Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

chce zrobic z paleciaka widly do bel, jaki rozstaw tuleji zrobic 85 lub 140cm, nie ma jak za bardzo robic otworow i tulejii wspawywac, czy mozna na wierzchu tuleje przyspawac z 2 stron do blachy grubosc ok 2cm i wkrecic kły, ramka nie jest robiona z profila cos takiego

widly-do-palet_32_44_26529.jpg.27b267c5c

zetor-10540_32_75_93389.jpg.2d5e35f75d7d

Edytowane przez radek5314
Opublikowano

do palet bede uzywal tez i chce ta ramke wykorzystac i miec 2w1 tylko teraz co robia te nowe paleciaki to sa z profila i w otwory wspawuja tuleje a tutaj nie ma za bardzo gdzie wywiercic bo inna budowa tylko trzeba albo w srodku przyspawac lub na zewnatrz ale to juz bedzie rozstaw 135cm i chce sie dowiedziec czy to wytrzyma spawanie tuleji z boku a nie w otwor

Opublikowano (edytowane)

Najprościej to idź na plac i zmierz rozstaw. A druga opcja kup kształtownik prostokątny z najgrubszą ścianką jaką dostaniesz idź do ślusarza nawierci ci otwory, jak nie masz wiertarki stołowej wspawaj tuleje, połóż kształtownik na ramce od środka od strony traktora i przyspawaj do ramy. Albo na grubych paskach blachy zamiast płaskownika, nawet podwójnie położonych. Bo widać masz starszą wersje paleciaka. Skorzystałem z twej fotki, wybacz.

Paleciak.jpg

Edytowane przez Risto

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Lukasz21_Lubelskie
      Witajcie, 
      Mam postawiony silos wewnętrzny do którego będę dostawiał drugi obok. W tym roku zboże sypałem do niego swoją mają starą żmijką. Nie dość że długo to trwało to żmijka starcza na styk. Silos stoi w stodole także wysokość podajnika/żmijki to około 6m. Staliście przed takim wyborem? Co wg Was będzie lepsze zwykła żmijka pionowa czy może podajnik np łańcuchowy? Coś jak na zdjęciu poniżej. (Kwestia ze nie wiem w jaki sposób policzyć tutaj orientacyjna wydajność takiego podajnika)

• Przez Kmiecio68
      sprzedam gniotownik do zboża stan b dobry duża wydajność
    • Przez UrsusJohnDeereTeam
      Witam.Zakupilem srutownik ssaco-tloczacy marki z ponizszych zdjec.Niestety bardzo slabo zasysa ziarno, waz ssawny 10m oraz waz do mieszalnika 3m.Przewod jest szczelny zadnych przedmuchow oraz nieszczelnosci, worek odpylajacy jest czysty(nawet bez worka taka sama wydajnosc), sito zalozone 5mm bijaki w nienajgorszym stanie, srutownik pracuje na wszyskich fazach i ma dobre obroty, moim zdaniem 4 lopatki sa zbyt krotkie gdyz do obudowy maja az 4.5cm. Slaby zasys zboza powoduje ze po kilku minutach waz jest pelny zboza ktore nie zostalo zassane do srutownika, srutownik caly czas pobiera bardzo malo zboza przez co pracuje caly czas bez obciazenia.
      Dziekuje za pomoc i pozdrawiam

• Przez przemekuliski
      witam
      stoję przed zakupem przyczepki, najlepiej 1 oś z resorem lub 2 osie (poniżej 5tys)
      Niewiadów resor 263cm
      Neptun 236 resor
      Fracht 2,5 resor
      Temared pro 2 osie
      Czy są użytkownicy tych przyczep?

• Przez waldinho
      Cześć. Jestem nowym posiadaczem wialni Petkus K213. Czy ktoś z Was dysponuje instrukcją/ katalogiem części. Potrzebuję dobrać paski klinowe. Dzięki serdeczne 

• Dodaj nową pozycję...
v