Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Organizmy nie dotlenione moga glosic takie farmazony.czy bedzie podwyzka na bydlo? Prognozuje ze tak.trzeba dac troche nadzieji zeby nasawili bydla aby znowu przyjebaczyc😁

Opublikowano
9 godzin temu, szaman1 napisał:

Mnie już nic nie zdziwi, jak na wiosce ludziom z gospodarstw ( już przeje....nych, a takich coraz więcej) ) gnój przeszkadza, drogą nie daj boże coś spadnie to masz 30 min bo psy przyjadą. Samoloto-gnojary  trzeba będzie kupić i w nocy rzucać. Ale karma wróci, jak będą zdychać od tej chemii  

Przeczytajcie komentarze pod tym artykułem https://finanse.wp.pl/toksyny-w-kaszy-gryczanej-selgros-wycofal-produkt-ze-sprzedazy-6469378048620161a.   Wtedy zobaczysz kogo mieszczuchy obwiniaj za chemie w żarcie. Oni naprawdę nie znają się produkcji żywności a wypisują takie herezje :" wszyscy rolnicy dosuszaja zboze randapem" ręce opadają. A niech jeden z drugim kupi se 10 arow za miastem i niech sie  zdrowo wyzywi. 

Opublikowano

I jest pomysl na oplacalnosc rolnictwa.dzielisz takim pod wypas po 1 ar i przyjezdzaja swoimi eko rowerami na wypas roznego typu ekochabazi kasujesz pincet za kwatere tylko spory koszt wygrodzen bo jak byka da rade w 1 drut tak na prawdziwe bydlo 2 razy pastuch i kolczasty do tego zeby z nastepnej kwatery nie podzeraly

Opublikowano

Ja pierdziele 6 stron przeczytałem od ostatniego logowania 2 ceny a to ja zasmiecam niby forum.

Opublikowano
10 godzin temu, Kallina86 napisał:

Jaok w formie :).

44 minuty temu, Ursus932 napisał:

Byki mm , 7.25 brutto

Waga ogólna ,handlarz z kieleckiego

HFy po ile płaci ?

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

Jak chcesz ceny to se do ubojni zadzwoń 😀

heheh, jaja roku ))))) 1 stycznia pisaliście-   nie piscie tu nic po za cenami, zarzuty ze zasmiecam forum a teraz mówisz dzwoń do ubojni)))). Spoko ceny dowiadujemy się w ubojni a tu będziemy rozmawiać cały rok 1000 stron( bo tyle w tym roku pierdyknie) jak bardzo bydło się nie opłaca)))))))

dzięki rolnik za zaproszenie do dyskusji))))))

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, kanalia36 napisał:

heheh, jaja roku ))))) 1 stycznia pisaliście-   nie piscie tu nic po za cenami, zarzuty ze zasmiecam forum a teraz mówisz dzwoń do ubojni)))). Spoko ceny dowiadujemy się w ubojni a tu będziemy rozmawiać cały rok 1000 stron( bo tyle w tym roku pierdyknie) jak bardzo bydło się nie opłaca)))))))

dzięki rolnik za zaproszenie do dyskusji))))))

Ja tak nigdy nie pisałem ... Jak chce ceny to dzwonię do ubojni a nawet nie muszę bo w TPR co tydzień jest świeży cennik 

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

A tak swoją drogą tak pierdzielić  jak wam nie wstyd !!!! sołtys opowiada ze go komar dziabnoł. 

Cała polska musi wiedzieć ze jeden krwiopijca wysał krew z innego krwiopijcy:D

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał:

Jaok w formie :).

HFy po ile płaci ?

Nie mam pojęcia

Opublikowano

A i informacja dla tych którzy mi napisali ze pierdziele i bredze ze u mnie bydła nie można chować  na pastwisku bo uśpią i zapierdziela z łaki.

Proszę jakie jest złodziejstwo u mnie w okolicy ( bliżej sumka666)  włamanie po dokumenty do biura i zajebanie ciągnika z placu. chowaj teraz bydło na łące????

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/zlodzieje-kradna-ciagniki-ich-lupem-padl-new-holland-i-fendt/

Opublikowano
14 minut temu, kanalia36 napisał:

A i informacja dla tych którzy mi napisali ze pierdziele i bredze ze u mnie bydła nie można chować  na pastwisku bo uśpią i zapierdziela z łaki.

Proszę jakie jest złodziejstwo u mnie w okolicy ( bliżej sumka666)  włamanie po dokumenty do biura i zajebanie ciągnika z placu. chowaj teraz bydło na łące????

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/zlodzieje-kradna-ciagniki-ich-lupem-padl-new-holland-i-fendt/

Jak beda chcieli to i Ciebie z domu ukradną. Popatrz jak ładnie cena tuczników szybuje... do dołu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Jak beda chcieli to i Ciebie z domu ukradną. Popatrz jak ładnie cena tuczników szybuje... do dołu.

Kolego  A kto by chciał , nawet sołtys co ma twardą ręke do takich egzemplarzy😎 ,nie chciał nawet do zbierania kamieni

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v