Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za szybko  opada po mojemu na pierscienie  a jak to sie stało nagle czy od pewnego czasu coraz bardziej efekt jest widoczny ?może zawór bespieczenstwa ? a jak stoi z podniesionym podnosnik i z podczepioną maszyna też opada nagle tzn podnosnik do góry i wyłącz silnik .

Opublikowano
jarecki napisał:

za szybko  opada po mojemu na pierscienie  a jak to sie stało nagle czy od pewnego czasu coraz bardziej efekt jest widoczny ?może zawór bespieczenstwa ? a jak stoi z podniesionym podnosnik i z podczepioną maszyna też opada nagle tzn podnosnik do góry i wyłącz silnik .

sprawdziłem jak zimny olej to ok nieopada jak się zagrzeje to opada

Opublikowano

ja bym najpierw sprawdził samą pompe olejową i szybkosc podnoszenia , bo cos mi nie pasuje że tak szybko opada przy wcisnieciu sprzegła , zanim wcisniesz sprzegło do konca , tzn aż wyłaczy naped wom podnosnik musi być podniesiony , wczoraj sprawdzałem z turem jak wcisnąłem sprzegło w trakcie podnoszenia c 360  to tur zaczął opadać ,  nich sie wypowie ktoś inny  , ale pompe bym sprawdził , czy podnosi na wolnych obrotach i na rozgrzanym oleju np . kosiarke 

Opublikowano

W ogóle ma nie opadać,jaka pompa by nie była, pompa jest od podawania a od trzymania jest rozdzielacz, który odcina drogę powrotną.Każdy problem z hydrauliką opisany jest w odpowiednim wątku,trzeba czytać i nie liczyć na gotowca.Skoro podnosi to pompa działa,wyciskasz sprzęgło rozłączasz napęd womu i pompy, przestaje podawać olej w nieszczelny układ i opada.Plecak do zdjęcia,siłownik do sprawdzenia,rozdzielacz do regeneracji,lub uszczelki wymiany,zawór przy siłowniku i rurka do sprawdzenia.