Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od niedawna posiadam John deere 6100 i jest taki przypadek że nie rozłącza się napęd na wyłączonym jak podjechałem np do drzewa to i tak kopal zaznaczę że hamulca nie używałem wtedy, ale przy ładowaniu gnoju jak był wyłączony to się kopał a z napędem ładnie szedł o co tu chodzi czy czasami nie rozłącza czy stałe jest włączony? na jakiej zasadzie działa tu napęd bo strach jeździć po drodze żeby się nie uszkodził. Pozdrawiam

IMG_20191219_132312.jpg

Opublikowano

po 1 sprawdź bezpieczniki, po 2 sprawdź cewkę. W Jd załączanie napędu działa tak że jeżeli do elektrozaworu nie dochodzi prąd to napęd działa cały czas, a przyciskiem dajesz prąd i rozłącza.

Opublikowano

elektrozawór był przeczyszczony przez mechanika działa bezpieczniki są ok, było chwilę dobrze i po chwili znowu na elektrozaworze było pełno opiłków mechanik się nie chce podjąć naprawy 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez patrykb2736
      Mam problem w swoim JD gotuje mi się płyn w cięższej robocie. Wywaliłem termostat, Wisko sprawne, Chłodnica wyczyszczona. Dla przykładu w paszowozie temperatura nie przekroczy 4 kresek.Zapinam pług czy talerzowke 30 min pracy i zagotowany.Mial ktoś może podobny problem?
    • Przez BartoszWitusik
      Witam mam pytanie jakie ciśnienie powinienem nabić do hydroakumulatorow przedniej osi jak i amortyzacji kabiny w john deere 6430 premium
    • Przez John6600
      Witam posiadam ciągnik john deere 7600 power quad zakupiłem go 5lat temu i była robiona skrzynia biegów . Zrobiłem 1500mtg i zaczęły ślizgać się polbiegi . Ciśnienia mierzone pompa na wyjściu 16bar a biegi 2-3bary. ( Polbiegi 1-2-3-4 ) rozebralem skrzynie i wszystko ładnie wyglada . Lekko przypalone tarczki te większe .Z power quad mam do czynienia pierwszy raz może ktoś pomoże ? Naświetli temat ? Gdzie szukać przyczyny spadku ciśnienia ? Może ktoś pomoże ze zdjęcia czy tarczki się nadadzą jeszcze ? 
    • Przez Krzychu147
      Witam wszystkich mam problem w John Deere 6530 premium. Ciągnik wywala błąd ECU 627.01 na zimnym kręci dobrze ale nie może zapalić.Jak jest ciepły pali dobrze co może być.
    • Przez Przemek7
      Błąd w ciągniku jak to naprawić?

• Dodaj nową pozycję...
v