pakiecie, to i mnie by się krowa przydała. A Ty sołtys nie kombinuj, byki za tanie są, żebyś miał się za co rozwodzić. :P 

Opublikowano (edytowane)

Prosze, prosze, stare capy sie zebraly a tu niewidadomo czy dziewuszka chociaz 15 lat ma. 😂

Lepiej najpierw sprawdzcie paszport albo zajrzyjcie w zeby chociaz.

Edytowane przez Kentar
  • Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, debrzyna napisał:

Mało masz swoich do zakupów, Jeszcze Ci jedna potrzebna Nie wyrobisz 🙁 To drogi biznes

Ja jeszcze w tym wieku że dam radę 

7 godzin temu, kjak napisał:

A co tam u pana "B" dzisiaj propozycja 7,4 netto za mm na żywą bo w około się nadal nieciekawie słyszy jakieś info?

12.7 O, 13.1 R

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, kjak napisał:

A co tam u pana "B" dzisiaj propozycja 7,4 netto za mm na żywą bo w około się nadal nieciekawie słyszy jakieś info?

z czego wynika 7 %  obszlagu , czy na bród ? ja sprzedaje gosciowi i bierze 6% czy od krowy czy byka z łancuch , jak widać ze krowa ma kałdun to wtedy 7% , przyjeżdza , moja waga ,  nawet już  nie podważa tych 6% ale to pewno wynika żę wie jakie ma wybicie odmie . kiedyś przeważyłem jałowke to na wieczór była 20 kg. ciezsza niz rano na normalnym posiłku , wiec jak kupiec jest rano to i 6% to za dużo na skitke .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Już bym ją doił.....

A cielaki to od czego mam?

cielaki cie doja?? tez tak można jak się nie ma co się pragnie to się doji gdzie popadnie... u nas ceny 6,6>7 i 7,5 łodzkie ..przed chwila dzwonilem

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, nikolas29 napisał:

cielaki cie doja?? tez tak można jak się nie ma co się pragnie to się doji gdzie popadnie... u nas ceny 6,6>7 i 7,5 łodzkie ..przed chwila dzwonilem

Ale to Zbyszko lepiej wystawna faktury bo 7 za hf lichy!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v