Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sieczkarnia jest a nawozy trza uzupełnić a ich za połceny nikt mi nie sprzeda a cene składników zawartych w słomie potrafię policzyć jak ktos tego nie potrafi to sam siebie oskubuje jego decyzja Zycze zakupu poniżej 40 zł ale to nie u ,mnie

Edytowane przez AleksanderX
  • Like 3
Opublikowano

Kiedy wy zrozumiecie że słoma to nawóz i musi zostać na polu

Opublikowano

Ja w tym roku mam plan przetalerzować słomę, pisiać rzepki ścierniskowej i oleistej i przetalerzować i na zimę zaorać.

W tamtym roku przesiałem łubinem z facelią i gryką i fest rośnie.

A teraz co w tamtym roku gość miał dynie i po wybieraczce co w miejscach leżały skorupu to zboże prawie leży a tam gdzie niebyło to takie sobie.

I myślę żeby wprowadzić bulw do gleby na gnicie.

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

I sa chetni ?

W roku ubiegłym było chętnych ale sprzedałem dla stalych odbiorców/hodowcow krów choc maja 50 km do mnie  w przypadku gdyby znalezli bliżej to innym nie sprzedam nawet po 40 bo i ta cena nie jest atrakcyjna

Opublikowano (edytowane)

skad ty jestes?  ja kupuje po 10zł z pokosu a że mam pasówke to troche zbije jeszcze :D potem kórnik w okolicznej fermie zaściełam jak sie dopcham 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

Ja w tym roku wszystko w kulki , a większość na sprzedaż . Kilka hektarów mam zamówione na zbiór z pokosu . Jakoś trzeba próbować zarobić na kieliszek chleba .

Opublikowano (edytowane)

Nieprecyzyjnie chyba napisałem . Kupował z pokosu będę . 10 obiecałem za balot .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Ja w tym roku mam plan przetalerzować słomę, pisiać rzepki ścierniskowej i oleistej i przetalerzować i na zimę zaorać.

W tamtym roku przesiałem łubinem z facelią i gryką i fest rośnie.

A teraz co w tamtym roku gość miał dynie i po wybieraczce co w miejscach leżały skorupu to zboże prawie leży a tam gdzie niebyło to takie sobie.

I myślę żeby wprowadzić bulw do gleby na gnicie.

Pomysł dobry, ta rzepka to potrafi dać masy, jak pogoda jej podpasuje, tylko u mnie kiedyś nie przemarzła po zimie i odbijała w ziemniorach...